Lue keskustelun säännöt.
Uskaltaako kaukolomakohteissa koha syödäkään kun kuolinuutisia vähän väliä..
30.06.2012 |
Nyt on Indonesiassa nuori mies kuollut ilm ruokamyrkytykseen ja vähän aikaa sitten Thaimaassa siskokset menehtyivät ruokamyrkytykseen:/
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hei
Mediassa on tosiaan uutisoitu viime aikoina muutamasta hyvin ikävästä tapauksesta. Missään nimessä en kuitenkaan jättäisi kaukolomakohteita väliin tämän vuoksi. Turvallisen syömisen kanssa pääsee pitkälle kiinnittämällä huomiota käsihygieniaan ja siihen, mitä ja missä syö. Jos ruoan hyvästä hygieenisestä tasosta ei ole varmuutta (esim. kylmäsäilytyspaikkoja ei ole nähtävissä) seuraavia ruokalajeja kannattaa välttää:
-kylmät leikkeleet ja majoneesipohjaiset salaatit
-erilaiset kastikkeet
-hedelmät ja vihannekset, joita ei voi itse pestä tai kuoria, marjat
-kylminä tai haaleina tarjotut raa'at tai riittämättömästi kypsennetyt lihaa, kalaa tai
kananmunaa sisältävät ruoat
-kylminä tarjotut osterit, simpukat, ravut, ym. mereneläimet
-kylmät jälkiruoat
-pakkaamaton maito, kerma, jäätelö, voi ja tuorejuustot
-mehut ja juomat, myös alkoholipitoiset, joihin on lisätty jääkuutioita.
(lähde Teveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysopas)
Vettä, lomakohteissa pääsääntöisesti pullotettua, on syytä nauttia riittävästi. Asianmukainen rokotesuoja on tietenkin tarkistettava jo ennen matkaa. Myös apteekista saatavien maitohappobakteerien syömistä kannattaa harkita ainakin loman aikana, tai jopa jo viikkoa-paria ennen matkaa.
Kannattaa käydä tutustumassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysoppaaseen.
http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/matkailijan_t…
Ystävällisin terveisin
Marika/Finnmatkat