Rapukausi - rapujen keitto munankeittimessä?
Reilun viikon päästä pitäisi järkätä rapukestit. Ajateltiin satsata ja hankkia eläviä rapuja. Mutta, mutta. Ollaan katseltu netistä keitto-ohjeita ja nyt iski epävarmuus. Miten varmistamme ettei tule raakoja tai ylikypsiä? Olin joskus lukevani että niitä voisi keittää munankeittimessä jolloin veden määrällä voisi säätää oikean kypsyyden kuten munankeitossa. (pyrstöosa on pienemmän munan kokoluokkaa)
Ne pitäisi laittaa siihen alustaan pyrstö edellä. Meidän keittimeen menisi 5 kerralla joka olisi sopiva määrä. (yksi annos) Valmiit ravut voisi sitten laittaa suolaliemeen tekeytymään.
Onko kellään kokemusta tästä? Toimiiko? Toki munankeitin täytyy puhdistaa kunnolla jälkeenpäin ettei sitten jää ikävä haju muniin jatkossa. Vinkkejä?
Kommentit (14)
Muista kylpylätaustamusiikki munankeittimen läheisyyteen. Oikea fiilis on tärkeää. Voit myös heittää niille ravuille pari tillinoksaa vastaksi.
Osta muovirapuja ja lämmitä ne uunissa hetki ennen tarjoilua.
Ihan vain varmuuden vuoksi: älä keitä niitä munankeittimessä. Ne kituvat siinä. Kiehuva vesi tappaa nopeasti/nopeammin. Ajatuksena kyllä todella koominen...
Ilman muuta voi käyttä munakeitin. Useampi keitin pöydällä ja raput vesipaljussa pöydällä. Vieras voi onkia rapu ja laittaa se munakeittimeen. Rapuparty raclette tapaisesti. Uusi tapa ja tämän vuosi trendi.
Miksi tehdä muuta kuin voi höyryttää. Ääni munankeittimelle.
No kyllä se kuule onnistuu kattilassakin.
Tän pitäis ilmeisesti olla hauska?
Tietenkin, onnistuuhan munienkin keitto kattilassa. Ainoa vaan että silloin niistä tulee joko ihan "räkää" tai kivikovia vaikka laittaa kellolla ajan. Munankeittimessä munat onnistuu aina.
Rupesin kelailemaan et miten ne saa siinä pysymään, mut siinä keittimessähän on ne rinkulat ja eiks ne pyrstöt o sillee kippurassa. Vois toi ehkä toimii mut en tykkää ravuist joten en oo kokeillu.
Just joo. Laita kuule siihen veteen tilkka eukalyptusta. Rapujen turkkilainen sauna.
Pitääkö kaikeata tehä niin helevetin vaikeeta??
Tee notski pihalle, siihen vettä täynnä oleva pata, hyppää pataan ja nouki ravut yksi kerrallaan kaveriksesi, odota että ovat punaisia. Hyvä soppa.
No, enhän täältä odottanutkaan saavani järkeviä vastauksia. Moni tuskin on rapuja edes elävänä nähnyt. Ja mikä tässä olisi niin vaikeaa? Saisi sopivissa erissä tehtyä ja ennenkaikkea jos tuo logiikka toimisi niin kypsyysaste olisi kohdillaan. Jos laitan koko satsin kattilaan vesi jäähtyy ja riskinä on että jää joko alle tai menee yli. Toki ne voi keittää erissä, mutta siinähän se juju onkin. Munankeittimessä lukemani mukaan tulisi sopiva satsi oikealla kypsyydellä, tasalaatua.
Ja kiitos vaan eukalyptus ehdotuksesta. Miten noin omasta mielestäsi kurkkupastilli ja ravun maku sopii yhteen?