Pikakysymys: saako raskaanaa syödä pippurimakrilliä?
Kommentit (8)
Katsoin kiireissäni kiellettyjen listaa ja siellä luki tyhjiöpakatut kiellettu listeriavaaran vuoksi. Vai tarkoittikohan tyhjiöpakattuja graavi- ja kylmäsavulohta?
Ehdin sitä nimittäin jo syömään, tuli myöhemmin mieleen... Mieli tekis vielä huomennakin syödä sitä, mutta jos jollain on vielä tarkempaa tietoa niin kertokaa ihmeessä..
Kielto perusteltiin tuolla tyhjiöpakkauksella ja sillä, että makrilli on rasvainen kala. Riski on kuulemma sama kuin kylmäsavulohen kanssa. Ei suositeltu syömään mitään tyhjiöpakattua kalaa, varsinkin rasvainen kala oli pannassa. Näin neuvottiin noin vuosi sitten.
edellisessä raskaudessa koin kauhunhetkiä, kun uhmasin kieltoa häissä ja söin sekä kylmäsavu- että graavikalaa. seuraavan päivän lehdessä oli markkinoiltaveto-ilmoitus kylmäsavukalaerästä listerian vuoksi, ja oli ihan suomalainen valmistaja ja pakkaaja.
Mä söin pippurimakrillia päivittäin vuonna -92 raskaana ollessani, aivan järisyttävä himo mokomaan oli ja tuossa tuo aikamiehen kokoinen jäpä tömistelee
Tieto lisää tuskaa. Nyt tiedän, että riski on ja että se on kuitenkin pieni, mutta ei sitä taida silti enää uskaltaa syödä. Varmaan mulla on joku kalan puute kun tekee sitä mieli ja nyt ei voikaan syödä...
Kiitos kaikille
ap
onko samaa saraa kylmäsavlohen ja mädin kanssa, ettei saa syödä? Liittyikö kylmäsavukielto jotenkin sen valmistukseen vai pakkaustapaaN?