Miksi salaatti pitää aina pestä?
Kommentit (11)
toksoplasmoosin ja listerian takia?
voi kertoa, että todellakin kannattaa pestä. Kasteltiin välillä lähiojasta otetulla vedellä. Samoin lannoitus ihan oikealla sonnalla istutus vaiheessa, joten jos joku haluaa sitä syödä ilman huuhtelua niin siitä vaan :o)
ei tarvitse pestä, muut kyllä. Mullasta saattaa saada bakteereja kuten listeriaa. Kotimaisissa kasvihuoneissa kasvatettu salaatti kasvaa pastöroidussa muallassa, eikä siitä ole terveydellistä haittaa.
että jos ruukkusalaatin tuottaja sanoo, ettei tarvitse pestä, kulutttajan pitää voida luottaa siihen ja jättää pesemättä!
salaattia ennen syöntiä?
Talouspaperin päälle niin "kuivaa" suht äkkiä tai lävikköön valumaan vähäksi aikaa. Näin meillä ja ei ole likimärkää =D
kannattaa ostaa salaattilinko, jolla pestystä salaatista saa lingottua kuivaa. Salaatissa saattaa olla multajäämiä ja taudinaiheuttajista esim norovirus. Myös kihomadon voi saada huonosti pestystä salaatista.
toksoplasmoosin ja listerian takia?
Jos pesee niin kannattaa pestä aiemmin ja valuttaa kuivaksi.
Ravintolassa olen työskennellyt ja siellä pestiin suuria määriä salaattia ja sen jälkeen laitettiin valumaan isoille alustoille jossa 5 cm reunat ja siellä ritilä jossa sentin jalat ja vesi valui pois. Tämä pesu tehtiin edellisenä päivänä ja käyttöpäivänä salaatti oli kuivaa.
Jäävuorisalaatista kannattaa leikata kanta kolmiomaiseksi sisältä ja vettä voi laittaa siitä sisään ja valuttaa sitten kanta alaspäin ja salaatti ehtii kuivaa jos tekee sen edellisenä päivänä.
en ikinä ole pessyt jäävuorisalaattia enkä kiinankaalia