Hyvä liharuoka romanttiselle illalliselle? ov
Pitkästä aikaa tiedossa rauhallinen ilta kahdestaan ja ajattelin tällä kertaa vähän panostaa. Jälkiruoka on jo tiedossa mutta mietin mikä olisi vähän tavallista hienompaa mutta silti helppotekoista liharuokaa pääruoaksi? Sen mukaan valitsisin sitten alkuruoankin. Tarkoitus laittaa tunnelma muutenkin kohdilleen, kynttilöitä ja hyvää viiniä, kauniisti päälle yms. Ihanaa päästä nauttimaan.
Mies tykkää erityisesti kanasta mutta ei sitä mitään peruskanawokkia viitsisi laittaa tällä kertaa
Kommentit (4)
merenelävät eivät käy allergian takia. Broilerifilerullat kuulostavat hyvältä, niitä voisinkin vähän googletella jos löytyisi sopiva ohje
T:ap (juu, ei ole romantiikkaa liikaa, siitä olen samaa mieltä)
JUHLAVA PASTAKASTIKE BROILERISTA
400 g broilerin rintafileetä viipaleina
nokare rasvaa
suolaa + pippuria
1 rasia (170 g) tuoreita, viipaloituja herkkusieniä
2 dl ruokakermaa tai -cremeä
1 dl valkoviiniä tai laimeaa sitruunamehua
n. 2 dl vettä
2-3 rkl kanafondia tai 1/2-1 kanaliemikuutiota
n. 2 rkl (dijon)sinappia
200 g parsakaalinkukintoja (pakaste)
(2 rkl maizenaa tai ohrakasta + tilkka vettä)
OHJE: Ruskista broileriviipaleita muutama minuutti molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja nosta pannulta. Pane sieniviipaleet pannulle ja sekoittele, kunnes neste haihtuu. Lisää nokare rasvaa ja paista sieniä muutama minuutti.
Sekoita joukkoon ruokakerma, viini, vesi, fondi, sinappi, parsakaalit ja broileriviipaleet. Hauduta muutama minuutti, kunnes parsakaali on kovan kypsää. Suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla tai ohrakkaalla ja keitä pari minuuttia. Sekoita kastike pastaan tai tarjoa erikseen.
Tarjoa vastakeitetyn spaghetin/nauhapastan/kuviopastan kera.
Ainekset
* 4 kpl broilerin rintafileetä (600 g)
* 1 tl suolaa
* valkopippuria
* 50 g pekonia
* 2 valkosipulin kynttä
* 2 rkl tuoretta basilikaa
* 2 rkl voita
* 1 rkl öljyä
* 1 dl kanalientä
* 1 dl kuivaa valkoviiniä
* 1 dl ruokakermaa
* persiljaa
* hammastikkuja kiinnittämiseen
Valmistus
1.Halkaise paksuhkot fileet niin, että saat ohuita levyjä. Nuiji
lihoja kevyesti nyrkillä ja levitä ne työlaudalle leikkauspinta
ylöspäin. Ripottele fileille suolaa ja valkopippuria.
2.Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli ja
basilika. Yhdistä aineet keskenään ja sekoita niihin voita. Jaa täyte
neljään osaan ja muotoile siitä kokkareet, nosta ne fileille ja kääri
filee rullaksi. Kiinnitä rullat hammastikuilla.
3.Kuumenna öljy pannulla ja ruskista rullat jokaiselta sivulta vaalean
ruskeiksi. Nosta rullat pieneen kasariin. Lisää kanaliemi ja viini ja
hauduta rullia noin 20 minuuttia.
4.Lisää kerma ja hauduta kunnes liha on kypsää ja kerma on hiukan
saonnut. Koristele ruoka persiljalla ja tarjoa kasvisten tai
kasviksilla piristetyn riisin tai pastan kera.
Ensinnäkin: HYVÄ että panostat romantiikkaan! Sitä ei koskaan ole liikaa! :-)
Mun mielestä vaan liharuoka ei ole ehkä kaikkein romanttisinta.. Valitsisin itse ennemmin kalaa tai äyriäisiä, mutta käviskös teille sitten vaikka Paella? Helppo tehdä muuten valmiiksi (riisit, simpukat, mustekalat, broilerit ja kasvikset) jättäen vain esim jättiläiskatkaravun pyrstöjen valmistuksen koristeeksi.
Tai entäs joku täytetty kanaruoka? Kievin kanaa? Tai ohuita broilerifilerullia, joitten sisällä on makunne mukaan esim valkosipulia, sipulia, sinihome- tai fetajuustoa, tomaattia, kasviksia, (parsa olis aika ihanaa), kinkkua...
Alkupalaksi kävis esim avocado-katkarapusalaatti (tai katkarapuja avocadon puolikkaassa ja sinappikastike)?