Millainen ruoka on nyt trendikästä? Jotain kivaa vaihtelua pitäisi keksiä "tyttöjen iltaan"
tarjottavaksi, ihan joku lämmin ruoka, ei salaatti, piirakka tms.
Kommentit (32)
niin tee jotain libanonilaista: lampaanlihapullia, hummusta, taboulehia ja pitaa.
Käyt kirpparilta jonkun 70-luvun verhon ja katat muoviastiat pöytään. Sit vaan silloisia trendiruokia valmistamaan! (semmonen mainio keittokirjakin on kuin 70-luvun keittiö, sain pari joulua sitten joululahjaksi pikkuveljeltä, oranssit kannet) Jälkiruuaksi ehdottomasti mokkapaloja, jotka oli kuuminta hottia silloin.
Tai jotain lähijuureslaihduttajien sörsseliä???
Taidanpa itse jättää tyttöjen illan väliin ja teen kotona perheen kanssa jotain tosi hyvää...
T. ei ap
eikö mokkapalat olekaan enää in? Ja me kun niin niistä tykätään... :D
Mites jos paistatte kunnon nuotiomakkarat? :D
tyttöjen illassa,ehkä jos ois tyttöjen lounas tmv kyseessä :D
Mä tekisin alkuruoaksi lohipastramisalaatin (kts ohje foodoon netistä,oli IHANAA,tein jo kerran,heh!)
Pääruoaksi basmatiriisin kanssa katkarapu-kookoskasari (löytyy Pirkasta,varmaan nettisivuiltakin,myös kokeiltu! NAMI)
Ja jälkkäriksi ihan näitä nyt niin ylitrendikkäitä makroneita ;)
http://www.arlaingman.fi/fi/Arla_keittio/Reseptihaku/index.html?rid=650
"makumatkan Suomeen" eli
saaristolaisleipää savuporosmetanalevitteellä
rieskat lohitahnalevitteellä
karjalanpiirakat
paistettuja muikkuja kermaviilikastikkeella
uunijuusto ja lakkahillo
juomaksi sahtia:)
en tiedä onko kuinka "trendikästä", mutta minusta ajatonta ja siksi tyylikästä;)
Itse pidän myös "saksalaisita" illoista - eli erilaisten makkaroiden maistelusta, uunikasvisten, sienisalaatin, suolakurkkujen ja oluen kanssa.
aamutv:ssä maija teki tosi hyvännäköistä lohta pakattuna filotaikinaan.
Tee jotain suomalaisista aineksista. Kasvisruokaa ja riisin tilalle sit ohraa ;) Eli ekologista ajattelua kehiin.
olis joku meksikolaistyyppinen? Tacoja tai tortilloja joita saisi itse täyttää mielensä mukaan, naposteltaviksi nachoja, mozzarellatikkuja jne.
Tai jos omistat raclette-pannun, se on kauhean kivaa yhdessä puuhastelua ja täyttää vatsan :)
Tai sitten joku muu selkeä teema esim. maan mukaan.
Sesonkiruokaa ja voi yhessä höösätä siel keittiössä:)
Sushi on ok, jos on oikeasti kiinnostunut japanista ja siihen on erityinen syy, pelkän trendin vuoksi tarjottuna minusta alkaa olla jo aika tylsä juttu. Sehän on ollut jo yli 10 v. "pinnalla". Meksikolaisen kanssa sama juttu.
Mitähän trendisetterit syövät ja laittavat?
Varmaan tosiaan huomioivat lähiruoan ja luomun, toisaalta mikä tahansa käy, kunhan tarjoajalla on siihen "aito suhde" ja kiinnostus.
limetti
aurinkokuivattu tomaatti
jokin trendijuusto, esim. mozzarella, vuohenjuusto, mascarpone
rucola
kun istuu ja höpisee kavereiden kanssa.
limetti
aurinkokuivattu tomaatti
jokin trendijuusto, esim. mozzarella, vuohenjuusto, mascarpone
rucola
noi oli trendikkäitä ehkä 5-10 vuotta sitten, nyt ihan peruskauraa
Mäkään en osaa vastata - jotain cross-kitcheniä, kansainvälistä suomalaisista aineksista? Ekologisuus, keveys, aidot maut, yksinkertaisuus, esteettisyys?
Kreikkalainen ruoka on aika varma valinta: itse tehtyjä paksuja ransiksia, pita-leipää, oliiveja, tsatsikia, yksinkertainen lihapata, vihanneksia ja miksei juureksiakin?
sitten kaalit uuniin ja päälle voi-vehnäjauhosuurus höystetynä juustoraasteella, maidolla/kermalla ja currylla. Tuon päällyksen teet pannulla ja vaan ruskistat sen uunissa. I-h-a-n sairaanhyvää.
Naisille varma valinta on esim. kanaa tai kalaa pääruuaksi. Lue lehtiä, keittokirjoja, nettiä... Ne ovat ihania reseptejä tulvillaan.
Alkuun vaikka joku kasviskeitto. Kilistelyt Cavalla.
Jälkkäriksi vaikka... jotain suklaista. Naiset yleensä tykkää ;)
fuusiokeittiö on SLS, nykyään pyritään pikemminkin puhtaisiin ja alkuperäisiin makuihin, lähituottajilta.
palsternakkamuussi, lampaanselys ja pari tankoparsaa ristiin.
Tai sit sä lähet hei retroilee makkarakuppien ja pakasteherneiden maailmaan, tietty sit 70-luvun kattaus kans.