Kumpi vatsaystävällisempää, parsa- vai kukkakaali?
Poika on nyt maistanut perunaa, bataattia ja porkkanaa, seuraavaksi ajattelin tehdä perunasta ja jommasta kummasta kaalista sosetta. Kumpi olisi parempaa?
Ja voiko pakastemaissia käyttää vauvan soseisiin, onko niissä mitään ravintoaineita jäljellä? Maissia on vähän hankala tuoreena saada...
Kiitos vastauksistanne! :)
Kommentit (4)
Kaalissa ja sipulissa on aina se suuri mahdollisuus, että käyvät mahaan
Pakastemaissista en tekisi sosetta
Mutta ette suosittele niinkö? Olen nyt ihan vallan innostunut tästä soseiden tekemisestä, esikoiselle en juurikaan silloin kuusi vuotta sitten tehnyt.
Mitähän sitä seuraavaksi sitten laittaisi, jos ei se maissi käy. Siis noiden kaalien jälkeen...
Ap
Kukkakaalista tulee herkemmin ilmavaivoja. Tosin itse olen antanut vauvalle noita aika samoihin aikoihin, eikä mitään ongelmia ole ollut. Vauvat on tietenkin hyvin erilaisia sietokyvyssään. Kukkakaali kannattaa lisätä bataatin sekaan, perunan kanssa ei ole meillä mennyt kauhean hyvin. Bataatti on makeampi, joten sopii paremmin aika tympeän makuisen kukkakaalin kanssa. ;)
Jostain luin kerran, että pienten lasten suolisto käyttää pakastevihannekset tehokkaamin hyväksi kuin raakojen, johtuu siitä, että pakasteissa rakenne on jo valmiiksi hajonnut.
eisiinä taida merkittävää eroa olla - mutta monet pitävät kukkakaalin makua vähän miedompana. Ehkä se olisi harkitsemisen arvoinen peruste.
Kyllä pakastemaississa ravintoaineita tallessa on, mutta miten ajattelit saada ne soseeksi?