Riittääkö 10 hengen kakku 12:sta ihmiselle? Vai pitäiskö ottaa 20 hengen kakku? Siltä väliltä ei ole vaihtoehtoja.
Kommentit (28)
Kokemusta on tilauskakuista. Kerran tilasin 12 henkilölle 15 hengen kakun ja hävetä sai. Ihmiset joutui ottamaan pienehköjä palasia, että kakku riittäisi kaikille. Vähän aikaa sitten tilasin vahingosta viisastuneena vähän yli 2 kertaa isomman kakun kuin henkilömäärä. No kakkua jäi suunnilleen puolet, mutta muutakin tarjottavaa suolasta ja makeaa oli aika paljon tarjolla. Munkin mielestä kakkua pitää jäädä jäljelle kahvittelun jälkeen.
Vai meinaisitko tehdä itse. Itse tekisin varmaan sen isomman eli 20 hengen.
niin ei tule liian niukkaa. Kakkua ei voi viimeiseen murenaan asti jakaa vaan vähän pitää jäädäkin.
Nykyään ihmiset syö tosi huonosti makeita esim just täytekakkuja. Onko suolaista tarjottavaa myös vai pelkät kakkukahvit? Riippuu paljon muusta tarjottavasta.
sitä kakkua kun yleensä on yhtä sun toista muutakin tarjolla, joten 10 hengen kakku riittää 12 hengelle hyvin. Jos ostat sen 20 hengen kakun niin siitä jää luultavasti yli puolet syömättä.
Joko ensin paljon suolaista, tai sitten muuta makeaa (pikkuleipiä, pullaa, piirakka tmv.)
Meillä taas kakku tekee kauppansa suolaisen ohella
ja useinkaan ei jää jäljelle juuri mitään. Pikkuleivat jne ovat vähemmän syötyjä.
10 hengen kakusta ei mielestäni riitä edes kymmenelle, saatika jos joku haluaa lisää. Eli ota vaan se 20 hengen kakku, sillä on tosi noloa jos loppuu kesken. (Olin kerran häissä, joissa hääkakku loppui kesken - oli mitoitettu vierasmäärän mukaan ja viimeiset n. 20 henkeä eivät saaneet edes maistiaisia kakusta).
Olen ajatellut tilata myös kakun joltakin leipurilta ja mietin että mitä se voisi maksaa? Onko kukaan koskaan tilannut kakkua joltain ihan " siviililtä" ?
10 hengen kakku on niin pieni, ettei sitä kehtaa kukaan edes ottaa...
sellainen pikkulautasen kokoinen, eli jos tilaat kakun on sen oltava se isompi
Se leipomon mitoitus tarkoittaa todella pikkiriikkisen pikkuista palasta.
Jos vieraat leikkaavat sellaisen normaalin palan joka yleensä otetaan kakusta niin sitten puolet vieraista jää ilman.
Vaikka olisi kuinka paljon muuta tarjottavaa niin yleensä jokainen ottaa palan myös kakkua ja sitä olisi silloin hyvä olla niin paljon ettei emännän tarvitse vieressä vahtia millaisia paloja leikataan
niin se 10 hengen kakku riittää, mutta jos vieraat saa itse ottaa, tarvitset isomman. Kakkua ottavat yleensä kaikki ja aina on joukossa joku, joka ottaa vähän isomman viipaleen. Sitäpaitsi sitä pitääkin jäädä vähän, on noloa jos koko kakku menee ekalla kierroksella.
Ja uskoisin että kun juhlat on ohi haluatte itsekin syödä vielä yhdet kakkupalat.
Nolompaa jos kakku kesken loppuu.
meillä kakut yleensä tilattu kakkugalleriasta, fasulta, kakku keisarilta tai aleniukselta ja kaikilla palat ovat todella muhkeita. aleniuksen kakut tosin ovat niin korkeita että pakko leikata aika isoja paloja, jolloin kakku riittää siis juuri sille henkilömäärälle, mille se on tilattukin. kaikkien muiden leipomoiden kakut ovat aina ylimitoitettuja ja puolet jää usein syömättä.
Jos on ollut suolaista syötävää, sitä menee paljon. Täytekakkua lisänä vain vähän. Jos kakkua tarjolla aikaan, jolloin lounassta ollut pitkä aika eikä varsinainen ruoka-aika vielä kuitenkaan niin ihmiset syövät sitä kakkua nälissään.
että taatusti on leipomossa laskettu neljälle. Eli ota isompi, niin ei tarvitse jännittää riittääkö.