Tekee mieli jauhelihakastiketta,miten tehdä oikein kevyt??
Porkkanaraastetta ajattelin laittaa sekaan, mutta entä muuta?
Kommentit (10)
Jos haluat oikeasti kevyttä laitat kastikkeeksi tomaattimurskaa.
Tai sitten vain ruskistat jamaustat jauhelihan ja lisäät ekaan jauhon. Pyörittelet vähänaikaa ja liäät vettä. Ei siis rasvaa missään vaiheessa.
tomaattimurskaa, valmiissaa kastikkeissa on usein rasvaa sun muuta. niin ei öljyä paistamiseen paljon sipulia, porkkanaa, sieniä tms vihanneksia sekaan
toimiiko oikeesti? Itse olen käyttänyt yhtä pastakastiketta (en nyt muista merkkiä), mutta siinä ei ainakaan kaloreita ole juuri nimeksikään! Ja käytän aina paistijauhelihaa, enkä käytä paistamiseen ollenkaan rasvaa.
huuhtelet lihan siivilässä lämpimällä vedellä. Mausta vasta tämän operaation jälkeen! Tämä vinkiksi myös piheille/ köyhille, näin meillä tehtiin sikanaudasta "paistijauhelihaa" kun elettiin opiskelijabudjetilla ;)
niin kirpeys häviää ja maku paranee. Tomaattipyrettä voi laittaa joukkoon pari rkl antamaan makua. Ja jos laitat kastikkeen joukkoon 1 tai vaikka vaan 1/2 dl kevyttä ruokakermaa, niin siitä tulee jo täyteläisyyttä, mutta ei kovin paljoa kalorilisää. Myös soijarouheella voi jatkaa ja siten keventää jauhelihakastiketta.
mihinkään kattilaan laittaa.... terv. 7
voi jauhot ruskistaa pannulla ilman rasvaa.Onnistuu kyllä,mutta tarkkana saa olla.Siis ,jos haluaa ruskeankastikkeen jauhelihan seuraksi.Tietty vähärasvaista jauhelihaa kannattaa myös käyttää.
ruskistat jauhelihan, sipulin, valkosipulin, herkkusieniä. Tomaattimurskaa, lihaliemikuutio, basilikaa, oreganoa, suolaa, pippuria, chiliä ja paprikaakin voi laittaa pikkasen. Tomaattipyrettä vähän ja teelusikallinen sokeria, tomaattiketsuppiakin voi käyttää mutta jätä se sokeri sitten pois. Kansi päälle ja jätä hiljalleen kuplimaan vaikka puoleksi tunniksi. Maista aina kun olet maustanut. Tulee tosi hyvää, ja edullista. Voit laittaa muitakin kasviksia mukaan, paprikaa, porkkanaa tai mitä mieleen juolahtaa.
sen kevyempää et jauhelihakastikkeesta saa