Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Maitoallerginen ja lihat. Ja lihojen lapset.

14.01.2008 |

Mietinpähän vain... Pakkasessa on maailman parasta lihaa eli poronvasaa. Mutta vasahan on lapsi ja syönyt tietysti poronmaitoa! Apua. Uskallankohan tuota antaa maitoallergiselle lapselle?



Poro on omalla ruokalistallani, ja minulla on sellainen mielikuva että lapsikin sitä sietää. (imetän.)



Onko teillä kokemuksia siitä että esim karitsa ei käy, vaikka lammas on siedetty ruoka? Maidoissa kun proteiinit ovat niin samankaltaisia että vuohen- ja lehmänmaito aiheuttavat niitä sietämättömille oireita, kummatkin.



http://kutina.blogspot.com

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
15.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ainakin kokeilisin antaa lihaa. Ja tiedätkö poronmaidon proteiineista suhteessa lehmänmaitoon? Vuohenmaidossahan osa proteiineista on samoja, mutta esim. hevosenmaidon proteiinit ovat lääkärimme mukaan erilaisia. Eihän poronmaitokaan välttämättä proteiinikoostumukseltaan ole samankaltaista kuin lehmänmaito, onkohan kenelläkään tietoa? Ja osa proteiineista on vuohenmaidossakin käsittääkseni erilaisa, joten joillekin maitoallergikoille vuohenmaito saattaa ilmeisesti sopia.

Vierailija
2/7 |
15.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niilonapero:

Ja osa proteiineista on vuohenmaidossakin käsittääkseni erilaisa, joten joillekin maitoallergikoille vuohenmaito saattaa ilmeisesti sopia.

Tällainen käsitys minullakin on. Ja lisäksi olen ymmärtänyt, että vuohenmaito vastaisi koostumukseltaan paljon lehmänmaitoa paremmin ihmisenmaitoa, mikä voi olla yksi selitys parempaan sietoon. Ainakin kaseiinia siinä on paljon vähemmän kuin lehmänmaidossa, jossa sitä on yli kaksinkertainen määrä ihmisenmaitoon verrattuna. Automaattisestihan vuohenmaito ei suinkaan lehmänmaitoallergiselle käy, eivätkä allergologit sitä erityisemmin kai suosittele kokeilemaankaan. Toisaalta harmi olla kokeilematta, jos se vaikka sopisi!

Mutta kaikenkaikkiaan ajattelisin jotenkin, että poroa se on poron maitokin ja jos poro käy, niin miksi ei poron vasikka sopisi...? Onhan se maito kuitenkin käsitelty moneen kertaan, kun sen lihamuodossa syö... Vaikka tietty kaikki ovatkin märehtiviä sorkkaeläimiä ja sikäli sukulaisia.

Mitä taas vasikan- ja karitsanlihaan ylipäänsä tulee, niin henk.koht, en oikein ymmärrä niiden " erityisyyttä" ja " hienoutta" . Ainakin lehmävasikan liha on tietääkseni ravintoköyhempää kuin aikuisen naudan liha. Johan sen väristäkin näkee, että rautaa siinä ainakin on huonommin... Mutta onhan se liha kai pienelle ihmiselle pehmeämpää ja muremapaa syötäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
15.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niilonapero:

Vuohenmaidossahan osa proteiineista on samoja, mutta esim. hevosenmaidon proteiinit ovat lääkärimme mukaan erilaisia.

Ovat tosiaan kuitenkin eri eläimiä ja eri " sukua" . Hevonen on kavio- eikä sorkkaeläin eikä märehtijäkään, joten maitokoostumus tosiaan lienee erilainen.

Vierailija
4/7 |
16.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moikka,

Selvä, sain tästä rohkaisun kokeilla tuota poronvasaa. Lammas tuntuu käyvän lapselle, toka kokeilupäivä käynnissä enkä ole huyomannut mitään oireita.

Mitä taas vasikan- ja karitsanlihaan ylipäänsä tulee, niin henk.koht, en oikein ymmärrä niiden " erityisyyttä" ja " hienoutta" .

Ostan eläinlasta ekologisita syistä:lähellä tuotettu voittaa kaukana tuotetun (esim. espanjalainen karitsa vs. uusseelantilainen lammas) ja tuoreuden mukaan (lihatiskistä äskettäin teurastettu poronvasa vs. pakastealtaasta viimetalvinen poro).

Vierailija
5/7 |
16.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei,

huomasin juuri että Pirkka pakastelampaanliha on SUOMESSA tehty. Ainakin tuo paketti.



Valmistaja: Lapin Liha, valmistuttaja Kesko (vissiin).



Ilon päivä!



Vierailija
6/7 |
16.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

hannakala:

Ostan eläinlasta ekologisita syistä:lähellä tuotettu voittaa kaukana tuotetun (esim. espanjalainen karitsa vs. uusseelantilainen lammas)

Ok, point taken, ja arvokas sinällään, mutta itse kallistuisin tod.näk. ravitsemuksellisista syistä uusseelantilaisen lampaan puoleen espanjalaisen karitsan sijaan... Vaikka kerosiinia enemmän palaakin. Olen siinä ymmärryksessä (korjatkaa, jos olen väärässä), että mm. juuri uusseelantilainen lampaanliha on " liki luomua" . Okei, ei tietty ole luomua, mutta kumminkin. Varsinkin jos on kyseessä kovin pieni lapsi ja ruokavalio varsin rajoittunut, niin jalanjälki ei kasvane hirveän suureksi, jos jonkin aikaa " tuottaa" lapselle ravintorikkaampaa ruokaa vähän kauempaa... Ymmärtänet, mitä tarkoitan?

Mutta Lapin lihan tuotteet tosiaankin varmasti kaikin puolin se paras vaihtoehto!! Kiitos vinkistä... :-D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
18.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uusiseelantilainen lammas käy lapselle todennäköisesti paremmin, jos hänellä on vilja-allergia, sillä uusiseelantilainen ei saa lainkaan kotimaisia viljoja syödäkseen. Eli jos lapsella on vilja-allergia, kannattaa kokeilla uusiseelantilaista lammasta ensin ja kokeilla vasta sitten kotimaista, jolloin kotimaiset viljat eivät pääse sotkemaan tilannetta. Poron kanssa tätä ongelmaa ei olekaan:)