Antakaas jotain kikherneruokaohjeita!
Ostin kikherneitä ja sitten huomasin, että resepti, jota olin aikonut käyttää, olikin kikhernejauheelle (ei voi mitenkään tehdä kokoherneistä). Nyt en meinaa keksiä, mihin paketin käyttäisin.
Kommentit (2)
Kikhernecurry
n. 6dl keitettyjä kikherneitä
2 isoa sipulia
2 rkl öljyä/voita/margariinia
1 iso hapokas omena
1 pieni banaani
1-2 rkl currya
1-2tl paprikajauhetta
1-2 rkl soijakastiketta
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 iso puristettu valkosipulinkynsi
persiljaa, sitruunamehua
*Hienonna sipulit karkeasti, kuullota vähässä rasvassa suuressa padassa. Ripottele joukkoon curry ja paprikajauhe, sekoita. Lisää hienonnettu omena ja viipaloitu banaani. Mausta soijakastikkeella ja valkosipulilla, kaada pataan tomaatit. Kypsennä kannen alla noin 25min. *Lisää joukkoon kypsät kikherneet ja kuumenna varovasti. Lisää lopuksi halutessasi tomaattipyreetä. Lisää hienonnettua persiljaa maun mukaan. Maista ja lisää tarpeen mukaan valkosipulia tai mausteita. Tarjoa jogurtin kanssa.
Delhiläinen kikherne-perunasalaatti
2 keitettyä, kuutioitua perunaa
n. 1 dl keitettyjä kikherneitä
n. 1 dl luonnonjogurttia
suolaa
mustapippuria jauhettuna/rouhittuna
1 rkl persiljaa
murskattua valkosipulia
1/2 sitruunan mehu
Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen imeytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
Tee falafeleja, reseptejä paljon netissä. Ei tarvitse keittää kikherneitä, liotat vain.
Tai tee keitto. Liota kikherneet, keitä kypsäksi. Lisää kuullotettua sipulia, tomaattimurskaa, perunaa ja mausteita maun mukaan (esim. intialaisittain garam masala, jeera, kurkuma, korianteri).