Oisko jollain helppoa rahkaomenapiirakan ohjetta johon vois käyttää kaupan valmista murotaikinapohjaa!?
Ei jaksais alkaa pohjaa erikseen tekemään.. Onnistusko murotaikinapohjasta tehdä?
Rahkatäytettä kaipailisin, mitä siihen tulee?
Kiitos!
Kommentit (2)
RAHKAOMENATORTTU (LUUMU)
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl jauhoja (osaksi vehnä- osaksi sämpyläjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Omena täyte
omenahilloketta tai 2 kpl Granny Smith omenaa paloiteltuna ja kiehautettuna vesisokeritilkassa
tai luumutäyte:
pussi kuivattuja luumuja. Kiehauta sokerivesitilkassa pehmeämmiksi
aavistus kanelia mausteeksi joulun aikaan.
Rahkaseos:
2 tölkkiä maitorahkaa
2 muna
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1. Pohja valmistetaan murotaikinan tapaan: voi ja sokeri vaahdotetaan, muna lisätään, vatkataan edelleen ja lopuksi lisätään jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taikina levitetään tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille
3. Sen päälle pannaan hedelmätäyte.
4. Rahkaseoksen aineet vatkataan hyvin sekaisin ja seos kaadetaan tortulle.
5. Pinnalle voi ripotella omenarouhetta tai rusinoita.
6. Paistetaan 200 asteessa 40 minuuttia.
Tämän kokoinen torttu on isonlainen, riittää 10-15 hengelle, mutta toisaalta sen säilyvyys on hyvä. Täytteen mehevyys vain lisääntyy viikon kahden säilytysaikana -tietenkin viileässä.
2 dl rahkaa, 1/2 dl maitoa, 1 muna, maun mukaan sokeria, 2 tl vaniljasokeria. Omenien päälle ennen rahkan kaatamista kantsii laittaa runsaasti kanelia ja hienoa sokeria, tulee hyvää. Paista kunnes rahka hyytynyt ja pohja kullanruskea n. 25 min. 175 asteisessa uunissa.