Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

pettämätön jouluherkkureseptisi???

13.12.2007 |

Pinottaisko jouluherkkureseptit???



(Ei siis laatikkoruokia, kinkkua ja torttuja, vaan muita joulureseptejä herkuttelua varten.)



Tässä alkuun joululeipä (3kpl), taitaa olla kotoisin jostakin jauhopaketin kyljestä joskus aikoinaan.



5dl vettä, 4rkl kaljamaltaita, 1 dl siirappia, 1,5tl suolaa, 2rkl fenkolia, 2rkl kuminaa, 1 pala hiivaa, 50g margariina sulatettuna, 4dl ruisjauhoja ja reilut 9dl vehnäjauhoja.



Tee kuten normaali leipätaikina, alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, kohota peitettynä 20min, paloittele taikina kolmeen osaan ja muotoile leiviksi. Kohota uudestaan, kostuta pinta suihkuttamalla vedellä ja paista n. 20 min 190 asteessa. Laita folioon paistamisen jälkeen.



Tässä vielä appelsiinipiparit:



300g jauhoja

200g margariinia/voita

100g tomusokeria

2tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1 muna

yhden luomuappelsiinin mehu ja raastettu kuori (sitruunakin on hyvää)



Sekoita kaikki ainekset taikinaksi ja laita tunniksi jääkaappiin odottamaan. Kauli taikina parin mm paksuiseksi (aika ohueksi) ja painele piparit tähtimuotilla. Paista 200 asteessa niin etteivät paljon ruskistu. Kuorruta sekoituksella 5rkl tomusokeria ja 2-3rkl appelsiinimehua sivelemällä sudilla. Ripota kosteaan pintaan vähän sokeria ja appelsiinin kuorta. Nämä on aika pirteitä ja vaihtelua perinteisiin pipareihin... :)







Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi seitsemän