miten tehdään itse perunamuussia?
Kommentit (5)
perunoita tai vasta sen jälkeen kun olet kaatanut keitinveden pois.
Sittenkään älä vatkaa liikaa, muuten saat liisteriä.
Niin ja osta oikeanlaisia perunoita.. Eli muusi perunoita.
Hyväksi olen myös todennut Oolannin pakasteperunamuusin... ;)
itse teen näin:
Kuorin ja pilkon perunat, keitän kypsäksi. Kaadan keitinliemen pois, muusaan sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaadan joukkoon lämmitetyn maidon+voin,sekä suolaa ja sipulijauhetta (ei pakollista, mutta itse tykkään, joskus laitan oikeaa sipulia, joita pehmitän maito-voi seoksessa) Kun maidot sun muut on kattilassa, en enää vatkaa kuin pakollisen sekoituksen. Jos kattilaan jää vettä tai jos siihen laittaa maidon ennenkuin on muusannut tasaiseksi, niin siihen jää herkästi paakkuja ja siitä en tykkää.
kilo perunoita ja 100g voita. Tehdään lantionpohjajumppaa kunnes ulos tulee valmista perunamuussia.