Lue keskustelun säännöt.
Maitoallergia. Mitä tulee välttää?
27.09.2007 |
Tyttärellämme (5v) on todettu maitoallergia. Nyt sitten lueskeln pakkuselosteita ja olen tulla hulluksi tässä maito-viidakossa. On maitohappoa ja maitosokeri, maitojauhetta....HUH. Onko nyt siis niin, että kaikkea maito-alkuista tulee välttää? Ja mitä on maitohappo? Auttakaa viisaammat tietämätöntä :) Kiitos.
Birdy
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Maitoallergisen tulee välttää maitoproteiineja (hera, kaseiini, laktalbumiini ja niiden johdannaiset). Niitä on aika monessa elintarvikkeessa, tarkkana saa olla. Maitosokeri (eli laktoosi) voi olla synteettisesti valmistettua eikä siten aiheuta oireita maitoallergiselle, samoin maitohappo. Mutta jos ne ovat maidosta eristettyjä, voi tuotteessa olla maitoproteiinijäämiä. Herkkä voi saada reaktion ihan pienistäkin maitoproteiinijäämistä.
Meillä on maitoallerginen saanut mm antibiootteja, joissa on laktoosia, ei ole aiheuttanut ongelmia.
Katso maitoallergiasta lisää linkistä:
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/tieto/maitoallergia.htm