Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä tehdä kesäkurpitsasta?!

17.08.2007 |

Niin siis löytyykö keneltäkään mitään hyvä reseptiä esim. johonkin piirakkaan tms. Itse kun en edes ole mikään suuri kesäkurpitsan ystävä, mutta niitä alkaa taas löytyä tuolta lasten kasvimaalta että jotain tarttis niistä tehdä..

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämmöinen ohje oli juuri jossain lehdessä, oli helppo ja omasta mielestäni hyvää (lapsetkin söivät).



Tarvikkeet:

3 keskikokoista kesäkurpitsaa

1/2 l vettä

2 kanaliemikuutiota

1 dl kermaa



Pilko kesäkurpitsat viipaleiksi ja keitä pehmeiksi kanaliemessä, soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma.



Vierailija
2/12 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

halkaise kurpitsat pituussuunnassa ja koverra sisusta pois. Täytteeksi laita esim. jauheliha-riisi-kesäkurpitsaseosta ja päälle juustoa. Uuniin 200 asteeseen, kunnes kesäkurpitsa pehmennyt (laita loppuvaiheessa foliota päälle, niin ei pala). Täytteen olen tehnyt niin,että ensin paistan pannulla jauhelihan, sitten perään riisiä vettä ja koverretut kesäkurpitsan sisukset. Mausteet maun mukaan ja hauduta kunnes riisi on kypsää...



nam. vielä kun pöydässä laittaa päälle vähän makeaa chilikastiketta niin hyvää tulee... chilikastikkeen voi lattaa jo pannullakin jos vaan lapsetkin tykkää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
18.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen tein tällaista: leikkasin noin sentin paksuisia viipaleita ja ne kypsensin pannulla. Sekaan laitoin reilusti valkosipulimurskaa ja liruttelin vielä lopussa soijakastiketta sekaan.

Vierailija
4/12 |
18.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos satoa tulee liiaksi asti, ettekä ehdi niitä samassa tahdissa syödä, niitä voi pakastaa.

Pistät pieniksi paloiksi ennen pakastusta niin on helppo käyttää suoraan pakkasesta. pitkin talvea voi käyttää padoissa, kastikkeissa yms.

menee pakastuksen jälkeen vähän enemmän " mössöksi" kuin tuore, mutta ainakaan kotioloissa ei haittaa. Makuun en ole huomannut vaikuttavan.

Vierailija
5/12 |
19.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä raastan sitä pakkaseen ja talven mittaan käytän erilaisissa kastikkeissa lisäämään " kasvispitoisuutta" . Esim. jauhelihakastikkeeseen sopii musta tosi hyvin ja tekee kastikkeesta kevyemmän.

Vierailija
6/12 |
20.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

sopii myös sämpylä- ja leipätaikinoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurpitsasalaatti 1



300 g kurpitsaa (mielel. pyöreä, oranssinvärinen)

1 jäävuorisalaatinkerä

kurpitsansiemeniä



kastike:

4 rkl (oliivi)öljyä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi

suolaa

pippuria

salvia

basilikaa



1. Kuori kurpitsa ja poista siemenet.

2. Säästä ne.

3. Raasta kurpitsan hedelmäliha karkeasti.

4. Suikaloi jäävuorisalaatti ja sekoita se raastetun kurpitsan kanssa kulhossa.

5. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia.

6. Nosta ne talouspaperin päälle.



Marinadi:

1. Puserra valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

2. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada marinadi salaatin päälle ja sekoita hyvin.

4. Ripottele pinnalle paahdetut kurpitsansiemenet ja tarjoa.

5. Huom; Valkosipulin voi jättää pois, ja marinadin voi maustaa mausteyrteillä.

6. Salaatin voi tarjota alkuruokana leivän kanssa tai liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.



Täytetyt kesäkurpitsat

(4 annosta)



3 kpl kesäkurpitsaa

300 g jauhelihaa

50 g pakastettuja sipulikuutioita

2 kpl valkosipulinkynttä

1,5 dl Flora Ruokaa

3 rkl tomaattipyreetä

0,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä

140 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

300 g vuohenjuustoa



1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia.

2. Koverra sisus ja hienonna se veitsellä.

3. Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot paistinpannulla.

4. Purista joukkoon valkosipulin kynnet.

5. Lisää kesäkurpitsoiden sisus.

6. Anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

7. Lisää Flora Ruoka, tomaattipyree, liemitiiviste ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.

8. Anna kiehua hetki.

9. Täytä kesäkurpitsoiden kolot kastikkeella.

10. Paista 180 °C:n lämpötilassa noin 15 minuuttia.

11. Ota kurpitsat välillä uunista pois ja laita puolikkaita vuohenjuustoviipaleita kesäkurpitsoiden pinnalle.

12. Voit hyvin käyttää juustoraastetta vuohenjuuston sijaan.

13. Kuorruta kesäkurpitsat uunissa 220 °C:n lämpötilassa 5-10 minuuttia.

14. Tarjoa täytetyt kesäkurpitsat salaatin kanssa.



Täytetyt kesäkurpitsat 2



2 kesäkurpitsaa (à 400g)

1 sipuli

öljyä

1 lehtisellerin varsi

3 tomaattia

1 valkosipulinkynsi

0,5 tl suolaa

tuoretta basilikaa

mustapippuria

3 dl juustoraastetta



1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus lusikkaa apuna käyttäen.

2. Hienonna sipuli ja kuullota se tilkassa öljyä.

3. Hienonna lehtisellerin varsi, tomaatti ja kesäkurpitsan sisus ja lisää sipulin joukkoon.

4. Mausta seos ja täytä sillä kesäkurpitsat.

5. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

6. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Muita täytteitä kesäkurpitsoille:

- erilaiset sienikastikkeet

- jauhelihamureke

- broiler tai liha-suikaleet kasviksilla höystettynä



Täytetyt kesäkurpitsat 3

(6 annosta)



3 (à 300-400 g) kesäkurpitsaa

400 g jauhelihaa

2 rkl öljyä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tlk tomaattimurskaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl pippurista maustesekoitusta

(100 g sinihomejuustoa)

3 rkl vehnäjauhoja



Pinnalle:

150 g juustoraastetta



1. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia.

2. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

4. Kiehauta sipulisilppu öljyssä paistokasarissa ja siirrä lautaselle.

5. Ruskista jauheliha kahdessa erässä, käytä tarvittaessa öljyä paistamiseen.

6. Yhdistä joukkoon pehmennetty sipulisilppu, kurpitsan malto ja tomaattimurska.

7. Lisää myös suola, pippurinen mausteseos ja halutessasi sinihomejuusto.

8. Jos et käytä sinihomejuustoa, tarkista suolan maku.

9. Ripottele pinnalle vehnäjauhot.

10. Keitä seosta hiljalleen 10 - 15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.

11. Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti.

12. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.

13. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

14. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

15. Keitä lisäkkeeksi esimerkiksi riisiä.

Vierailija
8/12 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsa-tomaatti gratiini

(4 annosta)



2 (270 g) kookasta sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

2 (750 g) kesäkurpitsaa

2 rkl oliiviöljyä

2-3 (noin 600 g) pihvitomaattia

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

1 dl (50 g) parmesanjuustoraastetta

1 rkl korppujauhoja



1. Säädä uuni 200 asteeseen.

2. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuullota sipuleita öljyssä 4-5 minuuttia.

4. Leikkaa kesäkurpitsat vinottain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

5. Viipaloi tomaatit.

6. Paista kesäkurpitsaviipaleita pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin, kunnes ne pehmenevät.

7. Lado kesäkurpitsa-, sipuli- ja tomaattiviipaleet kerroksittain uunivuokaan niin, että päällimmäisiksi jäävät kesäkurpitsaviipaleet.

8. Ripottele väleihin suolaa, pippuria ja yrttejä.

9. Sekoita juustoraaste ja korppujauhot ja levitä seos kasvisten pinnalle.

10. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, eli kunnes juusto saa väriä.

11. Anna vuoan jäähtyä hetken ennen tarjoamista.

12. Tarjoa sellaisenaan vihannesruokana rapean leivän, grillatun lihan tai makkaran kanssa.



Kesäkurpitsa-tomaatti-fetapaistos



2 kesäkurpitsaa

7-8 tomaattia

3 valkosipulinkynttä

250-300 g fetajuustoa

0,75 dl öljyä

1 dl basilikasilppua

1 tl mustapippuria

suolaa



1. Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

2. Asettele viipaleet lomittain uunivuokaan.

3. Kuutioi fetajuusto ja lisää se sekä puristetut valkosipulinkynnet vuokaan.

4. Sekoita öljy ja mausteet ja kaada seos vuokaan.

5. Paista 200 asteessa noin 1 h.



Kesäkurpitsasuklaakakku / porkkanasuklaakakku



6 dl vehnäjauhoja (korvaa osa spelt- ja täysjyvävehnäjauhoilla)

1½ dl tummaa kaakaojauhetta

4 dl intiaanisokeria

2 dl öljyä

5 dl raastettua kesäkurpitsaa tai porkkanaa (porkkana aivan hienoksi)

2 dl rouhittua hasselpähkinää

2,5 tl ruokasoodaa

1½ tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria tai ripaus aitoa vaniljaa

2 dl kasvimaitoa/vettä

2 rkl soijajauhoja/perunajauhoja



1. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka.

2. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 40-45 minuuttia.

4. Pähkinät saa helpoiten rouhittua tehosekoittimessa, ja jos ei hasselpähkinää löydy tavalliset suolapähkinät käy myös (eli suolatut maapähkinät), jätä tällöin suola taikinasta pois.

5. Mausteisen kesäkurpitsakakun saa laittamalla kaakaon sijasta piparimausteita (inkivääri, kaneli, pomeranssinkuori, maustepippuri...).

6. Isolle porukalle tehtäessä tuplaa taikina ja paista leivinpaperilla peitetyllä syvällä pellillä.

7. Valmiin piiraan päällä voi tarjota vaniljakastiketta.



Kesäkurpitsa- tomaattivuoka

(4 annosta)



1 (400-500 g) kesäkurpitsa

1 sipuli

3 tomaattia

2 tl kuivattua oreganoa

sitruunapippuria maun mukaan

(juustoraastetta päälle loppuvaiheessa )



1. Viipaloi kesäkurpitsa, sipuli ja tomaatit.

2. Lado ainekset voideltuun uunivuokaan kerroksittain niin, että alin kerros on kesäkurpitsaa ja päällimmäinen on tomaattia.

3. Ripottele mausteita kerrosten väliin ja päälle.

4. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haudutettua kesäkurpitsaa



1/2 dl kasviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 sipulia

runsas 1 kg kesäkurpitsaa

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua, hienonnettua oreganoa



1. Kuumenna öljy kattilassa.

2. Lisää hienonnettu valkosipuli ja hienonnetut sipulit ja sekoittele, mutta älä ruskista.

3. Kun sipulit ovat pehmenneet.

4. lisää viipaloitu kesäkurpitsa.

5. Sekoittele ja kypsennä hiljalleen noin 20 minuuttia.

6. Lisää mausteet ja keitä vielä noin 10 minuuttia.

7. Tarkista maku.

8. Tarjoa kuumana paistettujen tai paahdettujen leipäviipaleiden kera.



Unkarilainen kesäkurpitsa



1kg kesäkurpitsaa

1dl öljyä

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl kuivattua rosmariinia tai 1 tuore oksa

suolaa, pippuria



1. Kesäkurpitsa kuoritaan niin ohuelti kuin mahdollista, sillä vitamiinit ovat aivan kuoren alla.

2. Alle puolikiloisia ei tarvitse kuoria.

3. Siemenet poistetaan, jos ne ovat häiritsevän suuria.

4. Hedelmäliha leikataan pieniksi kuutioiksi.

5. Valkosipuli kuullotetaan öljyssä vaalean ruskeaksi ja poistetaan.

6. Kurpitsakuutiot kaadetaan pannulle ja maustetaan suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.

7. Ne kypsennetään kannen alla pehmeiksi, noin 15 minuuttia.

8. Rosmariinin lailla tilli on mainio paistetun kesäkurpitsan mauste.



Kesäkurpitsa-sitruunahillo

2 kg tuoretta kesäkurpitsaa

3 sitruunaa

0,5 kg hillosokeria

0,5 dl vettä



Hillon purkitukseen tarvitset kannellisia lasipurkkeja ja voipaperia.



1. Pese ja kuori kesäkurpitsa(t). Leikkaa kurpitsa(t) pieniksi paloiksi.

2. Pese sitruunat huolellisesti lämpimällä vedellä.

3. Leikkaa sitruunat puoliksi ja purista puolikkaista mehu.

4. Raasta sitruunoiden kuori.

5. Kätevimmin se käy seuraavasti: leikkaa leivinpaperista raastinraudan sivun kokoinen pala, paina pala kiinni raastinraudan sivuun, ota puristettu sitruunan puolikas ja raasta.

6. Kuoriraaste jää huisin näppärästi paperiin kiinni.

7. Sitten vain irrotat paperin raastimesta ja kaavit vaikkapa veitsellä raasteen irti paperista.

8. Laita kattilaan kesäkurpitsapalat, sitruunoiden mehu ja kuoriraaste, hillosokeri ja vesi.

9. Keitä kohtuullisella lämmöllä, kunnes seos alkaa saostua ja kurpitsa on kypsää.

10. Soseuta hillo sauvavatkaimella.

11. Otat puhtaat lasipurkit esille ja kuumenna ne uunissa (tämä varmistaa hillon säilymisen).

12. Täytä purkit ja leikkaa voipaperista purkkien suuta hieman suurempia ympyröitä.

13. Peitä purkkien suut paperiympyröillä ja väännä kannet kiinni.

14. Hillo on erityisen hyvää paahdetun leivän kanssa.



Vierailija
10/12 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsa-perunasalaatti

10 annosta



2 prk Valio kermaviiliä

4 rkl valkoviinietikkaa

200 g purjoa

1 dl hienonnettua tilliä

1/2 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 (200 g) kesäkurpitsaa

1/2 kg uusia perunoita

4 munaa

200 g varsiselleriä



Koristeluun

keitettyä munaa

hienonnettua tilliä



1. Yhdistä kermaviili, yksi ruokalusikallinen valkoviinietikkaa, hienonnettu purjo ja puolet tillistä.

2. Mausta mustapippurilla.

3. Anna maustua jääkaapissa.

4. Yhdistä loppu valkoviinietikka, hienonnettu tilli, suola ja sokeri kulhossa.

5. Leikkaa kesäkurpitsat halki pituus suunnassa ja viipaloi.

6. Lisää kesäkurpitsat kulhoon ja anna maustua huoneenlämmössä 1-3 tuntia.

7. Sekoittele välillä.

8. Valuta.

9. Pese ja keitä uudet perunat kypsiksi.

10. Jäähdytä hetki, n.15 min ja viipaloi.

11. Keitä munat ja viipaloi.

12. Huuhdo varsiselleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

13. Kokoa salaatti kerroksittain, laita väliin kermaviilikastiketta.

14. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

15. Koristele hienonnetulla munalla ja tillillä.



Kesäkurpitsa-tomaattipasta

4 annosta



2 sipulia

600 g kesäkurpitsaa (n. 2 kpl)

1 rkl öljyä

8 viipaletta aurinkokuivattua tomaattia

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria



Lisäksi:

400 g pastaa



Tarjoiluun:

sinihome- tai parmesaanijuustoa



1. Kuori ja paloittele sipuli.

2. Pese kesäkurpitsa ja paloittele se.

3. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita ja kesäkurpitsoja, kunnes ne pehmenevät.

4. Lisää paloitellut aurinkokuivatut tomaatit, suola ja mustapippuri.

5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

6. Sekoita kasvikset pastan joukkoon ja tarjoile juuston kanssa.



Kesäkurpitsa-maissipihvit

(14 kpl)



200 g kesäkurpitsaa

1dl kermaa

2 dl riisihiutaleita (Myllyn Paras)

2 rkl vehnäjauhoja

1/2 sipuli

200 g maissia (säilyke tai pakaste)

2 kananmunaa

1/2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1/2 tl paprikajauhetta



1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

2. Raasta tai suikaloi veitsellä kesäkurpitsa pieneksi.

3. Hienonna maissinjyviä haarukalla.

4. Sekoita aineet keskenään ja mausta.

5. Anna seoksen seisoa jääkaapissa noin 15 minuuttia, jotta riisihiutaleet saavat imeä itseensä nestettä.

6. Muotoile kahdella lusikalla taikinaseoksesta pihvejä pellille leivinpaperin päälle.

7. Paista n. 12 minuuttia.



Kesäkurpitsa-riisivuoka

(4 annosta)



2 keskisuurta kesäkurpitsaa

2 sipulia hienonnettuna

2-3 valkosipulin kynttä murskattuna

2 rkl ruokaöljyä

2 dl kasvisliemessä keitettyä täysjyväriisiä

1-2 munaa

basilikaa

mustapippuria

1/2 tl yrttisuolaa

2 rkl parmesan- tai emmentaljuustoa raasteena

persiljaa



1. Kuullota kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyssä paistinpannulla.

2. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

3. Paista pannulla vielä sipulit

4. Asettele laakeaan uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleet, sipuli ja riisi.

5. Päällystä paistos kesäkurpitsalla.

6. Vatkaa muna kevyesti, lisää mausteet ja kaada seos paistoksen päälle.

7. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes ruoka saa kauniin värin.

8. Ripota pinnalle juustoraaste ja persilja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsa-punaherukkahyytelö



1,4 kg kesäkurpitsaa (kuutioituna, raastettuna, soseutettuna)

0,6 kg punaherukkaa

1-2 dl vettä

1 kg hillosokeria



1. Keitä ja soseuta kesäkurpitsa ja punaherukka.

2. Lisää vähitellen seokseen hillosokeri.

3. Keitä n. 15-20 min.

4. Kaada mataliin astioihin.

5. Syö sellaisenaan paahdetun leivän kanssa. Sopii myös kakun täytteeksi.



Kesäkurpitsa-sitruunamarmeladi



1 kg kesäkurpitsaa

3 sitruuna

½ dl vettä

500 g hillosokeria



1. Soseuta keitetyt kesäkurpitsat.

2. Lisää kuumaan seokseen vähitellen puristettu sitruunan mehu ja hillosokeri.

3. Keitä seosta 15-20 min välillä sekoittaen.

4. Kuivaa ja raasta sitruunan kuori.

5. Lisää se loppuvaiheessa seokseen.

6. Täytä seos mataliin astioihin.



Kesäkurpitsa-fetaleivät

15 kpl



1 kesäkurpitsa

suolaa

0,5 dl oreganosilppua

pippuriseosta

2 rkl oliiviöljyä

50-80 g fetajuustokuutioita

1 kevätsipulinvarsi

15 viipaletta PerunaRealia



1. Viipaloi pesty kesäkurpitsa juustohöylällä.

2. Ripottele viipaleille hiukan suolaa.

3. Anna pehmitä 15-20 minuuttia.

4. Valuta kesäkurpitsaviipaleista neste pois.

5. Mausta viipaleet oreganosilpulla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

6. Ota leipäviipaleista muotilla tai ohutreunaisella lasilla pyörylöitä.

7. Aseta kesäkurpitsaviipaleet, fetajuustokuutiot ja silputtu kevätsipuli leiville.





Kesäkurpitsa-puolukkakakku



1,5 dl ohrakasta

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

1 tl soodaa

0,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl minttua

200 sulatettua margariinia

2 dl piimää

4 dl puolukoita

4 dl raastettua kesäkurpitsaa



Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

0,75 tl vaniljasokeria



Pinnalle:

Puolukoita



1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (24 cm).

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Lisää sulatettu rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa.

4. Sekoita.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30-40 minuuttia.

6. Kokeile kypsyys.

7. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.

8. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi.

9. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.



Kesäkurpitsaherkku



3 pienehköä kesäkurpitsaa

3-4 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

0.5 dl viherminttua

0.5 dl basilikaa

n 1 tl suolaa

0.5-1 tl chiliä murskattuna

vajaa tl mustapippuria



1. Viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna valkosipuli.

2. Ruskista kesäkurpitsa kevyesti.

3. Lisää valkosipuli sekä silputut yrtit ja mausteet.

4. Tarjoa vaikka kalan lisukkeena.



Vierailija
12/12 |
31.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvis-makkarapata



1 lenkkimakkara (tai vastaava määrä nakkeja)

tilkka öljyä

2 eriväristä paprikaa

puolikas kesäkurpitsa

1 sipuli

1 tölkki minimaisseja

1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)

(pari tippaa Tabascoa)

n. 2 dl vettä

½ dl silputtua tuoretta basilikaa (tai 1 ½ rkl kuivattua)

rouhittua mustapippuria

yrttisuolaa



1. Halkaiset paprikat ja poista siemenkodat.

2. Pilko paprikat ja kesäkurpitsat.

3. Kuori ja viipaloi sipuli.

4. Kuullota pilkotut kasvikset pannulla tai kattilassa tilkassa öljyä.

5. Paista myös makkarakuutioita hetki pannulla ja yhdistä kasviksiin.

6. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet ja anna hautua, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä.



Jauheliha-kasvispata

5 annosta



2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 keltainen paprika

1 punainen paprika

1 kesäkurpitsa

400 g jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa

2 tl pizzamaustetta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

(1 tl chilijauhetta)



1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Pese paprikat, poista siemenet ja kuutioi.

3. Pese kesäkurpitsa ja paloittele se.

4. Paista liha.

5. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista käännellen.

6. Lisää paprikat, kesäkurpitsa, tomaattimurska ja mausteet.

7. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen ja tarjoile pata riisin kanssa.