Maikkarin Teresan kakku oli pohjanoteeraus! (Tässä tuunausohjeet;)
Olen ennenkin kummastellut kokkauksiaan, mutta eilinen " kakku" oli aivan järkyttävä tekele!
Pohja oli palanut, kerma juoksettunut (koska sitä piti höylätä minuuttikaupalla kakun päälle) ja mansikoita latoi yksitellen päälle.. huoppuna vielä onnettomat yrttiräpellykset. Ulkonäöstä tuli mieleen 3-vuotiaana tekemäni eka mansikkakakku.
Ja ymmärrän, ettei ole tarkoitus tehdä " gourmeeta" , mutta kyllä joku raja sentään pitäisi olla, kun ammattilaisesta kuitenkin on kyse.
Jos teette ko. kakun, tässä pari vinkkiä:
* paistakaa pohjaa niin, että on kullankeltainen, ei musta
* vatkatkaa kerma LÖYSÄKSI, levittäkää se väliin ja päälle muutamalla lastanvedolla, ei " lypsäen" (ukkosilmalla kerma juoksettuu helposti joten erityistä varovaisuutta silloin)
* kaatakaa mansikat röykkiönä kakun päälle, ei todellakaan yksitellen vieri viereen
* jos on pakko survoa yrttejä, niin mieluummin vadille kakun viereen isona tupsuna
* Tomusokeritömpsäys ennen tarjolle viemistä kruunaa mansikkaröykkiön
Kommentit (18)
todelakin on siistimmännäköinen silleen kuin että viskais vaan masikat miten sattuu.
T:kondiittori
oli naimisissa Hans Välimäen kanssa, joka on oikeasti hyvä kokki. Ja sitten Teresa jo onkin televisiossa tekemässä kakkuja, mikä ei tarkoita sitä että hän olisi hyvä tekemään kakkuja tai ruokaa yleensäkään...
Katsoin järkyttyneenä.
Ei leikkaillut reunoja suoraksi tms., läjäsi vaan aineet kekoon ja sössöä päälle. Se oli todella kuin joku lasten itse tekemä kakki. Ja Teresa selitti, että näin kätevästi syntyy voileipäkakku vaikka lakkiaisiin ;oD
Tuo oli vahinko, vai oliko...alitajunta, voi alitajunta...
että oikeasti herkullisen näköinen ja ennen kaikkea makuinen lopputulos syntyy, kun ei liikaa " asetella"
Hääkakku on asia erikseen, mutta keskikesän juhlassa on todellakin kivemman näköistä, kun on reilusti väriä ja runsautta.
Ihan sama pätee kaikkeen - luonnon raaka-aineiden pitäisi olla pääosassa, ei " asettelun" ja symmetrisyyden..
Ja kiille pitäisi kyllä jälkkärikakusta unohtaa kokonaan! Miksi pilata ihanat marjat moisella. Kiille todellakin kuuluu vainhienompien kahvikekkereiden kakkuihin...
t. kakuntekijä (ei koulutettu ;-)
Kakusta tulee oikeasti herkullinen, kun mansikoita laittaa reilusti kakun päälle. Itsekin kuvittelin, että Teresa kippaisi kaikki mansikat kupista siihen, mutta ei. Kaiken kukkuraksi sitä kovaa kermavaahtoa jäi ikävästi näkyviin. Jos kerma löysää, sitten voisi edes kuvitella tökkivänsä mansikat yksitellen.
Mutta suosittelen reipasta otetta minäkin, ihan liikaa näkee tussuttamista!
Ja mitä vitun väliä minkänäköinen se kakku on, varmasti todella maukas tuo kakku.
Ruokakin stailataan kuvauksia varten, jotta näyttäisi hyvältä. Hampurilaiset esimerkiksi asetellaan hammastikkujen avulla ilmaviksi, jotta näyttäisivät isoilta ja herkullisilta, pullien päälle suihkutetaan hiuslakkaa jotta kiiltäisivät kuvassakin jne.
.. joku ammattilainen on sitten laitettu tekemään se kakku uusiksi :D
Ihan eri, kuin Teresan tekele.
No, pointtini tuli siis jopa todistettua ;)
t. ap
Ja mitä makuun tulee, niin Teresan tv-kakussa olisi kyllä maistunut lähinnä hiili...
.. että vielä yhdessä asiassa Teresan " oppeja" uhmaten kannattaa hieman kostuttaa kakkua! Esim. tuore appelsiinimehu tai liköörillä maustettu mehu antaa mehevän silauksen.
t. ap *ai miten niin intoilija* ;)
Kaipa te olette niitä, joiden lapsetkin syövät kuin porsaat eivätkä tiedä, minkä takia veitsi katetaan pöytään.
Kyllä ulkonäkö on puoli ruokaa, VARSINKIN juhlaruuasta puhuttaessa!
Kyllä tuossa kuvankin kakussa on tuhon reunaan mansikat aseteltu vaikka päällä onkin keko, katsokaahan tarkemmin :)
Heh, alitajuntako iski täälläkin, siis TUOHON reunaan, ei tuhon...
Joo lapset on hirveitä possuja.. ;D
Juhlaruoka, hmm.. Minusta tuo kakku oli tarkoitettu puffet pyötään ja jos Teresa asetteli siihen päälle(hienosti) mansikat järjestykseen niin se on hirveän näköistä? Makuasioista on vaikea väitellä, mutta kyllä minusta asetellut mansikat ovat kauniimpia kun kasaksi pistetyt mansikat, varsinkin kakun päällä. :)
ierailija:
Kaipa te olette niitä, joiden lapsetkin syövät kuin porsaat eivätkä tiedä, minkä takia veitsi katetaan pöytään.Kyllä ulkonäkö on puoli ruokaa, VARSINKIN juhlaruuasta puhuttaessa!
saman panin merkille. Ihme räpeltämistä..