Kanamunia ei laiteta keittämisen jälkeen kylmään veteen.
Laitetaan lämpimään veteen ja pikkuhiljaa kylmennetään. Näin tulee maukkaita munia ja keltuainen on keltainen eikä siihen tule tummaa rengasta ympärille niin kuin joskus on nähty. Valkuainen on myös suu tuntumalta hyvä eikä kumimainen.
Kommentit (9)
Laitetaan Kylmään veteen mutta käännekohta on että annetaan olla minuutin ajan ilman vettä ennen kuin kylmä vesi laitetaan.
Näin opetti meille olikohan se jopa itse Välimäen Hanssi.
Se musta reunus ja kumimainen valkuainen tulee kun keittää liian kauan. Kylmällä vedellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Kuoret eivät irtoa kunnolla tuoreista munista vaikka miten keittäisi ja jäähdyttäisi. Terveisin kanoja pitänyt.
Se tumma väri on kananmunan sisältämää rautaa ja kerrostuu siihen, jos on munaa keitetty turhan kauan. Se on siis ihan kanamunaan kuuluva asia, mutta tulee näkyväksi liian keittämisen seurauksena. AI: Kananmunan keltuaisen ympärillä oleva tumma kerros on rautasulfidia, joka syntyy liian pitkän keittoajan seurauksena valkuaisen rikkiyhdisteiden reagoidessa keltuaisen raudan kanssa.
Munat otetaan pois levyltä n. 7-8 min. jälkeen, tai viimeistään, kun ovat kiehuneet 10 min., sitten kuuma vesi heti pois ja tillale niin kylmää vettä kuin hanasta tulee, että kypsyminen loppuu.
Et vain osaa keittää niitä munia...
Minä lasken kylmää vettä kun keitinvesi on kasarissa kunnes vesi on kylmää ja jätän siihen joksikin ajaksi.
Jaa ei mulla ainakaan tule tuollaisia munia vaikka laitankin kananmunat kylmään veteen minuutiksi tai kahdeksi.