Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Otin broiskunfileet ohjeen mukaan huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista

Vierailija
10.12.2025 |

Sisälämpötila nousi yhden asteen tuossa ajassa. Mitä tuo asteen ero tarkalleen ottaen tekee lopputuotteelle?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä onko merkittävää eroa.

Vierailija
2/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan aina tuntia ennen.

Sanan "broisku" käyttämisestä kolmen vuoden porttikielto internetiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on broisku?

Vierailija
4/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on broisku?

Eri jutska ku bursa.

Vierailija
5/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otan aina tuntia ennen.

Sanan "broisku" käyttämisestä kolmen vuoden porttikielto internetiin.

 

Mitä kahden asteen sisälämpötilan nousu sitten lopputuotteelle tekee?

Vierailija
6/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otan aina tuntia ennen.

Sanan "broisku" käyttämisestä kolmen vuoden porttikielto internetiin.

 

Broisku 🤢🤮

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on broisku?

Kananretale jonka ap laittaa airfryeriin makkispekkisten lisäksi 

 

Vierailija
8/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, mistä sinä ne otit ja oliko pakkaus täynnä lämpöä eristävää ilmaa styrox-pohjalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otan aina tuntia ennen.

Sanan "broisku" käyttämisestä kolmen vuoden porttikielto internetiin.

 

Parempi kuitenkin kuin kana, mitä rahvas käyttää. Nyt kaupassa myytävä siipikarjatuote ei ole ikinä kanaa, sen myynti loppui joskus 80-luvulla jo, eli broileriahan ne kaikki ovat. Broisku on tietenkin broilerin kutsumanimi, eli haitanneeko tuon nimen käyttäminen oikeastaan ketään?

Vierailija
10/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On jonkin verran tutkittu, että suoraan jääkaapista paistettu/uunitettu on mehevämpi. Kts. Anu Hopian juttu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä on broisku?

Kananretale jonka ap laittaa airfryeriin makkispekkisten lisäksi 

 

Kuivumaan pahvia muistuttavaksi koppuraksi.

Vierailija
12/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä on broisku?

Eri jutska ku bursa.

Bursa on limapussi nivelen ja jänteen välissä. Myöskin kaupunki jossain, olisiko ollut Turkissa. Pil*un yksi lempinimi on bursa. Joka kutsuu hampurilaista bursaksi, ansaitsee raippaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska se toimii paksumpien lihapalojen kanssa (pihvit, paistit).

Paksuun lihapalaan voi nousta lämpöä 5 - 10 C, mikä jo tekee jonkin pienen eron kypsymisen tasaisuuteen. Broilerifileet ovat liian ohuita, jotta tällä olisi käytännön merkitystä.

Vierailija
14/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Otan aina tuntia ennen.

Sanan "broisku" käyttämisestä kolmen vuoden porttikielto internetiin.

 

Parempi kuitenkin kuin kana, mitä rahvas käyttää. Nyt kaupassa myytävä siipikarjatuote ei ole ikinä kanaa, sen myynti loppui joskus 80-luvulla jo, eli broileriahan ne kaikki ovat. Broisku on tietenkin broilerin kutsumanimi, eli haitanneeko tuon nimen käyttäminen oikeastaan ketään?

Broileri on kana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On jonkin verran tutkittu, että suoraan jääkaapista paistettu/uunitettu on mehevämpi. Kts. Anu Hopian juttu. 

"Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia esittelee blogissaan tutkimustuloksia, joiden mukaan lihaa ei kannata nostaa huoneenlämpöön ennen paistamista. Kylmänä kypsennetty liha koettiin testissä selvästi mehevämpänä kuin huonelämpöisenä kypsennetty."

Vierailija
16/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisikö ne ottaa pois pakkauksesta ja erotella toisistaan? Ei ne avaamattomassa pakkauksessa ainakaan puolessa tunnissa juuri lämpene. Muistaakseni ohjeissa ei asiaa tarkenneta.

Vierailija
17/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska se toimii paksumpien lihapalojen kanssa (pihvit, paistit).

Paksuun lihapalaan voi nousta lämpöä 5 - 10 C, mikä jo tekee jonkin pienen eron kypsymisen tasaisuuteen. Broilerifileet ovat liian ohuita, jotta tällä olisi käytännön merkitystä.

Millä logiikalla paksumpi liha lämpiää kymmenen kertaa nopeammin kuin ohuempi?

Vierailija
18/18 |
10.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otan aina tuntia ennen.

Sanan "broisku" käyttämisestä kolmen vuoden porttikielto internetiin.

Peppa antaa twictiä broiskulle. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän yksi