Kotileipurit hoi! Omenapiirakasta kysymys
Miksi omenapiirakassani omenanpalat jäävät vähän koviksi? Muiden omppupiirakkaa syödessäni omenanpalat ovat ihanan pehmeitä. Miten ne saa sellaisiksi?
Kommentit (15)
Tee ohjeen mukaan, minulla olivat aina pehmeitä. Olisko ne lohkot sulla liian paksuja?
Aina sama juttu, mitä tahansa reseptiä olen kokeillut.
Mitkä lajikkeet soveltuvat piirakkaan parhaiten?
Ap
Valitse jauhoisia omenoita ja pilpo seuraavalla kerralla pienemmiksi paloiksi.
Vierailija kirjoitti:
Tee ohjeen mukaan, minulla olivat aina pehmeitä. Olisko ne lohkot sulla liian paksuja?
Tein lohkot viimeksi juustohöylällä, että ovat tarpeeksi ohuita, mutta jäivät koviksi. Luulen, että on kyse omenalajikkeesta.
Ap
Mitä ohuempi omenaviipale / pienempi omenapala, sitä nopeammin se kypsyy. Jauhoinen omenalajike on jo lähtökohtaisesti pehmeämpi kuin kiinteä omena. Oma uuni pitää myös tuntea, aina ne ohjeiden paistoajat eivät omalle uunille päde.
Auttaa jos valitsee ruokaomenan piirakkaan, mutta jos sattunut kovempaa laatua niin ne pitää alkukypsentää liedellä, riippuu reseptistä että millä tavoin, sokeriliemessä (vettä+sokeria+sitruunaa) muutama minuutti että jäävät puolikoviksi.
Sepä se, kun en tiedä, mitkä lajikkeet ovat jauhoisia. Omenoita ostaessa nimet eivät sano minulle mitään.
Ap
Paista ne ensin kevyesti voissa ja sokerissa. Tulee makeita ja pehmeitä 100-varmasti. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla ja kaada sitten taikinan päälle ja uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Sepä se, kun en tiedä, mitkä lajikkeet ovat jauhoisia. Omenoita ostaessa nimet eivät sano minulle mitään.
Ap
Eivät vastaajat aio kertoakaan. Puhuvat jauhoisista ruokaomenoista kiusallaan. Yritä pärjäillä.
Vierailija kirjoitti:
Sepä se, kun en tiedä, mitkä lajikkeet ovat jauhoisia. Omenoita ostaessa nimet eivät sano minulle mitään.
Ap
Osta halvinta, jotain alle kahden euron jonagoldia tai puolalaista marieta, mutta jos haluaa hienompaa niin kotimaiset laadut usein. Kaikki ulkomaiset kiiltävät on kovia.
Royal Gala-lajike sopii hyvin piirakoihin.
Vierailija kirjoitti:
Sepä se, kun en tiedä, mitkä lajikkeet ovat jauhoisia. Omenoita ostaessa nimet eivät sano minulle mitään.
Ap
En minäkään. Sen takia käytänkin googlea apuna, kun valitsen omenoita piirakkaan.
Vierailija kirjoitti:
Sepä se, kun en tiedä, mitkä lajikkeet ovat jauhoisia. Omenoita ostaessa nimet eivät sano minulle mitään.
Ap
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/hedelmat/omenalajikkeet-esittelyssa
Aika usein punaiset omenat ovat jauhoisempia kuin keltaiset ja vihreät
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sepä se, kun en tiedä, mitkä lajikkeet ovat jauhoisia. Omenoita ostaessa nimet eivät sano minulle mitään.
Ap
En minäkään. Sen takia käytänkin googlea apuna, kun valitsen omenoita piirakkaan.
Tulin tänne kysymään, koska google antoi liudan omenalajikkeita, joitsa osaa olen jo käyttänyt. Tarvitsisin nyt todella murenevan lajikkeen, enkä vain pitkää listaa. Onpa jollain luotto googleen.....
Ap
Omenapiirakkareseptejä sekä omenalajikkeita on niin monta, että on aika hankala pelkästään tuon aloituksen perusteella sanoa yhtikäs mitään.