Ostin broiskua, etikkaa, sipulia ja riisiä. Mitä teen?
Kommentit (28)
Lyon kanaa.
Samaa mitä minä tänään.
Jos olisit ostanut etikan sijaan sitruunoita ja kasvisliemikuutioita niin olisit voinut tehdä sitruunarisottoa ja paistettua broiskua.
Nistipataa. Nuo luetellut ainekset oli vaan hämäyksenä.
Vierailija kirjoitti:
Lyon kanaa.
Samaa mitä minä tänään.
Se on LYONIN kanaa!
Lyonin kana
Ainekset 800g
broilerinkoipia 1tlsuolaa
tl mustapippuria myllystä
2rkl+ 2 rkl voita
1dl punaviinietikkaa
6 valkosipulinkynttä
1laakerinlehti
1dl kanalientä
2rkl tomaattipyreetä
1prk 200 g) ranskankermaa
ruukkua rakuunaa
Viimeistelyyn
ruukkua rakunaa
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.
Peset kylppäristä kalkkitahrat kaakeleista, lasit ja peilit. Sitten keität riisin broilerille lisukkeeksi, ruskistat sipulit liemen sekaan ja nautit hyvän illallisen.
Ensimmäisenä lopetat tuon typerän broisku -sanan käyttämisen.
Vierailija kirjoitti:
Ensimmäisenä lopetat tuon typerän broisku -sanan käyttämisen.
Voisitko olla käyttämättä tuota typerää broisku -sanaa.
Mitä on kana biryani?
Kana-biryani on ihana mausteinen riisiruoka, joka on peräisin Lähi-idästä ja Etelä-Aasian keittiöstä. Kuohkeaan riisiin yhdistetään kanaa, ruskistettua sipulia, rusinoita ja manteleita. Voit valita biryanin päälle tuoretta korianteria tai minttua.