Voihin tehty munavoi on jankkia
Aamulla ei ole aikaa notkistaa huoneenlämmössä munavoita, miten munavoin saa ihanan pehmeäksi nopeasti? Oivariiniin tms tehtynä on paljon parempi koostumus jääkaappikylmänä, mutta tämä on kuulemma ehdoton no no. Pitääkö olla uhmakas ja tehdä munavoi vaikkapa sinisestä keijusta, että koostumus on hyvä?
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
ei ovariiniin tehty munasotku ole munaVOITA.
Et vastannut kysymykseen. Miten saa notkean munavoin, kun sen tekee voihin?
Hyvää se on, vaikka tekisit kasvimargariiniin.
Vierailija kirjoitti:
Kai sulla mikroaaltouuni on?
Usko pois, ei kaikilla ole.
Vierailija kirjoitti:
Hyvää se on, vaikka tekisit kasvimargariiniin.
ei ole. Ja se ei ole munaVOITA silloin vaan munaMARGARIINIA.
Tehkää te vain korvikkeenne kattirasvaan...
Siihen pitää lisätä tilkka öljyä, tulee parempi rakenne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kai sulla mikroaaltouuni on?
Usko pois, ei kaikilla ole.
Kiitos tästä tiedosta, jota kukaan ei osannut odottaa.
Astia puoleksi minuutiksi tai minuutiksi lämpimään vesihauteeseen. Aika riippuu määrästä.
Sit sekoitus.
Itse laitan pienen lorauksen Borges extra mild öljyä.
Vierailija kirjoitti:
Jankki on leivästä , läskista ja vedestä keitetty puuro.
Sitä syötiin ennen yleisesti tukkikämpillä
Ei voi mitenkään sanoa, että se olis jotenkin kovaa
Meillä päin se on juurikin koostumus. Ajatella, että samalla sanalla on monta eri tarkoitusta, vrt. kuusi
Vierailija kirjoitti:
ei ovariiniin tehty munasotku ole munaVOITA.
On se kumminkin parempaa kun siniseen keijuun tehty.
Itse käytän rypsiöljyä munavoin tekemisessä. Suhteen joutuu hakemaan itse. Periaateessa kyse on Oiivariinin kaltaisesta seoksesta. Älä tee liian löysää, tekovaiheessa laitan sen verran rypsiöljyä, että se kuitenkin on löysää. Munavoi jähmettyy kyllä jääkaapissa. Munavoita voi pehmentää mikrossa, maksimissaan sulatusteholla. Älä lämmitä voita niin paljoa, että se sulaa täysin, ainoastaan, että voi pehmene, mutta säilyy voin näköisenä. Seuraa siis, mitä mikrossa tapahtuu.
Tekovaiheessa voita kannattaa lämmittää mikrossa, niin että se pehmenee, mutta ei sula. Munat saavat olla vielä lämpimiä, kun sekoitat voin munien/munahakkeluksen kanssa.Suolaa lisään maun mukaan.
Oletko mikrosta kuullut? Muutama sekunti ja notkistuu muna kuin muna ja vielä voitkin kylkiäisenä.
Vierailija kirjoitti:
Oletko mikrosta kuullut? Muutama sekunti ja notkistuu muna kuin muna ja vielä voitkin kylkiäisenä.
Kaikilla kuulemma ei ole mikroa, oli yhden Einsteinin kommentti.
Munavoi saa palstamamman raivon partaalle 🤣.
"
Jankki (oulu)
Veteen keitetty puuro, esim. kuivista ruisleivän palasista
"
Syöttekö te elukat siellä maalla oikeasti jotain tällaista?
Munavoista piti keskustella. Itse tosiaan käytän rypsiöljyä notkistamaan munavoita ja sitä on kehuttu. Tärkeää on pilkkoa munat riittävän pieneksi, alun voi tehdä siihen munaleikkurilla leikkamalla kananmunat ristiin ja sitten haarukalla loput. Tulee tasaista. Avainsana on sitten vielä sopiva suolaus.Sekä valmista munavoita, että paketista otettua voita valmistusvaiheessa voi pehmentää mikrolla sulatusteholla, kunhan ei sulata voita. Täällä esitetty vinkki vesihauteessa lämmittämisestä kuulostaa pätevältä, se ei ainakaan sulata voita liikaa.
ei ovariiniin tehty munasotku ole munaVOITA.