Italialainen "härkäpaputohtori" Fabio kertoo, millaisia suomalaiset ovat ja miksi härkäpapu ei maistu
"Huomasimme, että esimerkiksi karvas maku ja hernemäinen haju ovat ongelma suomalaisille"
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/8965855
Suomalaisissa on jotain vikaa.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisissa on vikaa jos joku papu ei maistu? Taidat olla tyhmä.
Itse olet.
Härkäpapu on kamalaa, ei siitä saa hyvää millään!
Vierailija kirjoitti:
Härkäpapu on kamalaa, ei siitä saa hyvää millään!
Olet suomalainen.
Tyylikäs herra tämä härkäpaputohtori.
Keskiajalta asti on Suomessa syöty ensin härkäpapurokkaa, sitten hernekeittoa. Ja edelleen syödään härkäpapua, sitähän on härkiksessä!
Vierailija kirjoitti:
Härkäpapu on kamalaa, ei siitä saa hyvää millään!
Sehän on just hyvää.
Nykynuoriso, myös se vähän vanhempi nuoriso ei osaa syödä kuin hampurilaisia ja juoda mangomehua. Kohta ei kaupoista muuta saakaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rk%C3%A4papu#H%C3%A4rk%C3%A4papu_S…
"
Härkäpapu Suomessa
Härkäpapu on vanha ja yleinen ravinto- ja rehukasvi. Ensimmäinen kirjallinen merkintä härkäpavusta Suomessa on vuodelta 1234, kun Ruotsin kuningas Maunu Ladonlukko määräsi talonpoikaispavun viljelyksestä maksettavaksi kymmenykset kirkolle.[2]
Suomessa härkäpavun viljely on alkanut viimeistään merovingiajalla eli 600-luvulla. Härkäpapu oli perunan ja vihreän herneen tuloon saakka Suomessa hyvin suosittu ravintokasvi. Sitä viljeltiin etenkin Kaakkois-Suomessa, Kymijoen ja Päijänteen itäpuolella.[1] Härkäpapua on Suomessa perinteisesti käytetty lähinnä ihmisravintona toisin kuin eteläisemmissä maissa, joissa se on ollut myös tärkeä rehukasvi. Etelä-Karjalassa papurokka oli perinteisesti pitojen viimeinen ruokalaji. Härkäpavun eli rokkapavun viljely supistui Suomessa kuitenkin nopeasti, ja 1960-luvulla tutkijat tapasivat sitä enää vain Lappeenrannan seudun kylistä.[1] Savitaipaleella ja Lemillä härkäpavun perinteinen viljely jatkuu edelleen. Viime vuosikymmeninä siitä on jalostettu lajikkeita (Ukko, Kontu) kotimaisen rehuntuotannon tarpeisiin.[3] Näitä rehulajikkeita on myös kokeiltu käyttää ruuan raaka-aineina."
aika hassua. äitini on kotoisin etelä-karjalasta ja evakkojen jälkeläinen. kertoi joskus, että ei tiedä lapsuudestaan ketään jonka kotona ei olisi syöty tai kavatettu papuja. Kasvattivat myös härkäpapuja.
Suomalaisille pitää antaa lämmintä lehmän tissimaitoa ja viljalla syötettyä porsasta sekä lehmään :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Härkäpapu on kamalaa, ei siitä saa hyvää millään!
Olet suomalainen.
Niin. Meillä suomalaisilla on vähän parempi makusaisti kuin jollain italiaanolla.
Jos käytte joskus Italiassa niin käykää jossain muualla kuin turistirysissä. Huomaatte heti, että sielläkin myydään paljon samaa "paskaa" kuin Suomessakin vaikka Italian ruokakulttuuria aina kehutaan maasta taivaisiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Härkäpapu on kamalaa, ei siitä saa hyvää millään!
Olet suomalainen.
Niin. Meillä suomalaisilla on vähän parempi makusaisti kuin jollain italiaanolla.
Jos käytte joskus Italiassa niin käykää jossain muualla kuin turistirysissä. Huomaatte heti, että sielläkin myydään paljon samaa "paskaa" kuin Suomessakin vaikka Italian ruokakulttuuria aina kehutaan maasta taivaisiin.
Paljon pahempiakin ruokia siellä kuin Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisille pitää antaa lämmintä lehmän tissimaitoa ja viljalla syötettyä porsasta sekä lehmään :)
Olet juonut pääsi paskaksi.
Suomalaisissa on vikaa jos joku papu ei maistu? Taidat olla tyhmä.