Lue keskustelun säännöt.
Alue: Aihe vapaa
Gluteeniton pannukakku.
Kommentit (1)
Pirkan vaaleasta seoksesta tulee ihan ok pannukakku, mutta kannattaa lisätä psylliumia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
https://www.keliakialiitto.fi/ruoka/reseptit/letut-ja-pannukakku/
En tiedä Pirkka gluteenittoman jauhoseoksen koostumusta. Se vaikuttaa lopputulokseen. Tässä on Keliakialiiton sivulta löytynyt perusohje, jota voi muunnella:
Gluteenittomat letut ja gluteeniton pannukakku
Valmistusaineet
Määrä Ainesosa
2 munaa
l maitoa
22 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
tl suolaa
dl öljyä tai sulatettua margariinia
Letut
Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut ainekset. Annan taikinan seistä tuntia.
Paista kuumalla ohukaispannulla ohuita lettuja muutama minuutti molemmilta puolilta.
Tarjoa hillon, jäätelön, kermavaahdon, marjojen tai hedelmien kanssa jälkiruoaksi.
Tarjoa letut suolaisella täytteellä niin saat ruokaisan alkuruoan, iltapalan tai vierastarjottavan.
Pannukakku
Pannukakku valmistetaan samasta taikinasta kuin letut. Perusohjeesta tulee yksi uunipannullinen; kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 1520 minuuttia.
Saat vaihtelua lettuihin ja pannukakkuun lisäämällä taikinaan esimerkiksi:
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl marjoja
- 1 dl porkkanaraastetta
- 1 tl kanelia, kardemummaa, vaniljasokeria tai fariinisokeria
tai korvaamalla osan hienosta jauhoseoksesta esimerkiksi
- karkealla gluteenittomalla jauhoseoksella
- maissi- tai riisijauholla
- gluteenittomilla kaura-, -tattari tai hirssihiutaleilla
- pellavansiemenillä tai -rouheella
- tai käyttämällä maidon sijaan esimerkiksi kivennäisvettä tai laimennettua mehua
- tai käyttämällä kananmunan sijaan maitojauhetta, rahkaa, banaania tai peruna- ja kasvissoseita
Muurinpohjaletut
Voit paistaa taikinasta ohuita lettuja muurinpohjapannulla nuotiolla tai grillissä.
Reseptit: Marjo Jokinen, Keliakialiitto