Montako minuuttia keität kananmunia?
Onko 3 minuuttia liian vähän? En halua että munat ovat löysiä!
Kommentit (22)
Noin minuutin munat on best. Sellaisia, joissa keltuainen on vielä hieman hyytelömäinen.
5 min 30 sek. Keltuainen vielä pehmeä/löysää.
Tämä on todella tärkeää tietää! Ota yhteyttä Iltalehteen tai -sanomaan.
Vierailija kirjoitti:
8 min koska en tykkää löysästä.
Kukapa tykkäisi löysästä munasta.
10 minuuttia. Ihan kivikova minulle ja keltuainen jo sinertää. Muuten en pysty syömään.
Induktioliedellä ajastimella 13 minuuttia kylmästä vedestä valmiiksi, en tiedä kauanko se ehtii siinä kiehumaan, ehkä 7 minuuttia. Ainakin 5 minuuttia menee siihen että vesi lämpenee.
Minuutin kiehuu. Sit 10 minuuttia seisoo siellä kuumassa vedessä.
Kovan munan saa sopivaksi aikaiseksi, kun ottaa pienehkön kattilan ja sitten munat 19 minuuttia kevyesti kiehuvassa vedessä.
Siis kylmään veteen laitetaan munat ja sitten liesi päälle, tulee täydellisen hyviä munia...
Riippuu munan koosta. Jos L-muna, seitsemän minuuttia on hyvä aika.
juon raakana aamupalaksi kananmunia 3 kpl sekoitettuna joko mehuun tai olueeseen kuten tänään join 3 kopl kananmunia j 3 olutta aamupalaksi
Huoneenlämpöisiä 7-8 min, jääkaappikylmistä en osaa sanoa. Tykkään että keltuainen on vain juuri ja juuri hyytynyt, semmoinen kuiva, vaaleankeltainen, jauhoinen keltuainen on inhottava ja täysin ylikypsä.
Laitoin kaksi munaa kiehumaan perunoiden kanssa ja unohdin asian. Kun perunat oli kypsiä niin oli kyllä munatkin.
Keitän munia noin 7 - 8 minuuttia, sitten kylmään veteen, jotta kuori irtoaa helposti. Sitten ne ovat helposti käsiteltäviä ja mm. siivutettaviakin, syömisestä puhumattakaan.
Heti kun kiehuu, niin virta pois, 8 min kuumalla levyllä, siinä se. Ei toimi induktiolla tuo kikka
Jos haluan vain kaksi munaa, käytän pientä ruokatermosta. Munat termokseen, kiehuva vesi päälle ja kansi kiinni. Tunnin päästä munat ovat valmiit, ne ovat sellaisia kuin hotellien aamupalapöytien munat ovat. Pöllin ohjeen eräästä blogista.
Aifryerissä voit keittää ilman vettä. Munat uunikulhoon, kulho fryeriin ja 130 astetta 12 minuuttia.
7min ja sitten kylmään veteen, silloin ne ovat minusta parhaimmillaan.