Mikä on karjalanpaisti reseptisi?
Mitä lihaa käytät, mitä mausteita? Kuinka kauan haudutat tms.?
Kommentit (45)
Vierailija kirjoitti:
soijasuikaleita,vettä,mausteita,sipulia,porkkanaa
Hyh hyh
huh huh
pyh pyh
Sitä lihaa mitä sattuu olemaan, yleensä nautaa ja sikaa, mausteeksi maustepippuria ja suolaa, ehkä laakerinlehti jos on. Ensin ruskistan hetken ilman kantta, sitten vettä ja kansi päälle. Muutaman tunnin annan hautua, riippuen uunin lämpötilasta (puulla lämmitettävä leivinuuni).
Hirveä, possua, porkkanaa, sipulia ja paljon aikaa uunissa.
Lidl Karjalan paisti lihat. Niissä on riittävästi rasvaa. Padan pohjalle ensin jäisiä miniporkkanoita. Jäisten porkkanoiden solurakenne on rikki ja ne antavat paremmin makua. Iso raaka sipuli reiluina lohkoina. Kolme laakerin lehteä. Ruokalusikallinen kokonaisia maustepippuria. Lihat kevyesti paistinpannulla. Suolaa lihakerrosten väliin. Lopuksi huuhtele paistinpannu ja neste pataan. Nestettä niin että lihat peittyvät. Kun varaavan takan hiillos on sopiva pata takkaan. Tunnin päästä sekoita pata ja lisää vettä. Odota vielä toinen tunti ja ruoka on valmista.
Karjalanpaisti:
Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Leivinuunissa (jos sellainen on) tulee hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
soijasuikaleita,vettä,mausteita,sipulia,porkkanaa
Hyh hyh
huh huh
pyh pyh
Mitä hyhhyttelet? Oletko nazzi??
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti:
Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Leivinuunissa (jos sellainen on) tulee hyvää.
"1 tuntia" = monta tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti:
Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Leivinuunissa (jos sellainen on) tulee hyvää.
"1 tuntia" = monta tuntia.
Sitä minäkin. Minimi on 3-4 tuntia...
Vettä, suolaa, laakerinlehti, musta- ja valkopippureita, halkaistu sipuli ja naudan ja possun lihakuutioita.
Tärkeintä on monen tunnin haudutus uunissa.
Karjala takaisin vaikka lihan pala kerrallaan.
60 % possua ja 40 % nautaa.
Laita uuni kuumenemaan 300 C:een (250 C käy myös).
Laita kaikki lihat pataan, mieluiten rasvaisin liha päällimmälseksi.
Ripottele suola lihojen päälle.
Kaada pataan niin paljon vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Laita pata uuniin ja anna paistua niin kauan, että ylimmäiset lihat ovat ruskistuneet. 300 C:ssa tähän menee noin 1520 minuuttia, 250 C:ssa puolisen tuntia.
Käännä uunin lämpö 150 C:een. Paista karjalanpaistia yhteensä 3 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
60 % possua ja 40 % nautaa.
Laita uuni kuumenemaan 300 C:een (250 C käy myös).
Laita kaikki lihat pataan, mieluiten rasvaisin liha päällimmälseksi.
Ripottele suola lihojen päälle.
Kaada pataan niin paljon vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Laita pata uuniin ja anna paistua niin kauan, että ylimmäiset lihat ovat ruskistuneet. 300 C:ssa tähän menee noin 1520 minuuttia, 250 C:ssa puolisen tuntia.
Käännä uunin lämpö 150 C:een. Paista karjalanpaistia yhteensä 3 tuntia.
Siis 15 - 20 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Karjala takaisin vaikka lihan pala kerrallaan.
Ennen tölkkejä sanottiin, että Karjala takaisin vaikka pullo kerrallaan.
Loppujen lopuksi nuo kaupan valmiit karjalanpaistilihat vakuumissa on aika paskaa...
4 porkkanaa
2 sipulia
1,4 kg karjalanpaistilihaa
4 laakerinlehteä
1,5tl suolaa
1 tl mustapippuria
10kpl maustepippuria
Uuniin 200C, ilman kantta, kun kiehuu tiputa 175 asteeseen, 2 tuntia
7 luokan kotitalous kirjassa resepti. Olikaan joku Ole hyvä kirja. Ihan perussettiä. Riippuu lihan määrästä. Joskus tein puuhellan uunissa sen ku oli jo hiiloksella se puut. Erikseen siinä se uunitila. Valurauta kattila. Paistoin tai siis pinnan paistoin ruskeaksi ja sit siihen nesteet ja mausteet. Olikaan jotai keittojuureksia lisäsin myös. Ei ollu ohjeessa. Siitä on jo vuosia ku viimeksi tein. Ehkä tämä vuonna vois tehdä jos löytää tarjous lihoja. Kutistui kyllä lihat paljo. Mut hyvää on muusin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Loppujen lopuksi nuo kaupan valmiit karjalanpaistilihat vakuumissa on aika paskaa...
Kyllä. Mieluummin ostaa ne lihatiskiltä. Valmiissa pakkauksissa on yllätyksiä, jotka on peitelty päällimmäisillä lihapaloilla.
Ei sinne ainakaan porkkanoita kuulu laittaa.
soijasuikaleita,vettä,mausteita,sipulia,porkkanaa