Nyt on juurekset huippuhalpoja! Meinaatko hamstrata / tehdä jotain säilyvää niistä?
https://www.valio.fi/reseptit/samettinen-aura-punajuurikeitto/
Mulla listalla tuo aura-punajuurikeitto jota ajattelin tehdä kaksinkertaisen annoksen ja pakastaa evääksi vuoden varrelle. Juuri sain pakastimesta edelliset keitokset syötyä pois (kukkakaalikeitto ja tomaattikeitto).
Kommentit (27)
Punajuurihan on pahinta myrkkyä, etkö ole uutisia lukenut?
Vierailija kirjoitti:
Punajuurihan on pahinta myrkkyä, etkö ole uutisia lukenut?
häh? terveellistähän se on
Ostin ne cittarin euron pussit. Tällä viikolla alettiin lämmitellä puuhellaa ja tänään tarkoitus lämmittää kunnolla. Uuniin siinä samalla kalafile, punajuuria ja muita juureksia. Keväällä nuo sitten tulee jo korvista kun melkeen joka viikko syö uunikalaa ja juureksia, vaikka hyviä ovatkin. Nyt tätä syksyn ekaa satsia odottaa jo kieli pitkällä.
Uunijuureksia, porkkana-/lantturaastetta, pannulla paistettu raaste (on nopea lisäke) keittoja, sosekeittoja, jääkaappiin pilkottuja napostelupaloja... siihen niitä menee syksystä kevääseen.
En säilö, kaupasta saa lisää kun edelliset loppuu.
Tein muutaman kilon keittojuureksia pakastimeen joitain viikkoja sitten kun sai 1€/kg. Nyt oli supermarketissa juuressanko 5€. Ostin yhden sankon ja teen uuden satsin. Paprika oli halpaa myös, 1,99€/kg joten sitäkin ostin muutaman kilon pakastimeen. Sankoon keräsin vain kalleimpia eli kaalta, sipulia, punajuuria ja lanttua. Peruna on niin halpaa ettei sitä kannata samaan ostaa. Seitsemän kiloa odottaa pilkkomista. Tänään teen pakastepusseja kun sähkö on halpaa. Jouluksi myös rosolliin punajuurta ja porkkanaa.
Vierailija kirjoitti:
eipä niitä oikein kilokaupalla pysty hamstraamaan. jos tän kesän sato oli hyvä, niin kai niitä saa alennuksesta sitten pitkin talvea(?)
Porkkanaraaste mm on hyvää pakastuksen jälkeen. Nyt saa noin 0,50€/kg, alkukesästä oli 2,99€/ kg. Vielä ehdit hakemaan juuressankon superista.
Vierailija kirjoitti:
Punajuurihan on pahinta myrkkyä, etkö ole uutisia lukenut?
Eikä ole. Kohtuus kaiken syömisessä. Liika vedenjuontikin tappaa ja suolan syönti
Vierailija kirjoitti:
Punajuurihan on pahinta myrkkyä, etkö ole uutisia lukenut?
Mitä ihmettä sekoilet? Noinko sinä olet tulkinnut sen otsikon, jossa sanottiin, ettei punajuurta suositella syötäväksi raakana? Miten onnistuit kääntämään sen tuohon muotoon?
Tein tänään kaalilaatikon ja seuraavaksi aion paahtaa punajuuria ja valmistaa vuohenjuustomoussen.
Vierailija kirjoitti:
Tein muutaman kilon keittojuureksia pakastimeen joitain viikkoja sitten kun sai 1€/kg. Nyt oli supermarketissa juuressanko 5€. Ostin yhden sankon ja teen uuden satsin. Paprika oli halpaa myös, 1,99€/kg joten sitäkin ostin muutaman kilon pakastimeen. Sankoon keräsin vain kalleimpia eli kaalta, sipulia, punajuuria ja lanttua. Peruna on niin halpaa ettei sitä kannata samaan ostaa. Seitsemän kiloa odottaa pilkkomista. Tänään teen pakastepusseja kun sähkö on halpaa. Jouluksi myös rosolliin punajuurta ja porkkanaa.
Kaalta?, Se on KAALIA
Ison borssikeiton tein juuri kauden juureksista ja kaalista, ja viime viikolla ihania hasselbackan juureksia.
Teen punajuurisosetta Lindströmin pihveihin talven varalle. Omenoita pakastin myös jonkun verran.
Juu, ostin eilen valkokaalia kerän. Oli tarkoitus tehdä kaalipiirakkaa, ehkä teen huomenna.... Mut kaks kiloo oli pakko ostaa, kun ei puolikkaita keriä myydä. Ja ei se nyt niin halpaa silloin ole, kun ostaa kaks kiloo vaikkei tarvis kun kilon, ja pakastus ei ole mahdollista.... Toki tehdään sitte vaikka kaalikeittoo ilman lihaa, täytyy hakee porkkanaa ja perunaa viel, jotta sais tehtyä, kun ei pakastus onnistu, niin sitte syödään kaalia muodossa jos toisessakin.
haha!
Varastoin kellariin oman kasvimaan perunaa, porkkanaa ja sipulia. Eiväthän nuo ole kalliita ostettunakaan, mutta omat maistuvat paremmilta - ainakin omasta mielestä.
Tein laatikot jouluksi pakkaseen valmiiksi. Keitto juureksia, soseita, raastetta. Nyt tuoreet ainekset. Lanttu aika loppuu jouluun ja se jälkeen hinta pomppaa. Täällä sittarin tarjous kasvikset loppui heti mutta onneksi kerkesin vähän saada. Oli vaan semmoinen mainos erä myytävää😩
Oman maan juurekset säilöin mutta kaali ja lanttu ei kasvanu niin niitä ostan. Teen lanttusosetta ja myös pienin ja keitän niin voi ruokiin lisäillä pakkasesta. Kaalilaatikko on uunissa tulossa ja sen kans oman maan punajuurista tehtyä säilykettä.
Vierailija kirjoitti:
Varastoin kellariin oman kasvimaan perunaa, porkkanaa ja sipulia. Eiväthän nuo ole kalliita ostettunakaan, mutta omat maistuvat paremmilta - ainakin omasta mielestä.
Harvat niitä nykyään viljelee pienimuotoisesti rahan takia. Tosin ei ne kalliiksi tule siltikään, työtä kyllä vaatii.
en, ei niitä ole kiva ahmia ja napostella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punajuurihan on pahinta myrkkyä, etkö ole uutisia lukenut?
häh? terveellistähän se on
"Miksi punajuurta kannattaa välttää tietyissä tilanteissa:
Ruokamyrkytysvaara: Raaka punajuuri voi aiheuttaa ruokamyrkytysepämiellyttäviä oireita, joten sitä tulisi nauttia ainoastaan kunnolla kypsennettynä.
Nitraatit: Punajuuri kerää maaperästä nitraatteja, jotka elimistössä muuttuvat nitriitiksi. Liiallinen nitraatin saanti, erityisesti alle yksivuotiailla lapsilla, voi heikentää hemoglobiinin kykyä kuljettaa happea.
Munuaiskivien riski: Punajuuri sisältää oksalaatteja, jotka suurina määrinä voivat lisätä munuaiskivien muodostumisen riskiä henkilöillä, joilla on tähän taipumusta.
Matala verenpaine: Jos kärsit matalasta verenpaineesta, keskustele lääkärin kanssa ennen runsaan punajuurin käytön aloittamista.
Virtsatietulehdus tai munuaisvaivat: Munuaisten vajaatoimintaa tai virtsakiviin taipumusta omaavien on hyvä keskustella lääkärin kanssa punajuuren käytöstä, koska oksalaatit voivat edistää kalsiumsuolan muodostumista virtsateissä.
eipä niitä oikein kilokaupalla pysty hamstraamaan. jos tän kesän sato oli hyvä, niin kai niitä saa alennuksesta sitten pitkin talvea(?)