Apua! Mitä kummaa keittolihasta voi kokata, muuta kuin keittoa? ov
Keitot ei meidän perheessä oikein uppoa keneenkään, mutta mitä kummaa voin tehdä tuosta lihaklöntistä? Mies toi kaupasta naudan keittolihapalan kun oli puoleen hintaan päiväyksen takia ja nyt minun pitäisi siitä jotain keksiä, koskaan en ole tuollaisia kokkaillut :O
Kommentit (6)
leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista kuutiot. Laita pataan tai kattilaan ruskistetut kuutiot, paketti pekonia silputtuna (jos tykkäät), sipuli reiluina viipaleina, porkkana paloina, lihaliemikuutio, 10 mustapippuria (kokonaista) ja laakerinlehti sekä vettä niin että koko komeus peittyy. Hauduta pataa miedolla lämmöllä 3 tuntia. Ota laakerinlehti pois padasta, lisää sekaan purkki tomaattipyrettä ja loraus kermaa. JOs haluat, voit suurustaa kastikkeen esim. ruskealla Maizenalla. Tarjoa perunoiden tai riisin kera.
olen kyllä tasaisin väliajoin kokeillut mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Enkä edes itsekään niistä juurikaan pidä niin senkin takia tekisin mielelläni jotain muuta
T:ap
Ruskista liha haudutuspannussa kuutuoina pinnalta ruskeaksi. Heitä perään suurina paloina porkkanaa, sipulia, lanttua, vähän pienempänä mukulaselleriä ja muutama valkosipulinkynsi. Lisää vähän vettä, pölkki tomaattimurskaa, laakerinlehtiä, kokonaisia pippureita ja suolaa. Hauduta kannen alla pienellä lämmöllä useita tunteja, lisää nestettä jos tarvitsee.
Kuulostavat hyville nuo teidän ohjeenne, ja aineksiakin taitaa löytyä kaapista tuollaiseen pataan :)
T:ap
Keittoliha ei ihmisravinnoksi kelpaa.
Tai laita vettä vähemmän, niin että keitosta tuleekin pataruokaa. Tai laita lihasta kaalipataa.
Mutta mitä sitten teetkin, muista varata hauduttamiselle aikaa reilusti. Kolme tuntia vasta mureuttaa lihan.