NN: Nämä kuusi yleistä keinotekoista makeutusainetta liittyvät nyt kognitiiviseen heikkenemiseen
Avainkohdat: Kuusi keinotekoista makeutusainetta-aspartaami, sakkariini, asesulfaamikalium, erytritoli, ksylitoli ja sorbitoliliittyvät aivojen nopeampaan ikääntymiseen ja kognitiiviseen heikkenemiseen. Jopa pienet päivittäiset määrät (vastaa yhtä tölkkiä Dieettikoksia) nopeuttivat aivojen ikääntymistä 1,6 vuotta. Vaikutus oli voimakkain keski-ikäisillä Alle 60-vuotiailla aikuisilla, mikä viittaa siihen, että varhaiset ruokailutottumukset voivat asettaa vaiheen myöhemmille kognitiivisille ongelmille. Erytritoli on myös sidottu aivojen verisuonivaurioihin, mikä lisää aivohalvausriskiä. Vain tagatose, luonnollinen makeutusaine, jota löytyy joistakin hedelmistä ja meijereistä, ei osoittanut kielteisiä vaikutuksia.
https://www.naturalnews.com/2025-09-08-these-six-common-artificial-swee…