Onko se tärkeää, että kotoa löytyy noin sata maustepussia?
Kommentit (21)
En mä ole laskenut, mutta pusseissa on se mitä purkeissa ei tarvitse. Ja tällaisella reseptien kokeilijalla pitää olla vähän kaikkea.
Voi kait tuo jollekulle ollakin. Mä käytän käytännössä 5 eri kuivamaustetta, joista 3 vain tiettyjen ruokalajien valmsitukseen. Eli oikeasti käytän suolaa ja pippuria. Kaikki loput on ihan turhakkeita. Tai no kanelia menee jouluna puuroon, muuten sekin nököttää kaapissa tyhjän panttina. Ja ruokaa siis teen päivittäin, välillä kaksi kertaa päivässä, viisihenkiselle perhelleelle.
Vierailija kirjoitti:
Pusseja? Meillä ne on maustepurkkeja. Ja niitä on noin 25. En ole tarvinnut enempää.
Aika moni mauste on vain pussissa.
Toki jos ovat kaikki erilaisia. Muuten ei. Kaapissani taitaa olla 50+ lasipurkkia kaikenmoista eikä mene vanhaksi.
Mä ostan sellaisia isoja n. 700g pakkauksia.
On basilikaa, timjamia, oreganoa, currya, mustapippuria, grillimaustetta, paprikajauhetta, leivinjauhetta, ruokasoodaa, sitruunahappoa, vaniljakreemiä... Nämä nyt äkkiseltään lueteltuna.
Kardemummaa ei ole KOSKAAN silloin kun haluaisi leipoa.
Itse tykkään laittaa ruoka ja kokeilen uusia reseptejä, joten mausteita löytyy kyllä aika lailla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pusseja? Meillä ne on maustepurkkeja. Ja niitä on noin 25. En ole tarvinnut enempää.
Aika moni mauste on vain pussissa.
Jos on niin minä siirrän sen purkkiin.
Vierailija kirjoitti:
Toki jos ovat kaikki erilaisia. Muuten ei. Kaapissani taitaa olla 50+ lasipurkkia kaikenmoista eikä mene vanhaksi.
Kuules täti, mausteiden hyvä säilymisaika on n puoli vuotta, monissa alle. Et takuulla käytä 50 maustetta noin pian.
Ei ole. Mausteiden määrä riippuu siitä mitä ruokia tekee.
Vierailija kirjoitti:
Voi kait tuo jollekulle ollakin. Mä käytän käytännössä 5 eri kuivamaustetta, joista 3 vain tiettyjen ruokalajien valmsitukseen. Eli oikeasti käytän suolaa ja pippuria. Kaikki loput on ihan turhakkeita. Tai no kanelia menee jouluna puuroon, muuten sekin nököttää kaapissa tyhjän panttina. Ja ruokaa siis teen päivittäin, välillä kaksi kertaa päivässä, viisihenkiselle perhelleelle.
ja sit ihmetellään kun kasvaa nirsoja kakaroita. Varmaan helkkarin hyvää safkaa teillä T.Kokki
Vierailija kirjoitti:
Mä ostan sellaisia isoja n. 700g pakkauksia.
On basilikaa, timjamia, oreganoa, currya, mustapippuria, grillimaustetta, paprikajauhetta, leivinjauhetta, ruokasoodaa, sitruunahappoa, vaniljakreemiä... Nämä nyt äkkiseltään lueteltuna.
Kai tiedät että esimerkiksi leivinjauheen teho huononee ajan myötä?
Jos on kova laittamaan ruokaa, niin on. Onko tämä jonkun tuoreen avomiehen ihmettelyä nyt? Veikkaan että lapsuudenkodissasi et edes tiennyt missä mausteita säilytetään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Toki jos ovat kaikki erilaisia. Muuten ei. Kaapissani taitaa olla 50+ lasipurkkia kaikenmoista eikä mene vanhaksi.
Kuules täti, mausteiden hyvä säilymisaika on n puoli vuotta, monissa alle. Et takuulla käytä 50 maustetta noin pian.
Olen eri, mutta minkä kokoisista purkeista tässä puhutaan? Jos on sellaisia pieniä 11 gramman määriä, niin ihan helposti tuo menee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä ostan sellaisia isoja n. 700g pakkauksia.
On basilikaa, timjamia, oreganoa, currya, mustapippuria, grillimaustetta, paprikajauhetta, leivinjauhetta, ruokasoodaa, sitruunahappoa, vaniljakreemiä... Nämä nyt äkkiseltään lueteltuna.
Kai tiedät että esimerkiksi leivinjauheen teho huononee ajan myötä?
Varmasti joo, päiväystä tuossa oli aika pitkälle ja leivon monta kertaa viikossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi kait tuo jollekulle ollakin. Mä käytän käytännössä 5 eri kuivamaustetta, joista 3 vain tiettyjen ruokalajien valmsitukseen. Eli oikeasti käytän suolaa ja pippuria. Kaikki loput on ihan turhakkeita. Tai no kanelia menee jouluna puuroon, muuten sekin nököttää kaapissa tyhjän panttina. Ja ruokaa siis teen päivittäin, välillä kaksi kertaa päivässä, viisihenkiselle perhelleelle.
ja sit ihmetellään kun kasvaa nirsoja kakaroita. Varmaan helkkarin hyvää safkaa teillä T.Kokki
Muistan julkkiskokin sanoneen nimenomaan että tyyliin parilla kolmella mausteella saa tehtyä parhaat safkat.
P.s. Mulla on vain yksi mauste kotona; basilika.
-eri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi kait tuo jollekulle ollakin. Mä käytän käytännössä 5 eri kuivamaustetta, joista 3 vain tiettyjen ruokalajien valmsitukseen. Eli oikeasti käytän suolaa ja pippuria. Kaikki loput on ihan turhakkeita. Tai no kanelia menee jouluna puuroon, muuten sekin nököttää kaapissa tyhjän panttina. Ja ruokaa siis teen päivittäin, välillä kaksi kertaa päivässä, viisihenkiselle perhelleelle.
ja sit ihmetellään kun kasvaa nirsoja kakaroita. Varmaan helkkarin hyvää safkaa teillä T.Kokki
No ainahan sit toi koulu hoitaa sen maustekasvatuksen sillä natriumglutamaatilla mitä te "kokit" tungette ihan kaikkeen. En tiiä: syövät äyriäisiä (esim. simpukat, hummeri, ravut, mustekala) ja tietenkin kalat, kasviksia (normaalien vihannesten lisäksi esim. broccoli, parsa, avocado) ja toki normilihat kaikki. Juustoja jopa sinihomejuustoa, josta itse en pidä yhtään. Itselle tärkein on se ruuan maku, ei niiden mausteiden. Ja jos tarvitaan esim tulisuutta, se tehdään tuoreella chilillä, ei millään purkkip***lla, samoin tuoreita yrttejä meillä menee ruukkutolkulla viikottain. Mutta jos kerrot mikä on se ruokalaji, jota pitää syödä, että ei ole nirso, laita tähän toki, mielelläni kuulen enemmän miten epäonnistunut olen ruokakasvattajana.
Pusseja? Meillä ne on maustepurkkeja. Ja niitä on noin 25. En ole tarvinnut enempää.