Olen laihdutuskuurilla koska sokeriarvot on koholla.
Kannattaa välillä käydä mittaamassa veriarvot! Minulla on diabetes paastoarvo oli 7,8 ja pitkäsokeri sitten oli normaali eli 44.
Lääkäri kertoi että yli 7 paastoarvo tarkoittaa diabetestä ja pitkä sokeri on ylärajoilla mutta se on terveen ihmisen arvo.
Mistä tuo kohonnut paastoarvo johtuu? Sain oman mittarin ja aamulla sokeri on sen 7-9 päivällä ennenruokailua 5-6 ja ruokailun jälkeen 6-9.
Miksi siis paastoarvo on koholla?
Kommentit (99)
Vierailija kirjoitti:
Laihduttakaa.
Tuollaisestahan voisi saada hyvää motivaatiota, jos on ylipainon syytä nuo huonohkot arvot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laihduttakaa.
Tuollaisestahan voisi saada hyvää motivaatiota, jos on ylipainon syytä nuo huonohkot arvot.
Ylipainoinen tietää olevansa ylipainoinen, mitä se auttaa että ylipainoiselle sanotaan "laihduta"?
Ei laihdutusta vaan elämäntapojen muutos. Lisää liikuntaa ja paljon vähemmän nopeita hiilihydraatteja.
Valmistetun ruoan pakastaminen ja sulattaminen muuttaa sen hiilihydraatteja (tärkkelys) hitaampaan muotoon eli vähentää verensokerin huippuarvoja syömisen jälkeen.
Tyypin 2 diabeetikon ruokavalioista löytyy netistä paljon tietoa. Mutta aina pitää muistaa että et ole laihduttamassa kuuriluontoisesti vaan muuttamassa elintapojasi pysyvästi.
M59+
Syö lihaa ja eläinrasvaa niin pysyy sokerit kurissa.
Vierailija kirjoitti:
Laihduttakaa.
Normaalipainoinenkin, joka ei edes pidä makeasta, voi saada kakkostyypin diabeteksen. Laihdutus ei ole mikään ihmeen tekevä temppu, joka kumoaisi geeniperimän jne.
Vierailija kirjoitti:
M-1965 kirjoitti:
Ei laihdutusta vaan elämäntapojen muutos. Lisää liikuntaa ja paljon vähemmän nopeita hiilihydraatteja.
Valmistetun ruoan pakastaminen ja sulattaminen muuttaa sen hiilihydraatteja (tärkkelys) hitaampaan muotoon eli vähentää verensokerin huippuarvoja syömisen jälkeen.
Tyypin 2 diabeetikon ruokavalioista löytyy netistä paljon tietoa. Mutta aina pitää muistaa että et ole laihduttamassa kuuriluontoisesti vaan muuttamassa elintapojasi pysyvästi.
Kyllä ensin pitää laihduttaa ne ylimääräiset kilot pois.
Tapahtuu automaattisesti mutta pidemmän ajan kuluessa ilman varsinaista laihdutuskuuria. Jos ylipainoa niin tavoitteeksi hyvin maltillinen painon pudotuksen nopeus. Muuten tulee repsahduksia ja painon jojottelua.
M59+
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laihduttakaa.
Normaalipainoinenkin, joka ei edes pidä makeasta, voi saada kakkostyypin diabeteksen. Laihdutus ei ole mikään ihmeen tekevä temppu, joka kumoaisi geeniperimän jne.
2 tyyppi johtuu elämäntavoista ja 1 tyyppi on synnynnäinen.
Minulla oli kaikki arvot koholla. Olen laittanut elämäntapani remonttiin. Olen laihtunut 15kg. Kaikki arvot ovat nyt normaalit. Nyt jaksan liikkua ja laihdutan vielä itseni normaaliin/alarajalle. Motivaatio on kova. Ja tuki ympärillä vahva. Suosittelen hakemaan tukea asiaan. Terveellinen elämä on kaikkien oikeus!
Sokerit saa nopeasti hyvälle tasolle kun vaan alkaa elämään terveellisesti. Paino putoaa siinä sitten itsekseen sivutuotteena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö lihaa ja eläinrasvaa niin pysyy sokerit kurissa.
Kolesteroli nousee ja paino nousee.
Diabetes kolminkertaistaa riskin saada sepelvaltimotauti ja sitä kautta sydäninfarkti. Eli kolesterolin nousu ei ole diabeetikolle toivottavaa
M59+
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö lihaa ja eläinrasvaa niin pysyy sokerit kurissa.
Kolesteroli nousee ja paino nousee.
Paino laskee lihaa ja eläinrasvaa syömällä. Kolestrolista taas ei terveelle ihmiselle ole mitään haittaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laihduttakaa.
Normaalipainoinenkin, joka ei edes pidä makeasta, voi saada kakkostyypin diabeteksen. Laihdutus ei ole mikään ihmeen tekevä temppu, joka kumoaisi geeniperimän jne.2 tyyppi johtuu elämäntavoista ja 1 tyyppi on synnynnäinen.
Näin on, 2 tyypin diabetes on akuutti hiilihydraattimyrkytys. Siitä pääsee kun ei tunge hiilihydraatteja kurkustaan alas.
Statiinit nopeuttaa diabeteksen puhkeamista. Kumpi pahempi sepelvaltimoille, kolesteroli vai diabetes?
Painon pudotusta ja liikuntaa, vaikkapa työmatkakävelyä. Diabeteksen uhka on hyvä motivaattori.
Vierailija kirjoitti:
Statiinit nopeuttaa diabeteksen puhkeamista. Kumpi pahempi sepelvaltimoille, kolesteroli vai diabetes?
Molemmat.
Helpompi että yrittää ruokavalion keinoin pitää LDL-kolesterolin kurissa jolloin ehkä ei edes tarvitse statiineita. Eli ei ehdoin tahdoin ota lisää kovaa rasvaa ruokaansa.
Riski saada sepelvaltimotauti "terveellä" ihmisellä kasvaa kun LDL-kolesteroli on koholla. Ja kaksi samanaikaista vakavaa perussairautta lyhentää elämää ja tekee muiden vaivojen hoitamisesta vaikeaa.
M59+
Tiedätkö ap että on ihan normaalia että verensokeri nousee syömisen jälkeen? Se palautuu normaalille tasolle muutamien tuntien aikana.
Kalaa, broileria, rehuja ja kasvisrasvoja.
Diabetes (eli haima) ei tykkää eläinrasvoista.
Ns.vanhankansan ihmisillä (70-90v) on paljon diabetestä, kun rotjanneet, läskin voin ja oivariinin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laihduttakaa.
Normaalipainoinenkin, joka ei edes pidä makeasta, voi saada kakkostyypin diabeteksen. Laihdutus ei ole mikään ihmeen tekevä temppu, joka kumoaisi geeniperimän jne.2 tyyppi johtuu elämäntavoista ja 1 tyyppi on synnynnäinen.
Näin on, 2 tyypin diabetes on akuutti hiilihydraattimyrkytys. Siitä pääsee kun ei tunge hiilihydraatteja kurkustaan alas.
Hoitamaton kakkostyyppi voi johtaa ykköstyyppiin ja siinä sitten mittaat verensokeria ja pistät insuliinia.
Vierailija kirjoitti:
Sokerit saa nopeasti hyvälle tasolle kun vaan alkaa elämään terveellisesti. Paino putoaa siinä sitten itsekseen sivutuotteena.
Edellisen päivän ruokailut vaikuttaa seuraavan päivän sokereihin. Sokereita nostaa myös stressi,univaje ja muut sairaudet.
Aamunkoittoilmiö on syynä. Käsittääkseni pitkää sokeria katotaan enemmän kuin paasto arvoa.