Teen tosi usein kasviksia Air Fryerissä ja on kätevä pikkumäärällä kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, esim.
nyt meni pilkottuina:
- puolikas kesäkurpitsa johon pyöräytin pähkinäöljyä ja sekoittelin joukkoon Poppamiehen steak rubia
- puolikas kukkakaali johon suihkutin yrttioliiviöljyä ja sitten sekaan vaahterasiirappia ja chili-valkosipuliöljyä
Dippaisikos näitä vielä johonkin vai sellaisenaan... Nyt kypsymässä.
Kommentit (40)
Vierailija kirjoitti:
Tekis mieli itselläkin hommata tommonen Air fryer. Mikä merkki/malli sulla on? Ootko ollu tyytyväinen?
Mulla on Russell Hobbsin muistaakseni medium kokoinen ja kyllä suosittelen. Eka laite lähti jo kotoa muuttaneen lapsen matkaan.
Mäkin tykkään, sillä on näppärä tehdä ruokaa. Tänään tein perunoita ja kanttarellikastiketta.
Tuo on yksi syy, miksi haluaisin air fryerin. Meillä ei voi oikein käyttää uunia näin helteillä. Mutta keittiössä on vähän huonosti tilaa.
Me hommattiin kaksikorinen laite, noin 5 + 3 litraa korit. Kätevää, kun ruoka ja lisäke valmistuvat yhtaikaa. Olen käyttänyt tuota myös pienissä leipomuksissa, en ole aiemminkaan leiponut kuin yhtä uunillista kerrallaan. Tämä siksi, jottei tule ahdettua liikaa leivonnaisia. Nyt homma hoituu nopsaan, kun ei tarvitse odotella uunin kuumenemista.
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Vierailija kirjoitti:
Tuo on yksi syy, miksi haluaisin air fryerin. Meillä ei voi oikein käyttää uunia näin helteillä. Mutta keittiössä on vähän huonosti tilaa.
Raivaa esim. mikro pois. Et tule sitä säteilylaitetta tarvitsemaan enää fryerin jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo on yksi syy, miksi haluaisin air fryerin. Meillä ei voi oikein käyttää uunia näin helteillä. Mutta keittiössä on vähän huonosti tilaa.
Raivaa esim. mikro pois. Et tule sitä säteilylaitetta tarvitsemaan enää fryerin jälkeen.
Mikron säteilystä ei ole mitään haittaa. Vieläkö nämä 80-luvun pinttyneet pelot elävät?
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Meinaatko, että ruoan säteilytys on terveellisempää?
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Teräsritilä ei maksa paljoa. Pitää vaan katsoa sopivan kokoinen.
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Samaa olen miettinyt. Todella vaikeaa löytää selkeää tietoa siitä, missä Airfryerissä ei niitä pahimpia kemikaaleja olisi. Yhden lasisen löysin mutta siinäkin oli non stick osia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Meinaatko, että ruoan säteilytys on terveellisempää?
Mikroa jos tarkoitat, siitä ei tule mitään "säteilyä" ruokaan. Ota nyt hyvä ihminen selvää mitä mikro tekee ja miten se kuumentaa ruoan. Todellakin mikro on turvallisempi kuin forever-kemikaalit ruoassa.
Muistaakseni Gigantti myy silikonisia vuokia ym joita voi käyttää
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Teräsritilä ei maksa paljoa. Pitää vaan katsoa sopivan kokoinen.
Hmm niin että ruoka ei koska sitten niihin pintoihin ollenkaan. Onhan sekin vaihtoehto. Parasta tietysti löytää lasinen tai vähintään PFAS-ton laite.
Vierailija kirjoitti:
Muistaakseni Gigantti myy silikonisia vuokia ym joita voi käyttää
Kiitos vinkistä :).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan hyvää Airfryer-mallia jossa ei olisi näitä kamalia non-stick-pintoja? Kätevyys ja terveellisyys vesittyy jos ruoat on sitten täynnä ikuisia kemikaaleja...
Teräsritilä ei maksa paljoa. Pitää vaan katsoa sopivan kokoinen.
Hmm niin että ruoka ei koska sitten niihin pintoihin ollenkaan. Onhan sekin vaihtoehto. Parasta tietysti löytää lasinen tai vähintään PFAS-ton laite.
Ne Ikean lasiset eväspurkit on myös hyviä vuokia
Vierailija kirjoitti:
Muistaakseni Gigantti myy silikonisia vuokia ym joita voi käyttää
Liki jokaisessa ruokakaupassa sekä halpamarketeissa on paperisia AirFryer -vuokia. Ovat takuulla halvempia kuin silikonivuoat, mutta eihän noita tai paperisiakaan muovi-kemikaalihullut uskalla käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistaakseni Gigantti myy silikonisia vuokia ym joita voi käyttää
Liki jokaisessa ruokakaupassa sekä halpamarketeissa on paperisia AirFryer -vuokia. Ovat takuulla halvempia kuin silikonivuoat, mutta eihän noita tai paperisiakaan muovi-kemikaalihullut uskalla käyttää.
Minä pelkään että ne paperiset syttyy tuleen enkä siksi ole käyttänyt.
Vierailija kirjoitti:
Me hommattiin kaksikorinen laite, noin 5 + 3 litraa korit. Kätevää, kun ruoka ja lisäke valmistuvat yhtaikaa. Olen käyttänyt tuota myös pienissä leipomuksissa, en ole aiemminkaan leiponut kuin yhtä uunillista kerrallaan. Tämä siksi, jottei tule ahdettua liikaa leivonnaisia. Nyt homma hoituu nopsaan, kun ei tarvitse odotella uunin kuumenemista.
Kauheen pienet korit hommasin itse phulipsin xxl mallin, koska nää pienet korit on aika turhuuksia.. nyt on kiva, kun mahtuu kokonainen kanakin sisään ja laitteessa anturi, joka tökätään kanaan ja saa siitä mehevää.
Nyt sain syötyä nämä kasvikset ilman dippiä ja olivat hyvät makuyhdistelmät! Chili vähän kivasti polttelee suussa mutta ei muuten ongelmaa.
Tekis mieli itselläkin hommata tommonen Air fryer. Mikä merkki/malli sulla on? Ootko ollu tyytyväinen?