Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Raskitteko ostaa voita? Jos vaikka karjalanpaistiohjeessa semmoinen

Vierailija
11.07.2025 |

ainesosa mainitaan, tai leipomisessa. Hirveen kallista. Vai tyydyttekö margariiniin?

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

?

Vierailija
2/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei missään karjalanpaistissa nyt erota missä margariinissa lihat on paistettu mutta leivonnassa kyllä ja siinä kannattaa käyttää oikeaa voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei kyllä ole kallista ja säilyykin lähes ikuisuuden.

Vierailija
4/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariinia en raaski ostaa. Käytän voita.

Vierailija
5/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi kun saisi oikeaa voita kaupasta, ei saa joten teen voin itse.

Vierailija
6/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaskin. Voi paketti kestää käytössäni 1-2 kk 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raskin, mutta riippuu mitä teen. Paistamiseen käytän öljyä tai margariinia, myös karjalanpaistiin. Paitsi kalat paistan voissa.  Samoin leipomiseen käytän voita. 

Vierailija
8/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voista ollaan tekemässä rikkaiden luksustuote. Me tavalliset porsaat voimme nauttia terveellisistä siemenöljyistä. Sitten ihmetellään kuinka kaikki ovat lihavia ja sairaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina on voita käytössä.

Vierailija
10/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ei kyllä ole kallista ja säilyykin lähes ikuisuuden.

Ai voi muka säilyy ikuisuuden? Ei mulla säily, minä syön sen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaistiin ei kuulu voita. Lihat ruskistetaan uunissa, pienessä vesimäärässä. Kun ruskistuneet, lisätään vettä. Perinteiseen karjalaiseen karjalanpaistiin ei kuulu kuin liha, vesi, pallopippurit ja suola. 

Vierailija
12/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaskitko itse, ap?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tokmannilla on välillä ollut 2pkt 7,50€. Tuon ei pitäisi olla liikaa kenellekkään.

Vierailija
14/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunamuusiin lisään voita. Paistamisessa öljyä ja voita molempia yhtäaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina on voita jkaapissa.

Vierailija
16/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariinia en ole ostanut ikinä.

Voipaketti on 4 euroa, ei maksa paljon, viinit ja kaljat kalliita ovat.

Vierailija
17/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on aina jääkaapissa voita. En käytä margariinia leivonnassa tai ruuanlaitossa, se kelpaa vain leivän päälle.

Vierailija
18/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän voita ruoan laitossa ja leivonnassa. Paistan kaiken voissa. Tuoksu ja maku on parasta. On myös terveellistä. 

Vierailija
19/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteisessä karjalanpaistireseptissä ei mitään voita tai muutakaan rasvaa ole (jos ei lihassa itsessään olevaa rasvaa lasketa mukaan). Ei mummot, eikä äitikään mitään rasvoja laitelleet. Lihat menee raakoina uuniin. Karjalaiset mummoni tekivät paistin aina leivinuunissa.

Ja raaskin ostaa voita, ostelen kyllä yleensä tarjouksesta.

Vierailija
20/41 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perintisesti karjalanpaistilihoja ei enää erikseen rasvassa paisteta. Ne lihat vain laitetaan uuniin vuokassa ja seassa on sianlihaa, josta kyllä irtoaa rasvaa tarpeeksi.