Miksi hernekeiton kanssa syödään pannaria?
Miksi pannari ja hernekeitto kuuluu tiiviisti yhteen, mutta esim. linssikeiton kanssa tarjottava pannari on harvinaisuus?
Kommentit (33)
Vierailija kirjoitti:
Päivän tärkein kysymys.
Tärkeämpi kuin suurin osa palstan aloituksista.
Tätä on selitetty siten, että vaikkapa koulussa on aterimia vain rajattu määrä. Kun pääruoka, hernekeitto, syödään lusikalla, tarjotaan jälkiruoaksi pannaria, joka syödään veitsellä ja haarukalla. Tällä tavalla ruokailuvälineet riittävät molempiin ruokalajeihin. Jos jälkiruoaksi olisi jotakin vanukasta, niin siihen tarvittaisiin toinen lusikka.
Ei hernekeiton kanssa syödä pannaria. Usein keittoruoan jälkeen jälkiruokana syödään pannukakkua.
Mulla oli äsken itsetehtyä hernekeittoa lounaaksi ja söin sen ruisleivän kanssa. Pannaria ei harmi kyllä ollut.
Joskus kotitaloustunneilla on kerrottu että on tullut tavaksi, että kun tarjotaan keittoruoka, jonka katsotaan olevaan jotain muuta lounasta ehkä hieman kevyempi, niin keiton kanssa tarjotaan sitten tuhdimpi jälkiruoka. Suomessa on vakiintunut pannari hernekeiton kanssa ja hyvä yhdistelmä se on.
Vierailija kirjoitti:
Tätä on selitetty siten, että vaikkapa koulussa on aterimia vain rajattu määrä. Kun pääruoka, hernekeitto, syödään lusikalla, tarjotaan jälkiruoaksi pannaria, joka syödään veitsellä ja haarukalla. Tällä tavalla ruokailuvälineet riittävät molempiin ruokalajeihin. Jos jälkiruoaksi olisi jotakin vanukasta, niin siihen tarvittaisiin toinen lusikka.
Vanukasta syödään pikkulusikalla, ei ruokalusikalla jota käytetään hernekeiton syömiseen. Sitäpaitsi kouluissa ja vastaavissa paikoissa ei tarjota jälkiruokaa melkein koskaan. Miksi hernekeiton kanssa kuitenkin tarjotaan? Ja aina sitä iänikuista pannaria eikä koskaan muuta.
Hernekeitto on ruotsalainen perinneruoka.
Lataa ja varmista. Sitten paukkuu varmasti.
Se on perinne. Ovathan hernekeiton kanssa aikaisemmin hienot herrat, muun muassa J.L. Runeberg, nauttineet myös punssia.
Vierailija kirjoitti:
Ei se ole pakko.
Ei tietenkään, mutta poliisisetä tulee ja sakottaa jos hernekeiton kanssa ei tarjota pannaria.
Mä ajattelen niin, että kun hernekeitto ei ole kovin hyvää, mutta pannari on hyvää. Silloin tavallaan on oikein kuitata hyvä pahalla.
Vierailija kirjoitti:
Hernekeitto on ruotsalainen perinneruoka.
Se tulee siitä, että torstai oli yleinen markkina- ja kaupassakäyntipäivä maaseudulla. Katolisessa maassa valmistauduttiin paastopäivään ja hernekeitto sekä pannukakku valmistuivat pienellä vaivalla melkeinpä omia aikojaan.
Vierailija kirjoitti:
Mä ajattelen niin, että kun hernekeitto ei ole kovin hyvää, mutta pannari on hyvää. Silloin tavallaan on oikein kuitata hyvä pahalla.
Just näin. En pitänyt hernekeitosta lapsena, mutta kyllä sitä söi, kun sai jälkkäriksi pannaria sitten.
Perinne ruotsin armejalta.
Pannari pitää olla koska keitto ei yksin pidä nälkää.
Meillä pannaan hernekeiton jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Mulla oli äsken itsetehtyä hernekeittoa lounaaksi ja söin sen ruisleivän kanssa. Pannaria ei harmi kyllä ollut.
Joskus kotitaloustunneilla on kerrottu että on tullut tavaksi, että kun tarjotaan keittoruoka, jonka katsotaan olevaan jotain muuta lounasta ehkä hieman kevyempi, niin keiton kanssa tarjotaan sitten tuhdimpi jälkiruoka. Suomessa on vakiintunut pannari hernekeiton kanssa ja hyvä yhdistelmä se on.
SE SANA ON ITSE TEHTY!!!!!!!!!!!!!!!! 🙄🙄🙄
Vierailija kirjoitti:
Meillä pannaan hernekeiton jälkeen.
Se on kyllä oikein!
Toivotavasti panette myös ENNEN ärtsoppaa!
Joo, aika erikoinen ilmiö, mutta jo varmaan vanha kuin taivas. Sitten minun pannarin päällä vielä kermavaahtoa ja mansikkahilloa. En tosin ole mikään hernekeiton ylin ystävä, syön joskus, joskus taas en.
Päivän tärkein kysymys.