Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko lettutaikinan tehdä veteen?

Vierailija
06.07.2025 |

Jos ei ole maitoa. Ovatko ne letut hyviä?

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
06.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät vastaa maitoon tehtyjä, mutta voi toki tehdä veteenkin. Voihan pannukakkutaikinankin tehdä maidon sijasta vesipohjaisena.

Kokeile pienellä taikina-annoksella.

Vierailija
2/35 |
06.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä, voi tehdä myös vichy-veteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
06.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä kananmunatkaan ole vältämättömiä. Minimissää vettä, jauhoja ja suolaa.

Vierailija
4/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä ja niistä tulee aika hyviä. https://reseptivihko.net/reseptit/lettutaikina-veteen-2857/

Vierailija
5/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein kerran kokeilumielessä taikinan veteen. Onnistuu, mutta maistaa että on tehty veteen eikä maitoon...

Vierailija
6/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko lettutaikinan tehdä kiveshikeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neste kuin neste. Olen tehnyt niitä mansikkajogurttiinkin, vedellä notkistin. Ihan ok tulos, vaikka kaikista parhaat tulevatkin maitoon. Jos ei ole voita tai Oivariinia paistamiseen, tee ennemmin pannariksi. Margariinilla psistetuista tulee kamalan makuisia ja öljyllä paistaessa ne muistuttavat lähinnä kengänpohjia.

Vierailija
8/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päijät-Hämeen aluekomentelija teki lättytaikinan Launeen Vichyyn Mälliturvan käskystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan puolet vettä ja puolet maitoa. Hyvää tulee eikä eroa huomaa. Veteenkin on tehty ok hyviä lättyjä.

Vierailija
10/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi mutta en tekisi kuin pakon sanelemana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikä kananmunatkaan ole vältämättömiä. Minimissää vettä, jauhoja ja suolaa.

Eikös tämmöinen pohja ole joissakin suolaisissa täytetyissä herkuissa?

Vierailija
12/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti: Neste kuin neste. Olen tehnyt niitä mansikkajogurttiinkin, vedellä notkistin. Ihan ok tulos, vaikka kaikista parhaat tulevatkin maitoon. Jos ei ole voita tai Oivariinia paistamiseen, tee ennemmin pannariksi. Margariinilla psistetuista tulee kamalan makuisia ja öljyllä paistaessa ne muistuttavat lähinnä kengänpohjia.

Kulta Floorakin käy mainiosti paistamiseen vielä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama se mihin ne tekee jos pistää reilusti hilloa päälle.

Vierailija
14/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos löytyy kaurahiutaleita, niin tee niistä kauramaitoa. Tulee parempaa kuin veteen tehtynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunia kun laittaa vähän enemmän, tulee sellainen erilainen rakenne lättyihin, pehmeäpi rakenne...

Vierailija
16/35 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen lättytaikinan ikäänkuin sokerikakun ohjeella munia, sokeria ja jauhoja, joihin sekoitan leivinjauheen ja suolan, vanilliinisokerin.

Kaikki hyvin vatkattuina lisään siihen maitoa tai vettä.

Vierailija
17/35 |
12.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistelen myös että aito Vichy on ollut hyvä letuissa, olisiko tullut pitsireunus tai jotain?

Jos nyt joku vielä lukee niin maidottomat letut saa tehtyä vaikka soijamaidosta, Alpron on mielestäni paras. Paistamisen käytän halpaa margariinia koska se ei roisku kuten sydänmerkityt Keijut (näitä siis menee leivälle ja puuroon). Taidan kokeilla tuota Vichyä uudelleen kun en muista miten se toimi? 

Vierailija
18/35 |
12.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin kokeilin tuota vissyvettä lettutaikinassa: paskat se mitään pitsireunusta tekee lettuihin...

Vierailija
19/35 |
12.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinnostaa veteen tehty pannukakkutaikina. Ruskistuuko pinta vai jääkö vaaleaksi? Ei ole tullut kokeiltua, vaikka esimerkiksi pullataikinan voi tehdä aivan hyvin veteen ja ilman kananmunia.

Vierailija
20/35 |
12.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen perus lettutaikinan aina veteen.