Onko italialainen ruoka oikeasti niin hyvää? makaroonia ja risottoa ja pizzaa?
en kyllä näe noissa ainesosissa mitään hienoa ja maistuvaa, makaroonia joka paikassa ja pizzassakin ehkä 2 täytettä, en ymmärrä
https://www.tastingtable.com/752834/20-italian-dishes-you-need-to-try-a…
Kommentit (30)
ei niissä italian pizzoissa ole aina edes juustoa! sinihomejuusto on must + muut juuusto lisäksi + tonnikalaa + muuta merenelävää!
Italialaisessa pizzassa on liian vähän täytteitä ja italialainen pasta keitetään vain puolikypsäksi.
Mä syön tänään spagettia ja lihapullia 😋
pizza margarita, taikina, juustoa ja basilikaa, ei muuta
ihan naurettavaa!
Italiassa syödään paljon hedelmiä ja vihanneksia. Rasvaiset ruoat on vasta klo 20 jälkeen.
Italiassa on seitsemän eri ruokakulttuuria jotka jakaantuvat vielä paikallisiin eroihin.
Kun puhutaan jonkun kansan ruuasta on oikeastaan kahdenlaista ruokaa: on rikkaiden fine dining gourmee ruoka ja sitten on maalaisten eli tavallisen kansan ruoka.
Vierailija kirjoitti:
pizza margarita, taikina, juustoa ja basilikaa, ei muuta
ihan naurettavaa!
Pizza on alun perin milanolaista köyhänruokaa. Otetaan mitä kaapista löytyy.
Italialainen keittiö on maailman paras.
Jos olet sitä mieltä, että italialainen ruoka ei ole hyvää, niin mitä sinä siitä täällä kyselet? Jätä syömättä. Syö täysin mautonta suomalaista ruokaa, tai vaikka p*skaa.
Laadukkaita lihoja, törkyisen hyviä kasvisruokia, paikallisia erikoisuuksia jne.
Italialainen ruoka on muutakin kuin pitsaa ja pastaa.
No eihän niiden pizza ja spaghetti ja muut ruuat ole samanlaisia kuin meillä.
Niillä on yleensä paljon terveellisemmät versiot, eli ei niin rasvaisia ja enemmän kasviksia.
Nistipata on kuitenkin vaan nistipataa.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa syödään paljon hedelmiä ja vihanneksia. Rasvaiset ruoat on vasta klo 20 jälkeen.
Minä syön rasvaiset kahden jälkeen. Grillillä. A.S
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pizza margarita, taikina, juustoa ja basilikaa, ei muuta
ihan naurettavaa!
Pizza on alun perin milanolaista köyhänruokaa. Otetaan mitä kaapista löytyy.
Niin, huvittavaa on se, miten jotkut ruoka-puristi-nasset on saaneet tuostakin ideasta väännettyä sen että on jotain "oikeita" versioita pizzasta ja muita ei sovi edes ajatella saati sitten tarjoilla. Oikeastihan niitä "oikeita" versioita pizzoista lienee melkein yhtä paljon kuin pizzojen tekijöitä. Jotkut maistuu paremmin yksille, toiset toisille.
Se on hyvää, jos se tehdään hyväksi. Kuten mikä tahansa ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pizza margarita, taikina, juustoa ja basilikaa, ei muuta
ihan naurettavaa!
Pizza on alun perin milanolaista köyhänruokaa. Otetaan mitä kaapista löytyy.
Belgialaisten pyttipannu on puolestaan quiche.
No älä syö pastaa ja pizzaa! Missään ri pakoteta niin tejemään, nuo on murto-osa ruokalistan annoksista
Täällä Italiassa syötiin eilen mm melanzane alla parmigianaa, järvikalarisottoa, grillattuja äyriäisiä ja meriahventa.
Tänään syödään vitello tonnatoa, carne crudoa, brasatoa ja zucchini"vanukasta" juustokastikkeessa
Italiassa kaikki syövät samoja herkkuja, oman luonnon antimet, lähiruoka, liha,kala, siipikarja jne löytyy jokaisen lautaselta.
Fine-dining ravintolassa on samat ruuat vähän hifisteltynä ja kalliimpina. Esim eilen Comojärvellä turistikylässä sama menu olisi maksanut juomineen meille n 110e/hlö kun 7 km päässä pikkukylässä maksoimme 55e/hlö (alkuruoka, pääruoka kalaa/äyriäisiä, aperitiivi, 1/2 pll viiniä, vesi, kahvi ja digestiivi). Jo pelkästään aperitiivin hinta turistikylässä oli 3x.
Ennemmin tekisin jaon turistien ja paikallisten kesken.
Vierailija kirjoitti:
Kun puhutaan jonkun kansan ruuasta on oikeastaan kahdenlaista ruokaa: on rikkaiden fine dining gourmee ruoka ja sitten on maalaisten eli tavallisen kansan ruoka.
suomalainen allah-pizza paljon parempaa, frutti di mare!