Leipä on loppujen lopuksi aika kallis elintarvike? Usein yli 5e per kilo ja päälliset vielä enemmän
Se päällinen on usein melkein kalliimpi kuin se leipä itsessään.
Eikö olisi paljon halvempi syödä viljat vaikka puuron, pastan jne muodossa?
Kommentit (27)
Leivo itte, jauhot eivät ole kalliita ja tulee hyvää leipää.
Tiesitkö, että leipää voi ostaa ja syödä ihan sellaisenaan ilman päällysteitä?
Vierailija kirjoitti:
Leivo itte, jauhot eivät ole kalliita ja tulee hyvää leipää.
Ainakin tuoretta. Kaikki eivät onnistu tekemään oikein hyvää leipää.
Kaupunkilainen ei osaa leipoa itse.
Kuka oikeasti ajattelee kilohintaa!? :D Tuolla perusteella et ikinä ostaisi esim mausteita.
Vierailija kirjoitti:
Leivo itte, jauhot eivät ole kalliita ja tulee hyvää leipää.
Todella harva osaa leipoa hyvää leipää. Sellaista joka on hyvää muutenkin kuin ns uunituoreena.
Mä en enää osta kaupan leipää ollenkaan. Edulliset on pahoja ja hyvät juurileivät liian kalliita. Teen ite juurileipää ja pitkään nostatettua hiivaleipää. Ei maksa paljon, on helppoa tehdä kun tottuu rytmiin ja osaa niksit ja on parasta leipää ikinä. Itse leivän tekemällä oon saanut ruokakulut todella alas. Aina on tuoretta hyvää leipää tarjolla, eikä se edes pieretä tai närästä niin kuin kaupan leipä.
Fazerin ruispalat 1,99e 500g. Eikä näitä mene kuin 3 viipaletta päivässä. Päälliset tietty hintavia, mutta ei niitäkään kauheasti kulu.
Vierailija kirjoitti:
Kaupunkilainen ei osaa leipoa itse.
Oon kaupunkilainen ja leiponut vuosikymmenet itse! Eri
Olen Helsinkiläinen. On varaa ostaa leipää vaikka maksaisi 100€ kilo
Tietäjät kertokaa ostetun ja kotona tehdyn leivän hintaero. Perinpohjainen laskelma esim. vehnäjauho, kaurahiutale, vesi, suola , hiiva , öljy, sähkö?
Kannattaako?
Onko sitä pakko syyä joka nälkään?! Meillä menee leipää leikkeleineen aamulla ja illalla ja joskus ruualla. En laske, pojat on kovia syömään. En ymmärrä mihin mahaan, ku hoikkia on, eivät urheile.
Voisit ap alkaa keittämään ruokaa lisäksi, niin ei leipää syödä päntiönnään.
Vierailija kirjoitti:
Tietäjät kertokaa ostetun ja kotona tehdyn leivän hintaero. Perinpohjainen laskelma esim. vehnäjauho, kaurahiutale, vesi, suola , hiiva , öljy, sähkö?
Kannattaako?
En laske hintaa! Leivon itse ja ostan myös kaupasta. Kokeile leipoa itse, huomaat eron. Eli neuvon sinua tekemään asioita laskematta hintaa.
Onhan se, etenkin gluteenittomana. Opiskelijana en syönyt juurikaan leipää, kun oli niin kallista eikä uunia ollut. Nykyään hemmottelen itseäni syömällä leipää kurkulla tai kananmunalla.
Jos yksi leipäviipale painaa 30 grammaa, niin kilosta tulee 33 viipaletta. Ei se ole kallis 5 euron kilohinnalla.
Leipä on turhake helppo korvata hedelmillä tai kaurapuurolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leivo itte, jauhot eivät ole kalliita ja tulee hyvää leipää.
Ainakin tuoretta. Kaikki eivät onnistu tekemään oikein hyvää leipää.
Joo heh, mä leivon älyn hyvää leipää, mutten osaa kakkuja!
Kannattaa aloittaa leivänteko "peltileivästä" eli tekee löysähkön taikinan jonka kaataa pellille.
Ei tarvii muotoilla, opettelee ekana sen taikinan!
Vierailija kirjoitti:
Olen Helsinkiläinen. On varaa ostaa leipää vaikka maksaisi 100€ kilo
Miten olet saanut sukunimen "Helsinkiläinen", aika outoa, en ole ennen kuullut.
No tekee kurkku/tomaatti leipiä.