On kyllä eroa riiseissä ja riiseissä
Ostin halvinta (?) riisiä mitä löytyy, ihan marketista joten luulisi että jokin laatu on halvallakin. Keitin ohjeen mukaan ja siitä tuli klimppistä ja mautonta mössöä. Oli pakko heittää pois loput. Sitten kun olen ostanut kalliimpaa ihan "merkkiriisiä" niin ihanan irtonaista ja hyvää on tullut. Miten riisistä saa edes tuollaista huonoa kun luulisi olevan samaa joka pellolla. Harmi kun hintaero on niin iso riisien välillä.
Kommentit (27)
Vierailija kirjoitti:
Puuroriisi on erikseen. Sen kuuluu puuroutua.
Ei ollut puuroriisi. Tiedän mikä puuroriisi on. Ap
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Uncle benikset ja risellat on tod huonoja riisejä.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Huuhtelin. Ja on irtoriisinä myytävänä. Ap
Ja vielä: riisi ei todellakaan ole samaa joka pellolla. Siitä on satoja ellei tuhansia paikallisia lajikkeita. Suuren mittakaavan kaupallisessa tuotannossa toki vain muutama eri.
Vierailija kirjoitti:
Uncle benikset ja risellat on tod huonoja riisejä.
Nämä just hyviä. Ap
Vierailija kirjoitti:
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Ei sitä tärkkelyksen takia huuhdota, vaan maun. Huuhtomaton riisi maistuu kitkerältä. Opittaisipa suomessa se niin saisi parempaa riisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uncle benikset ja risellat on tod huonoja riisejä.
Nämä just hyviä. Ap
Et ole sitten hyvää riisiä koskaan maistanut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Ei sitä tärkkelyksen takia huuhdota, vaan maun. Huuhtomaton riisi maistuu kitkerältä. Opittaisipa suomessa se niin saisi parempaa riisiä.
Kyllä se huuhtelu liittyy nimenomaan siihen tärkkelyspölyyn. Vaikuttaa toki myös makuun.
Meidän kaupasta oli xtra-riisi joka maksaa vajaan euron kilo loppunut. Muut riisit kun oli kaikki vähintään 2,50e kilo, niin päätin ostaakin Myllärin pitkäjyväistä kauraa 2.99e/950g. Paljon terveellisempää ja maukkaampaa kuin riisi, kotimaista ja ei puuroudu vaikka keittäisi pidempään kuin ohje (12min). Tykkään että riisi/kaura/muu on kunnolla kypsää eikä mitään aldentea.
Sticky rice ihan parasta, toki vähä työläämpää tehä kans.
https://www.aasiamarket.fi/tuote/white-sticky-rice-fi154/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uncle benikset ja risellat on tod huonoja riisejä.
Nämä just hyviä. Ap
Ovat muuten aika huonoja. Etnisestä kaupasta löytyy parempia heittämällä ja jos kysyt niin niin vieläkin parempia, toki sitten maksaakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Ei sitä tärkkelyksen takia huuhdota, vaan maun. Huuhtomaton riisi maistuu kitkerältä. Opittaisipa suomessa se niin saisi parempaa riisiä.
Kyllä se huuhtelu liittyy nimenomaan siihen tärkkelyspölyyn. Vaikuttaa toki myös makuun.
Tietenkin liittyy. Pöly maistuu kitkerältä ja huuhdotaan pois. Riisin lajike vaikuttaa siihen tarttuuko se vai ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Ei sitä tärkkelyksen takia huuhdota, vaan maun. Huuhtomaton riisi maistuu kitkerältä. Opittaisipa suomessa se niin saisi parempaa riisiä.
Kyllä se huuhtelu liittyy nimenomaan siihen tärkkelyspölyyn. Vaikuttaa toki myös makuun.
Tietenkin liittyy. Pöly maistuu kitkerältä ja huuhdotaan pois. Riisin lajike vaikuttaa siihen tarttuuko se vai ei.
Niin, koska eri lajikkeissa on eri määrät sitä tärkkelystä.
Riisien erot selviävät vasta kunnollisella riisinkeittimellä. Kattilassa tulee mitä sattuu ja menee hyväkin riisi pilalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki riisi ei ole tarkoitettukaan olevan irtonaista, koska se on tarkoitettu syötäväksi puikoilla, jolloin sen pitää olla vähän tahmaista. Aasiassa myös huuhdellaan riisi ennen keittämistä. Huuhdellessa siitä irtoaa liika tärkkelys, eikä se puuroudu liikaa.
Ei sitä tärkkelyksen takia huuhdota, vaan maun. Huuhtomaton riisi maistuu kitkerältä. Opittaisipa suomessa se niin saisi parempaa riisiä.
Kyllä se huuhtelu liittyy nimenomaan siihen tärkkelyspölyyn. Vaikuttaa toki myös makuun.
Näin on siksi sitä eninmäkseen tehdään valkoiselle riisille. Riisi ei ole luonnostaan valkoista vaan riisistä poistetaan ensin uloin jyvän kuori ja valkoista riisiä tehdään sitten sen jälkeen näistä kuorituista hiomalla riisin jyvän pinnasta pintakerros (bran) pois. Hiomisesta jää pintaan tärkkelyspölyä jonka saa siitä irti huuhtomalla riisin.
Mutta on sillä huuhtomisella toinenkin tarkoitus. Nimittäin riisiin kertyy paljon arseenia (arsenikkia) vedestä vilelyalueilla ja huolellinen huuhteleminen vähentää myös arseenin määrää.
Aasiassa missä riisi on ihmisten pääasiallinen tärkkelyksen lähde, arseenin kertyminen riisiä syövien kehoon on ihan todellinen ongelma. Arseeni on myrkky ja se tappaa ihmisiä, joille sitä kertyy kehoon riittävästi.
Kannattaa etsiä vaikka Googlella "arseeni riisissä", niin löydätte asiasta enemmän tietoa.
Riisin voi korvata kotimaisella kauralla tai ohralla.
Pienenis hiilijalanjälkiki, mut teitit semmosist välitä.
Eihän riisin kuulukaan maistua miltään. Mausteista ja kastikkeita se maku tulee.
Puuroriisi on erikseen. Sen kuuluu puuroutua.