Keksi ruoka, johon käytän turkkilaista jugurttia
Juggussa on 10 prossaa rasvaa. On yhtä rasvaista kuin kermaviili, mutta happamampaa ja paksumpaa.
Kommentit (22)
Mustikkarahka-jogurtti
Juustokakku
Tee tsatsikia. Raasta 500 g jugurttiin puolikas tuoretta kurkkua, purista sekaan 1 valkosipulin kynsi, lisää vähän suolaa ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Nam!
Aivan mikä tahansa, mihin käyttäisit maitotuotteita. Esim kastikkeet kerman korvikkeena, piirakassa kermaviilin sijaan, dippinä, tsatsikiin, smoothie, leivontaan. Ihan mikä vaan.
Joku uunipata-tyyppinen ruoka johon lopuksi lisäät jogurttia. Broilerin marinadiin, ohjeita löytyy netistä.
Tai mikä parasta, lohko sekaan marjoja tai hedelmiä, lisää vähän mieleistäsi pähkinärouhetta tai vaikka mantelijauhoa ja syö. Lisäksi voi panna myös vaikka kaurahiutaleita tai jotakin leseitä (niiden ehkä kannattaa antaa olla jogurtissa hetki ennen syömistä). Hyvää, terveellistä ja pitää nälän loitolla pitkään.
Ihan mihin vaan ruokaan mihin tarvisi craime fraichea. Olen korvannut sen monesti turkkilaisella jogurtilla, kun vain sitä on ollut kotona. Hyvin toimii.
Meillä käytetään tortilloissa "kastikkeena" pehmentämään muita tujumpia makuja. Sopii erinomaisesti!
Tein jokin aika sitten maukkaan kurpitsa- juustokakun, johon käytin sitä.
Vierailija kirjoitti:
Tee tsatsikia. Raasta 500 g jugurttiin puolikas tuoretta kurkkua, purista sekaan 1 valkosipulin kynsi, lisää vähän suolaa ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Nam!
EI noin! Kurkku pitää itkettää ensin, jugurtti, sitten vasta valkosipuli ja liraus sitruunaa!
Valmistus
Pese ja raasta kurkku. Laita raaste siivilään. Raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita se kurkkuraasteeseen. Mausta raaste suolalla ja anna valua 10 minuuttia kevyen painon alla. Painele lopuksi vielä ylimääräistä nestettä pois esimerkiksi kauhalla.1 Yhteishyvän sivulla on ohje
Tein vastikään vanhan Makupalojen Katin kakkureseptin mukaisen kakun, johon vaihdoin ohjeen kaksi kermaviilipurkkia yhteen purkkiin Arki -turkkilaista jogurttia. Heti paistamisen jälkeen se tuntui pikkuisen liian kostealta, mutta kakku pysyikin sitten mehevänä viikon päivät. Täytekakuksi se kai on alunperin kehitelty, itse tein sen leipävuokaan ja se syötiin tavallisena kahvikakkuna.
Vierailija kirjoitti:
Curry
Ei toimi oikeasti. Tulee vastenmielisen näköistä, kun jogurtti muuttuu kokkareiseksi. Parempi laittaa vaikka lautasella annoksen päälle.
Smoothie?