Miten saat kahvista oikeasti hyvää?
Joskus tulee käytyä näissä kahviketjujen kahviloissa. Niissä kahvi on taivaallista ja kun kylkeen ottaa täytetyn ruisleivän, niin olo on tyytyväinen viikkoja. Olen ostanut vuoden sisällä 2 uutta kahvinkeitintä ja kokeillut kaiken, mutta kahvi on aina pettymys. Hyvä kun pystyy puoli kuppia irvistelemättä juomaan. Nyt kehiin parhaat keittimet, kahvimerkit ja kikat.
Kommentit (61)
Luomu Juhlamokka on ihan hyvää. On ero kuin yöllä ja päivällä tavis juhlikseen.
Siirryin 5-asteen tummaan paahtoon ja suodatinkahvista tuli hyvää. Nelospaahto menee hätätilassa nykyään, kolmospaahto on vetistä.
Pikakahvista saa vähän sellaisen kaupan laten makuista. Haluatko ohjeet sen tekoon?
Vierailija kirjoitti:
Siirryin 5-asteen tummaan paahtoon ja suodatinkahvista tuli hyvää. Nelospaahto menee hätätilassa nykyään, kolmospaahto on vetistä.
Samaa mieltä, tummapaahtoa ilman muuta. Mahdollisimman vähän hapokkuutta.
"kun kylkeen ottaa täytetyn ruisleivän?" Eikös se pitäisi syödä eikä toimia noin ? Mikä idea tuossa on, varastatko niitä
Tummapaahtoinen kahvi raikkaaseen veteen tehtynä, maltillinen määrä puruja (yksi mitta per kuppi, tai toisella tapaa mitattuna 6g per desi vettä) ja halutut lisäkkeet. Itse käytän kauramaitoa. Kahvinkeitin voi olla mikä vaan kunhan sen muistaa pitää puhtaana.
Ei suodatinkahvista saa hyvää. Tee sen sijaan espressoa vaikka mutteripannussa
Vierailija kirjoitti:
Luomu Juhlamokka on ihan hyvää. On ero kuin yöllä ja päivällä tavis juhlikseen.
Tuo on pahaa. Kitkerää kuraa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luomu Juhlamokka on ihan hyvää. On ero kuin yöllä ja päivällä tavis juhlikseen.
Tuo on pahaa. Kitkerää kuraa.
Tänään just join sitä. Ei ollut yhtään kitkerää.
Osta vähintään kolmosen paahtoasteen kahvia ja kaada kylmä, raikas vesi puhtaalla astialla ja mittaa kahvi tarkasti eli ihan sellaisia tasaisia mitallisia. 1 mitallinen per kuppi.
Muista puhdistaa se keitin säännöllisesti.
Onko siis niin että olet jostain kahvilasta saanut hyvää suodatinkahvia? Vai vertaatko kotona keittämässä kahvia espressopohjaisiin kahveihin? Todella harvoin nimittäin voin itse sanoa saaneeni hyvää suodatinkahvia yhtään missään kahvilassa. Samoja kitkeräksi hautuneita pannunpohjia lähes aina. Jyväskylässä oli joskus yli 10 v sitten kahvikauppa, jossa kauppias jauhoi ja keitti kahvin tuoreeltaan. Se oli hyvää, niin vahvaakin että närästi kyllä. Mutta todella aromikasta kahvia oli.
Vierailija kirjoitti:
Purra
Mittaappa lääkettä 100g per kuppi niin ehkä, ehkäpä...
Kusemalla siihen. Ainakin kaikki vieraat ovat kehuneet kavin makuelämystä.
Älä ainakaan missään tapauksessa osta juhlamokkaa. Siitä ei hyvää saa mitenkään. Jos ehdottomasti tahdot ostaa pauligin kahvia niin sitten brazilia joko taviksena tai tummana. Osa kaupunkikahveistakin on ok ja samoin presidenteistä.