Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millä suojaat uunin pohjan ettei esim. kaalilaatikko sotke sitä?

Vierailija
21.05.2025 |

Mä olen laittanut uunin pohjalle pellin mutta siihen tulevat tipat palavat niin tiukkaan kiinni ettei niita saa edes hankaamalla ja liottamalla irti. Nyt kokeilin laittaa pellille leivinpaperin mutta se syttyi melkeen palamaan.

Oisiko ideoita millä uunia voisi suojata?

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita foliota pellin päälle. Eipähän syty palamaan.

Vierailija
2/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalilaatikolle parempi astia, ettei tule yli. Ei uunia liian kuumalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee riittävän isossa vuoassa niin ei valu yli laitojen.

Vierailija
4/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä isompaa vuokaa äläkä täytä sitä piripintaan.

Vierailija
5/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyrolyysiuuni on muuten tosi mahtava kun saa nappia painamalla uunin pohjalle jääneet möhnät katoamaan.

Vierailija
6/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän ruoalle sopivan kokoista vuokaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä uunipeltin pohjalle.  Kaalilaatikko paistetaan 150 asteessa by the way.

Vierailija
8/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan alumiinipefletin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kaalilaatikon vuoassa pitävä kansi. Onko nesteitä liikaa. 

Vierailija
10/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan folion vuoan päälle kypsymisen ajaksi, ilmaparaolla, ja varoiksi myös uunipellin alle. Kerran tein kermapohjaista kalalaatikkoa, enkä laittanut foliota lainkaan päälle. Sen kyllä näki ja haistoi uunista. Kalantuoksuisia kermaroiskeita oli joka puolella.

Ruoanlaittovuoka kannattaa vaihtaa isompaan, jos se on äärilaitojaan myöten täynnä, ettei ruoka tule yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mitenkään.

Vierailija
12/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vettä uunipeltin pohjalle.  Kaalilaatikko paistetaan 150 asteessa by the way.

Tätä vettä uunipellille kokeilin nyt. Saa nähdä miten käy. Ja pienensin lämpöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on vanhan uunin pelti. Siihen voi laittaa vettä, niin ei ylivuodot pala kiinni. 

Vierailija
14/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on aina pelti alla ja senkin voi vuorata leivinpaperilla, alumiinifoliolla tms. Tosin minusta pellin peseminen on helppoa hommaa, laitan siihen pienen kerroksen vettä/fairyä ja anna olla pari tuntia, sitten vaan tiskaten ja kaikki lähtee todella helposti pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse laitan folion vuoan päälle kypsymisen ajaksi, ilmaparaolla, ja varoiksi myös uunipellin alle. Kerran tein kermapohjaista kalalaatikkoa, enkä laittanut foliota lainkaan päälle. Sen kyllä näki ja haistoi uunista. Kalantuoksuisia kermaroiskeita oli joka puolella.

Ruoanlaittovuoka kannattaa vaihtaa isompaan, jos se on äärilaitojaan myöten täynnä, ettei ruoka tule yli.

Mulla on lasivuoka kannella Pyrex, 4,5l ja en ole löytänyt vastaavaa isompana. Suurtalouskäyttöön olevia metallivuokia vain löytyy. Nytkin uuniin laitettaessa oli 2 cm varaa, mutta niin vaan kiehui yli ja roiskuu. ap.

Vierailija
16/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä laitan nykyään ritilälle leivinpaperia ja sen päälle vuoan, jos on riskinä ylivaluminen.

Vierailija
17/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan ritilääle leivinpaperin jos paistan mahdollisesti roiskuvaa.

Vierailija
18/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei uunin pohjalle pidä laittaa mitään! Kun käytät normaalia ala- ja ylälämpöä uunin lämmityksessä, niin lämpövastuksethan lämpiää silloin myös uunin alaosassa. Jos peität alaosan jollakin, ei alavastukset lämmitä normaalisti ja paistokset ei paistu alaosastaan.

Siksihän esim. piirakat usein neuvotaan paistamaan alimmalla tasolla, että myös pohjasta päin paistuu kunnolla.

Jos on tapana roiskua jotakin uunin pohjalle, niin paistoastia on liian pieni.

Vierailija
19/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vettä uunipeltin pohjalle.  Kaalilaatikko paistetaan 150 asteessa by the way.

By the way, uunipellin ei peltin ja leivinpaperin voi laittaa ritilälle ja  paistoastian paperin päälle. By the way.😏

Vierailija
20/41 |
21.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

raepeeksi iso vuoka. jos muuraat uunin,ei lämpöäkään. ainoastaan imelletty perunalaatikko vähän ikäänkuin kiehuu ja voi tulla roiskeita,mutta jos sekin isossa buoassa,ei ongelmaa.