Marinaati-ideaa possun sisäfileelle
Ensimmäinen kysymyksesi lienee, että enkö voi googlettaa?! En voi, koska en löydä sellaista mielen r#jäyttävää ohjetta googlesta. On hyvä tietää, etten ole simppelin ylin ystävä. Kaipaan monia makuja ja tulisuuttakin saa olla. Pistävät maut eivät nappaa. Mielestäni possun kanssa MAUSTEINEN on se juttu. Kuvittelen mielessäni maustevoin, joka tulee ravintolassa piffiin. Jokin sen suuntainen marinaati olisi se juttu. Ei mikään estä ostamasta valmista, mutta haluaisin ensisijaisesti tehdä itse.
Kommentit (18)
Googlaa englanniksi ja laita mukaan xxxxxx style, jossa xxxxxx on jokin ruokakulttuuri
Vierailija kirjoitti:
Googlaa englanniksi ja laita mukaan xxxxxx style, jossa xxxxxx on jokin ruokakulttuuri
porsaan sisäfilee = pork tenderloin
Noin alkuneuvoksi
Yllättävän hyvin sopii possun sisäfileen marinadiin kaneli. Perusmarinadiin soijakastiketta, viinietikkaa, ripaus suolaa, siirappia tai hunajaa, kanelia, vähän limeä, raastettua inkivääriä ja tuoretta chiliä. Maista marinadia ennen kuin laitat siihen lihat, että saat maut tasapainoon. Valkosipuliakin voi vähän laittaa, jos tykkää.
Tuore salvia sopii myös loistavasti, mutta ei sitä vielä marinointivaiheessa vaan myöhemmin.
Vierailija kirjoitti:
Mitä on marinaati?
Kastikeliemijuttu jossa liha paistetaan.
Sivele fileeseen tahna, jossa Dijonin sinappia, suolaa, oliiviöljyä ja pippuria, sitten laita yön yli hapokkaaseen soija-viinietikkamarinadiin mureutumaan. Salvianlehtiä väliin, kääri pekoniin ja sivele hunajalla. Paras file ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä on marinaati?
Kastikeliemijuttu jossa liha paistetaan.
Se on marinadi.
Kiitosta vuan, saa laitella lisää ja jatkan googlettelua. Ei olisi niin sanotusti varaa pilata tuota, aikamoinen pötkö kuitenkin ja v#tuttaa, jos marinaati ei olekaan sitten hyvä. Onneksi viimeinen käyttöpäivä ei ole ihan justiinsa kohta niin kerkeää vielä miettimään.
Joku typerys poistattaa tämänkin varmasti, mutta olen ottanut kuvakaappauksia ideoista ja mietiskelen että miten yhdistän ne.
Mikä tekee dijonista parempaa sinappia? Tavallista olisi jääkaapissa valmiiksi.
Seuraavaksi varmaan haluat neuvoja possun pureskelemiseksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä on marinaati?
Kastikeliemijuttu jossa liha paistetaan.
Ei. Se on marinadi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä on marinaati?
Kastikeliemijuttu jossa liha paistetaan.
Itse asiassa lihan annetaan olla marinadissa aikansa maustaakseen lihan, mutta paistettaessa ylimääräinen marinadi pitäisi pyyhkiä pois.
Koska ap näyttää olevan ruoanlaitossa noin aloittelija, niin aloittaisin kirjaston keittokirjoista.
Marinoi liha yön yli sherryviinietikassa ja hunajassa. Tee maustesekoitus, jossa savupaprikaa, suolaa, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta. Hiero mausteseos lihan pintaan. Ruskista lihan pinta ensin pannulla, yleensä käytän tässä rasvana oliiviöljyn ja kirkastetun voin sekoitusta. Fileen joutuu leikkaamaan kahteen osaan, että mahtuu pannulle. Paista lopuksi kypsäksi uunissa.
Tähän lihaan tulee rapea, ruskea maustepinta. Savupaprika on tärkeä osa, tavallinen paprika ei käy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä on marinaati?
Kastikeliemijuttu jossa liha paistetaan.
höpöhöpö jonkun omakeksimä sana. Se on MA-RI-NA-DI!
Kuivamarinadi - suolaa, pippuria, valkosipulia ja salviaa - hyvää tulee!
Up