Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pidätkö suomalaisesta ruoasta? (kaalikääryleet jne)

Vierailija
24.04.2025 |

Nakkikastike? Lihaperunasoselaatikko? Jne

Kommentit (57)

Vierailija
1/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, teen itsekin

Vierailija
2/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä! 

 

Vierailija
4/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En suuremmin. Niitä on saanut jo aivan liikaa.

Vierailija
5/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä juuri, karjalanpaisti on ok.

Vierailija
6/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.

Ja missä siitä todiste ? Ei missään. 

Suomalaisten sukujuuret Turkissa joten högst sannolikt että on suomalsiten tänne tuoma resepti.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän monien eri kulttuurien ruoasta myös Suomen. Vaihtelu virkistää silti.

Vierailija
8/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä perinteinen kotiruoka on ihan parasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkikastike ja lihaperunasoselaatikko on ihan loistavia. Melkein parasta mitä on. Olen työni puolesta syönyt hienointa ja kalleinta mitä löytyy ja parasta on normaali suomalainen kotiruoka.

Vierailija
10/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.

Ja missä siitä todiste ? Ei missään. 

Suomalaisten sukujuuret Turkissa joten högst sannolikt että on suomalsiten tänne tuoma resepti.

 

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kaalik%C3%A4%C3%A4ryle

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän.

Vierailija
12/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Dolmasta muunnos meidän tapaan. Turkista kyllä alunperin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ja aasialaisesta ruoasta.

Vierailija
14/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Veripalttu on parasta, eikä ole ongelmaa ferritiinin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ollenkaan, en ole koskaan pitänyt. Lapsena ja nuorena (olen syntynyt 1970-luvulla) sitä söi kun ei muutakaan ollut eikä paremmasta tiennyt. Mutta heti kun alkoi tulla pizzerioita, kebabeita, mitä tahansa missä oli enemmän makua, aloin syödä niitä. Nykyään kotikeittöissä maistuu Välimerelliset, meksikolaiset ja Intian maut, ruoka on erittäin kasvisvoittoista ja mausteista. Perunaa en syö käytännössä ikinä, yliannostus lapsena.

Vierailija
16/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monella maalla on omat kaalikääryleensä, esim Puolalla. Hölmöä ajatella että juuri kreikkalaiset ovat ne ainoat alkuperäiset. 

https://troikafoods.com/2021/04/13/history-of-cabbage-rolls/

Siinä mammoille muutakin kuin wikipedia. 

Vierailija
17/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä perinteinen kotiruoka on ihan parasta. 

Hernekeitto on ruotsalainen perinneruoka.

Vierailija
18/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.

Hernekeitto on ruotsalainen perinneruoka.

Vierailija
19/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ollenkaan, en ole koskaan pitänyt. Lapsena ja nuorena (olen syntynyt 1970-luvulla) sitä söi kun ei muutakaan ollut eikä paremmasta tiennyt. Mutta heti kun alkoi tulla pizzerioita, kebabeita, mitä tahansa missä oli enemmän makua, aloin syödä niitä. Nykyään kotikeittöissä maistuu Välimerelliset, meksikolaiset ja Intian maut, ruoka on erittäin kasvisvoittoista ja mausteista. Perunaa en syö käytännössä ikinä, yliannostus lapsena.

Peruna onkin Etelä-Amerikkalainen ruoka. Kaikkein terveellisin ja monipuolisin lisuke tosin.

Vierailija
20/57 |
24.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Veripalttu on parasta, eikä ole ongelmaa ferritiinin kanssa.

Veripalttu on myös ruotsalainen perinneruoka.