Pidätkö suomalaisesta ruoasta? (kaalikääryleet jne)
Kommentit (57)
Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.
En suuremmin. Niitä on saanut jo aivan liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.
Ja missä siitä todiste ? Ei missään.
Suomalaisten sukujuuret Turkissa joten högst sannolikt että on suomalsiten tänne tuoma resepti.
Pidän monien eri kulttuurien ruoasta myös Suomen. Vaihtelu virkistää silti.
Kyllä perinteinen kotiruoka on ihan parasta.
Nakkikastike ja lihaperunasoselaatikko on ihan loistavia. Melkein parasta mitä on. Olen työni puolesta syönyt hienointa ja kalleinta mitä löytyy ja parasta on normaali suomalainen kotiruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.
Ja missä siitä todiste ? Ei missään.
Suomalaisten sukujuuret Turkissa joten högst sannolikt että on suomalsiten tänne tuoma resepti.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kaalik%C3%A4%C3%A4ryle
Dolmasta muunnos meidän tapaan. Turkista kyllä alunperin.
Veripalttu on parasta, eikä ole ongelmaa ferritiinin kanssa.
En ollenkaan, en ole koskaan pitänyt. Lapsena ja nuorena (olen syntynyt 1970-luvulla) sitä söi kun ei muutakaan ollut eikä paremmasta tiennyt. Mutta heti kun alkoi tulla pizzerioita, kebabeita, mitä tahansa missä oli enemmän makua, aloin syödä niitä. Nykyään kotikeittöissä maistuu Välimerelliset, meksikolaiset ja Intian maut, ruoka on erittäin kasvisvoittoista ja mausteista. Perunaa en syö käytännössä ikinä, yliannostus lapsena.
Monella maalla on omat kaalikääryleensä, esim Puolalla. Hölmöä ajatella että juuri kreikkalaiset ovat ne ainoat alkuperäiset.
https://troikafoods.com/2021/04/13/history-of-cabbage-rolls/
Siinä mammoille muutakin kuin wikipedia.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä perinteinen kotiruoka on ihan parasta.
Hernekeitto on ruotsalainen perinneruoka.
Vierailija kirjoitti:
Kaalikääryleet on tosin ruotsalainen versio turkkilaisesta ruoasta. Suomeen tullut vuosisatoja myöhemmin.
Hernekeitto on ruotsalainen perinneruoka.
Vierailija kirjoitti:
En ollenkaan, en ole koskaan pitänyt. Lapsena ja nuorena (olen syntynyt 1970-luvulla) sitä söi kun ei muutakaan ollut eikä paremmasta tiennyt. Mutta heti kun alkoi tulla pizzerioita, kebabeita, mitä tahansa missä oli enemmän makua, aloin syödä niitä. Nykyään kotikeittöissä maistuu Välimerelliset, meksikolaiset ja Intian maut, ruoka on erittäin kasvisvoittoista ja mausteista. Perunaa en syö käytännössä ikinä, yliannostus lapsena.
Peruna onkin Etelä-Amerikkalainen ruoka. Kaikkein terveellisin ja monipuolisin lisuke tosin.
Vierailija kirjoitti:
Veripalttu on parasta, eikä ole ongelmaa ferritiinin kanssa.
Veripalttu on myös ruotsalainen perinneruoka.
Kyllä, teen itsekin