Mikä on parhaimman makuinen viski?
Minun mielestä paras viski on Chivas Regal. En tosin ole kovin montaa viskiä maistanut.
Kommentit (28)
Chivas on sekoiteroskaa viskimaailmassa. Mutta kaikista maailman kaljoista paras on Karjala.
Vierailija kirjoitti:
Chivas on sekoiteroskaa viskimaailmassa. Mutta kaikista maailman kaljoista paras on Karjala.
Ihan hyvä blendiviski. Eikä kotimaisissa makrolagereissa mitään vikaa ole esim. saunajuomana. Hifistelyt sitten erikseen.
Jack Daniels? Johnny Walker? Ehkä joku skottiviski? En tiedä muita viskejä.
Sellaista ei ole. Lahjapullo on säilynyt jo vuosikausia. Sitä ei edes saa Suomesta kuin tilaamalla.
Miksi pilata puhdasta etanolia säilyttämällä sitä tammitynnyreissä niin kauan että siihen liukenee tynnyreiden savustettua/poltettua tammihartsia?
Oma suosikkini on Laphroaig 10. Se on moniulotteinen ja savuinen olematta silti tunkkainen, kuten monet pitkään kypsytetyt single maltit mielestäni ovat. En tosin ole viskien suuri ystävä, nautsikelen mielummin vaikkapa rommeja. Tosiharrastajien makuun Laphroaig 10 lienee vähän turhan 'easy drinking'.
Viskien makuerot ovat pienie verrattuina vaikka viineihin. Parhaat viskit maistuvat lähes puhtaasti vaniljalle.
Ei kai niitä voi paremmuusjärjestykseen laittaa mitenkään. Johan niitä tyyppejäkin on vaikka kuinka monta.
Vierailija kirjoitti:
Jameson, single maltit on ruunankusta
Pah, irkuista Black Bush irkkukahviin; Redbreast ja Greenspot->Bluespot makusteltaviksi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi pilata puhdasta etanolia säilyttämällä sitä tammitynnyreissä niin kauan että siihen liukenee tynnyreiden savustettua/poltettua tammihartsia?
Ei ole kovin puhdasta se tisle, mistä viski tehdään. Raakana ei juo pirun isäkään sitä pontikkaa. Kaiken tynnyrijalostuksen tarkoitus on poistaa tai ainakin peittää pontikan maku, eli pieru. Tammi ja savu toimivat aika hyvin, jos vertaa vaikka vaaleaan rommiin tai tequilaan.
Se halvin, jolla saa hyvät humalat?