Hernekeittoon makua?
Onko mahdotonta tehdä hernekeittoa, jos ei halua käyttää lihaa eikä kasvisliemikuutioita? Voiko makua saada hyväksi muulla tavoin?
Kommentit (21)
Riittäisikö sipuli ja porkkana maun antajiksi?
Vierailija kirjoitti:
Riittäisikö sipuli ja porkkana maun antajiksi?
Itse laitan meiramia ja pippuria sekä lisään sinappia kun syön.
Yrttimausteet. Minttu tai salvia tai meirami.
Hernekeittoon sopii sipuli, suola, maustepippuri, sinappi. Purkkihernekeittoakin voi parantaa laittamalla maustepippuria ja sinappia.
Kiitokset. Taidan kokeilla ihan vain mausteilla ja ehkä sipulilla. Ihmettelen tuota, miten paljon ohjeissa tyrkytetään liemikuutioita.
Ap
Porkkanaa ei kannata laittaa, keitosta tulee vain makea.
Miksi syödä hernekeittoa jos ei pidä hernekeiton luontaisesta mausta.
Tartteeko takaapäin naidessa sapelimallisen kullin? Tietty käyryys plussaa.
En laittaisi lihaliemikuutiota 😳 kamala ajatuskin.
Itse laitan hernekeittoon sipulisilppua, valkosipulia, sinappia ja suolaa. Ja possua, mutta senhän voi tosiaan jättää pois. Opettelen myös meiramin käyttöä keitossa.
Ikinä en ole laittanut liemikuutioita hernekeittoon.
Hernekeitto: vesi, herneitä, porkkana, sipuli, maustepippurit, meirami ja suola. Siinä se!
keittojuureksia pussi, maustepippuria, laakerinlehtiä pari, Dijon sinappia
Paahdettu kuivattusipuli antaa makua ruokaan kun ruokaan. Säilyy hyvin ja kätevä käyttää. Meiramia laitan minäkin hernerokkaan ja jos haluan siitä ruokasempaa, niin paistan mukaan vielä jauhelihaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi syödä hernekeittoa jos ei pidä hernekeiton luontaisesta mausta.
Nii, minäkin suolaa ja kokonaisia maustepippureita heitän sekaan. Osa perheestä laittaa annokseensa sinappia.
Pekonia, kermaa, sipulia ja sinappia. Ei ole muita vaihtoehtoja.