Ylioppilasjuhlien tarjoilu: mitä suolaista tarjolle?
Taas on aika lähteä pohtimaan tarjoilua. Viimeksi vuosi sitten mentiin suolainen piirakka ja salaatteja -idealla. Toimi ihan kohtuu hyvin, mutta koska peräkkäiset vuodet ja samat vieraat, kaipaisin uutta ideaa.
Kriteerinä se, että tarjoilun tulee olla valmistettavissa selkeästi ennakkoon (mielellään jo paria päivää ennen), ruokkia myös pitkänmatkalaisia ja olla kohtuullisen hyvin rajalliseen jääkaappitilaan mahtuvaa.
Mitä teillä on tarjottu?
Kommentit (33)
Jos kerran pitkämatkalaisia niin kunnon ruoka, esim lohikeitto. Tai kinkkukiusas/kasviskiusaus. Ei tarvii tehdä muuta suolaista piperrystä. Sitten kahvi ja kakut/makeat herkut jälkkäriksi.
Ryynimakkaroita ja perunasalaattia.
Ruokaisa salaatti (makaroni tms), pieniä lihapullia, cocktailpiirakoita ja munavoita (tai jotain muuta sopivaa levitettä)
Juustoja, hedelmiä, hilloa, pähkinöitä, erilaisia suolakeksejä ja patonkia.
Mikä se on se rajallinen jääkaappi tila? Yksi hylly vai puolet isosta jääkaapista? Montako vierasta? Oikein helpolla jos haluaa,käy vähän ennen juhlia ostamassa kaupan salaattibuffasta vaan valmiit salaatit ja kippaa ne kotona tarjoiluastioille.
Äitinä itse kysyisin ylioppilaalta mitä hän haluaa juhliin. Vieraiden lukumäärä varmaan vaikuttaa myös. Ja oma budjetti.
Itse olen tehnyt jo leikki-ikäisten synttäreistä asti niin että olen laittanut kutsuun mitä suurin piirtein on tarjolla. Jos jollakin on ruoka-aika silloin kun meillä on kakkua ja kahvia tarjolla niin voi syödä matkalla tai ottaa oman (lämmitettävän) ruoan (lapsille). Nykyään on niin paljon allergioita ja erikoisruokavalioita että omat eväät eivät ole nolot.
Meillä on ylppäreihin vielä aikaa mutta ajattelisin pieniä suolaisia ja makeita "suupaloja" joita on helppo syödä ilman ruokailuvälineitä. Panostaisin hyvään kahviin ja nättiin kattaukseen, kuplajuomaa ilman prosentteja hyvin jäähdytettynä. Karkkia ja suklaata. Oma kauhistus olisi pöytä jossa kaikki säätää pataruoan ja piimän kanssa.
Varaisin tarjottavaa niin että saa helposti tehtyä tai paistettua lisää, näin kukaan ei saisi ruokaa joka on ollut aamuyhdeksästä asti jonkun hikisen kelmun alla.
Meillä oli ylppäreissä suolaista piirakkaa, neljää eri vaihtoehtoa ruokavaliot huomioiden. Seuraavat isot juhlat mennään samalla kaavalla, kun tuo on helpoin tapa ruokkia n.50 vierasta. AP:na en takertuisi tuohon, että samaa ollut vuotta aiemminkin. Ei kukaan muu niitä tarjottavia enää muista.
Kääretorttu on niin terveellistä, ja hyvää ystävänpäivää.
Lohijuustokakku! Teen tätä usein ja on aina hitti. https://www.meillakotona.fi/reseptit/lohi-juustokakku
Olen tehnyt myös maidottomana ja gluteenittomana ja yhtä hyvää tulee.
Helppo tehdä.
Falafelit ja lihapullat lampaanlihasta, hummus, baba ganoush, myuhammara, feta, salaattisekoitus, focaccia (pitää kylläkin paistaa samana aamuna). Kaikki tahnat ja pyörykät voi tehdä edellisenä iltana.
Vierailija kirjoitti:
Äitinä itse kysyisin ylioppilaalta mitä hän haluaa juhliin. Vieraiden lukumäärä varmaan vaikuttaa myös. Ja oma budjetti.
Itse olen tehnyt jo leikki-ikäisten synttäreistä asti niin että olen laittanut kutsuun mitä suurin piirtein on tarjolla. Jos jollakin on ruoka-aika silloin kun meillä on kakkua ja kahvia tarjolla niin voi syödä matkalla tai ottaa oman (lämmitettävän) ruoan (lapsille). Nykyään on niin paljon allergioita ja erikoisruokavalioita että omat eväät eivät ole nolot.
Meillä on ylppäreihin vielä aikaa mutta ajattelisin pieniä suolaisia ja makeita "suupaloja" joita on helppo syödä ilman ruokailuvälineitä. Panostaisin hyvään kahviin ja nättiin kattaukseen, kuplajuomaa ilman prosentteja hyvin jäähdytettynä. Karkkia ja suklaata. Oma kauhistus olisi pöytä jossa kaikki säätää pataruoan ja piimän kanssa.
Varaisin tarjottavaa niin että saa helposti tehtyä tai paistettua lisää, näin ku
Miksi juoma ilman prosentteja? Itse kasvoin absolutistiperheessä, mutta yo-juhlissa tarjosin kuohuviinit. Ihan vaan lasillisen per henkilö.
Vastaan kysyjälle: Meillä ei nuori eikä kaverit juo alkoholia, vieraiden joukossa saattaa olla myös joku joka ei voi juoda. Ei olla hartaita uskovaisia. Kivampi laittaa tarjolle alkumalja joka käy kaikille. En nyt ajatellut että tuo olisi olennainen juttu, enemmän kyllä tökki eräissä juhlissa se että kaikki juomat oli helteellä taskulämpimiä :(
Jokainen voi ostaa makunsa mukaiset juomat :)
Tarjoukset voimassa niin kauan kuin on liian vähän aikaa.
Nykyisin trendaa sushi muffinssit. Helppo sekä nopea tehdä ja säilyttää rasioissa. Noriarkki, wasabi, riisi, inkivääri, avokado ja lohi ladotaan muffinssi vuokiin, osan voi tehdä myös kypsällä lihalla. Reseptejä löytyy raa'asta paistettuun.
Täytekakkua, omenapiirakkaa ja lusikkaleipiä.
Kahvi, tee, kivennäisvesi sekä alkumaljana pommac ja kuohuviini.
Jos on budjettia niin tilaisin pitopalvelusta, etenkin jos vieraita on paljon.
Kuumana päivänä lapsivieraille kelpaa myös jäätelö
Vierailija kirjoitti:
Juustoja, hedelmiä, hilloa, pähkinöitä, erilaisia suolakeksejä ja patonkia.
Jatkan tähän: erilaisia lihaleikeleitä sekä tapas/antipastoja eli oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, artisokkaa jne. Eli charcuterie pöytä. On myös näyttävän näköinen.
Tuulihatut ovat harvinaisempaa tarjottavaa ja on mahdollista täyttää joko suolaisella tai makealla täytteellä. Ne voi pakastaa ja niitä voi olla valmiina niin, että laitetaan vaan jääkaapista täytettä tarpeen mukaan.
Meillä oli kaksi voileipäkakkua (lohi ja kinkku) sekä kasvispiirakkaa