Miksi lähes kaikki korvapuustit ovat aina kuivia känttyjä?
Helsingin Cafe Caruselissa sain kerran meheviä kosteita korvapuusteja ja samoin Kuopion Kahvila Kanelissa. Ne oli tehty ehtaan voihin, kaneliin ja kananmunaan.
Söi sitä sitten kotitarjoiluna, kahvilassa tai virastossa tai ties missä kissanristiäisissä, se on melkein aina kivikovaa korppa jossa on juuri ja juuri gramma täytettä sisällää. Mikä mättää?
Kommentit (10)
Samasta syystä kuin iso osa kaupan valmisleivoksista on kuin tuohivirsua nakertaisi. Ne koostuvat 99%:sesti vehnästä ja vedestä eikä esim. voista ole ainesosaluettelossa tietoakaan.
Olen samaa mieltä, nukyisin pullat on kuivia ja mauttomia(onneksi se kardemumma osataan hienontaa paremmin, koska liika sitä pahentaa pullat)
Aito kostea versio maksaa 5 euroa ja käntty maksaa 2 euroa. Siinä syy.
Teen aina itse enkä osta mistään koskaa maksaa 3 euroa yksi korvapuusti. Itse tekee niin aina on tuoretta.
Aina hämää kun videoissa jotkut ulkomaalaiset hehkuttaa korvapuustia. Minulle se ja muutkin pullatarjoilut ovat aina olleet kuivahkoa pulunruokaa josta on makunautinto kaukana.
Vierailija kirjoitti:
Aito kostea versio maksaa 5 euroa ja käntty maksaa 2 euroa. Siinä syy.
Niin, halvalla ei hyvää korvapuustia saa...
Vierailija kirjoitti:
Aina hämää kun videoissa jotkut ulkomaalaiset hehkuttaa korvapuustia. Minulle se ja muutkin pullatarjoilut ovat aina olleet kuivahkoa pulunruokaa josta on makunautinto kaukana.
Oletko ulkomaalainen Suomessa? Mene heti takaisin mistä olet tullutkin.
Suurin syy, että taikinassa liian paljon jauhoja /vähemmän voita ja liian vähän täytettä. Itse kun kotona teen, niin aina saan todella meheviä ja pehmeitä puusteja. En käytä taikinassa lisäksi kananmunaa, joten sekin mehevöittää.
Roberts coffeen korvapuustit ovat Suomen parhaita.
jaa. yleensä sama vika kuin mokkapaloissa, eli raaka-aineissa pihistellään.
yleisin on se että käytetään voin sijasta jotain lidlin 0,30e/rasia palmuöljymargariinia ja kananmuna, kerma ym. jätetään kokonaan pois reseptistä koska ne maksavat rahaa.
eli valtaosa niistä on tehty käytännössä veteen, sokeriin ja palmuöljyyn, ja maustettu ripauksella kanelia. se kuivuu tiiliskiveksi noin 30 minuutissa uunista ottamisen jälkeen.