Ei ihme että ihmiset leipovat niin huonoa pullaa jos lukevat ne ohjeet jauhopussin kyljestä!
Pirkka-jauhojen, jotka ovat ihan laatutuote, kyljessä lukee että ensin nostatetaan 20 minuuttia ja sitten vielä toiset 20. 🤦🏻
En todellakaan suostuisi syömään pullaa jota noin vähän nostatettu.
Kommentit (22)
Ja kaikkein kauheimmassa tapauksessa joku vegakki leipoo sen veteen ja margariiniin. YRJÖÖÖÖGH🤢🤮
Vierailija kirjoitti:
Ja hiivaa pannaan tietysti nelinkertainen määrä että tuo on mahdollista, yök.
Itse laitan turbohiivaa.
👧: leipominen on helppoa, lapsikin osaa!
Höpöhöpö. Jokainen leipoo tyylillään ja taidollaan. Hyvää vehnästä tulee oli vettä tai maitoa, voita tai margariiniä
Ja tällaisia ohjeita antaa tosissaan jotkut alan emännät/laitoshuoltajat.
Vierailija kirjoitti:
Höpöhöpö. Jokainen leipoo tyylillään ja taidollaan. Hyvää vehnästä tulee oli vettä tai maitoa, voita tai margariiniä
Joo eihän raaka-aineilla ja osaamisella ole ikinä maailmassa ollut mitään väliä!
Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?
Ketä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja hiivaa pannaan tietysti nelinkertainen määrä että tuo on mahdollista, yök.
Itse laitan turbohiivaa.
Ajattelin kyllä laittaa sen ihan sokeriin ja veteen. Säästyy jauhotkin.
Kannattaa katsoa ainakin muutama eri ohje ja vertailla. Keitin joskus mehua Dan socker paketin ohjeen mukaan. Lopputulos oli juomakelvotonta sokerilitkua. Ovat tehtaalla optimoineet menekin...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?
Ketä?
Kuka? Suomeksi. Kuka! B
Itsekin tykkään kunnolla nostattaa molemmissa vaiheissa. Lisäksi laitan hieman vähemmän jauhoja taikinaan niin tulee pehmosempia pullia. :)
Älä heitä roskiin mandariineja tai muita. Kuori ja ota siemenet pois. Keitä kattilassa hiljalleen lisää sokeria vähän . Joko teet hilloa eli enemmän sokeria tai juot mehuna kun jäähtyy.
Vierailija kirjoitti:
Ja tällaisia ohjeita antaa tosissaan jotkut alan emännät/laitoshuoltajat.
Ei laitoshuoltaja ole leipuri, tollo.
Ohjeet on viitteitä. Jos kohotuspaikka on lämmin ja vedoton. Nuo ajat riittävät.
Pullassa ja leivässä ei tule ohjeita, eikä kelloja kytättyä. Niin monet on tehty.
Jos jotain erikoisempaa tekee. Mielellään tsekkaa 4 eri reseptiä netistä ja valkkaa tai sotkee niistä sen omansa.
Leipomaan oppii leipomalla.
Pulla nostatetaan hiivalla mutta on erilaista onko kuivahiiva vai normi hiivaa. Nostatus aika on pitempi riippuu onko lämmin paikka. Kun uuni on jo päällä voi nostattaa lähellä hellaa. Taikina on sen parempaa mitä enemmän vaivaa. Ja tietysti parasta kun voita ja maitoa. Veteen tehty ei lihota mutta on mautonta. Kaupan valmis pullat on usein tehty öljy ja kemikaalit. Vanha öljy haisee. Myös ranskalaisissa. Kuin munkeissa samoin vanhat munat. Älä kuljeta kenenkään tavaroita tai matkalaukkuja kasseja lentokentillä eikä busseissa uunissa niissä on laitonta.
Kananmunat pullataikinassa on turhia tai jopa haitallisia ja bulla onnistuu hyvin vaikka tekee ruotsalaisittain ja lisäö rasvan juoksevana jo heti alussa. Liikaa ei kannata bullaa myöskään nostatta, koska saattaa bullat lätsähtää uunissa.
No sokerista saa humalan jo karkeista. Mutta sokeri käy mäskiin . Sehän on perus aine pontikassa kuin rypäleiden sokeri viinissä. Vilja ja hedelmät on liköörin ja oluen perusaineet. Sokeri limsat aiheuttaa verensokerin nousun ja ylikierroksia. Samoin pullat kakut . Mehut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?
Ketä?
Kuka? Suomeksi. Kuka! B
En jaksa kuulla sua enään.
Ja hiivaa pannaan tietysti nelinkertainen määrä että tuo on mahdollista, yök.