Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ei ihme että ihmiset leipovat niin huonoa pullaa jos lukevat ne ohjeet jauhopussin kyljestä!

Vierailija
08.02.2025 |

Pirkka-jauhojen, jotka ovat ihan laatutuote, kyljessä lukee että ensin nostatetaan 20 minuuttia ja sitten vielä toiset 20. 🤦🏻

En todellakaan suostuisi syömään pullaa jota noin vähän nostatettu. 

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja hiivaa pannaan tietysti nelinkertainen määrä että tuo on mahdollista,  yök. 

Vierailija
2/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kaikkein kauheimmassa tapauksessa joku vegakki leipoo sen veteen ja margariiniin. YRJÖÖÖÖGH🤢🤮

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ja hiivaa pannaan tietysti nelinkertainen määrä että tuo on mahdollista,  yök. 

Itse laitan turbohiivaa.

Vierailija
4/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

👧: leipominen on helppoa, lapsikin osaa!

Vierailija
5/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpöhöpö. Jokainen leipoo tyylillään ja taidollaan. Hyvää vehnästä tulee oli vettä tai maitoa, voita tai margariiniä

Vierailija
6/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tällaisia ohjeita antaa tosissaan jotkut alan emännät/laitoshuoltajat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Höpöhöpö. Jokainen leipoo tyylillään ja taidollaan. Hyvää vehnästä tulee oli vettä tai maitoa, voita tai margariiniä

Joo eihän raaka-aineilla ja osaamisella ole ikinä maailmassa ollut mitään väliä!

Vierailija
8/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?

Ketä?

Vierailija
10/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ja hiivaa pannaan tietysti nelinkertainen määrä että tuo on mahdollista,  yök. 

Itse laitan turbohiivaa.

Ajattelin kyllä laittaa sen ihan sokeriin ja veteen. Säästyy jauhotkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa katsoa ainakin muutama eri ohje ja vertailla. Keitin joskus mehua Dan socker paketin ohjeen mukaan. Lopputulos oli juomakelvotonta sokerilitkua. Ovat tehtaalla optimoineet menekin...

Vierailija
12/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?

Ketä?

Kuka? Suomeksi. Kuka! B

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsekin tykkään kunnolla nostattaa molemmissa vaiheissa. Lisäksi laitan hieman vähemmän jauhoja taikinaan niin tulee pehmosempia pullia. :)

Vierailija
14/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä heitä roskiin mandariineja tai muita. Kuori ja ota siemenet pois. Keitä kattilassa hiljalleen lisää sokeria vähän . Joko teet hilloa eli enemmän sokeria tai juot mehuna kun jäähtyy. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ja tällaisia ohjeita antaa tosissaan jotkut alan emännät/laitoshuoltajat. 

 

Ei laitoshuoltaja ole leipuri, tollo.

Vierailija
16/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeet on viitteitä. Jos kohotuspaikka on lämmin ja vedoton. Nuo ajat riittävät.

Pullassa ja leivässä ei tule ohjeita, eikä kelloja kytättyä. Niin monet on tehty.

Jos jotain erikoisempaa tekee. Mielellään tsekkaa 4 eri reseptiä netistä ja valkkaa tai sotkee niistä sen omansa.

Leipomaan oppii leipomalla. 

Vierailija
17/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pulla nostatetaan hiivalla mutta on erilaista onko kuivahiiva vai normi hiivaa. Nostatus aika on pitempi riippuu onko lämmin paikka. Kun uuni on jo päällä voi nostattaa lähellä hellaa. Taikina on sen parempaa mitä enemmän vaivaa. Ja tietysti parasta kun voita ja maitoa. Veteen tehty ei lihota mutta on mautonta. Kaupan valmis pullat on usein tehty öljy ja kemikaalit. Vanha öljy haisee. Myös ranskalaisissa. Kuin munkeissa samoin vanhat munat. Älä kuljeta kenenkään tavaroita tai matkalaukkuja kasseja lentokentillä eikä busseissa uunissa niissä on laitonta. 

Vierailija
18/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunat pullataikinassa on turhia tai jopa haitallisia ja bulla onnistuu hyvin vaikka tekee ruotsalaisittain ja lisäö rasvan juoksevana jo heti alussa. Liikaa ei kannata bullaa myöskään nostatta, koska saattaa bullat lätsähtää uunissa.

Vierailija
19/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sokerista saa humalan jo karkeista. Mutta sokeri käy mäskiin . Sehän on perus aine pontikassa kuin rypäleiden sokeri viinissä. Vilja ja hedelmät on liköörin ja oluen perusaineet. Sokeri limsat aiheuttaa verensokerin nousun ja ylikierroksia. Samoin pullat kakut . Mehut. 

Vierailija
20/22 |
08.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vieläkö Minna Sipilä leipoo ylimääräsitä pullaa köyhälle naapurille?

Ketä?

Kuka? Suomeksi. Kuka! B

En jaksa kuulla sua enään. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä kuusi