Eikö muista pavuista kuin soijapavuista voi valmistaa tofua tai siihen verrattavaa?
Yritin googlettaa tätä. Löysin kyllä yhden ohjeen, jossa "tofumaiset" kuutiot oli valmistettu kurpitsan siemenistä.
Mutta mikä siis tekee siitä soijapavusta niin ainutlaatuisen
Kommentit (20)
Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.
Onhan kaupoissakin myynnissä tofun kaltaista sekä hampusta että härkäpavusta, joten kai se onnistuu kotonakin.
Härkäpavuista ainakin tehdään tofunkaltaisia tuotteita. Tykkään näistä.
Vierailija kirjoitti:
Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.
Yliprosessoitua shittiä jossa ei ole alkuperäisen raaka-aineen makua tai koostumusta.
Kuka haluaa tehdä pavuista jotka ovat hyvänmakuisia ja rakenteeltaan erinomaisia mauttoman ja kumisen mössön?
Vastaus: vegakit.
Melkein mistätahansa pavuista/herneistä/linsseistä/siemenistä saa tehtyä soijasta valmistettua tofua vastaavaa "tofua"
Pavut: miellyttävä pähkinäinen maku ja koostumus jota on miellyttävä pureskella.
Tofu: Täysin mauton tai hieman lateksin makuinen ja sitkeä massa.
Miksei kasvikset maistu sellaisenaan? Onko ikävä lihaa???
No esimerkiksi linsseistä saa tehtyä tofun tapaista:
https://plantbaes.com/1-ingredient-red-lentil-tofu-recipe/
Varmaan tuokin on sekaaniöyhöttäjien mielestä nyt sitä ultraprosessoitua vegeproteiinia..Hehän syövät vain itsepyydettyä riistaa/kalaa, ei missään nimessä hk sinistä ym. lisä-aine"moskaa" 🤣
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.
Yliprosessoitua shittiä jossa ei ole alkuperäisen raaka-aineen makua tai koostumusta.
Lakkaisitko levittämästä tätä ihmeellistä valhettasi tofusta yliprosessoituna tuotteena. Tofu on nimenomaan erittäin vähän prosessoitu kasviproteiinituote, jota voi helposti valmistaa itsekin, toisin kuin joku nyhtökaura tms.
Vierailija kirjoitti:
Miksei kasvikset maistu sellaisenaan? Onko ikävä lihaa???
Tofuhan on ihan kasvista sellaisenaan, eikä muistuta lihaa millään tavoin.
Vierailija kirjoitti:
Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.
Ei hapate, vaan juoksute. Voi olla, ettei muut siemen- tai papumaidot juoksutu? 🤔
Vierailija kirjoitti:
Kuka haluaa tehdä pavuista jotka ovat hyvänmakuisia ja rakenteeltaan erinomaisia mauttoman ja kumisen mössön?
Vastaus: vegakit.
Ei, vaan muinaiset aasialaiset ovat jostain syystä vuosituhansia sitten keksineet moisen.
Luulen, että soijapapu eroaa muista pavuista tämän suhteen.
Vierailija kirjoitti:
Melkein mistätahansa pavuista/herneistä/linsseistä/siemenistä saa tehtyä soijasta valmistettua tofua vastaavaa "tofua"
Mä en oo nähnyt, että noista muista valmistettais samalla metodilla tofunkaltaista, vaan ne on yleensä koko soseutetusta linssistä tms. tehty, eikä siis nesteestä juoksuttamalla erotettu.
Vierailija kirjoitti:
Pavut: miellyttävä pähkinäinen maku ja koostumus jota on miellyttävä pureskella.
Tofu: Täysin mauton tai hieman lateksin makuinen ja sitkeä massa.
Oletko maistanut soijapapuja ihan siltään keitettyinä (ei niitä tuoreita vihreitä)?
Vierailija kirjoitti:
Härkäpavuista ainakin tehdään tofunkaltaisia tuotteita. Tykkään näistä.
Minä ostan niitä siksi, että ovat maustettuina hyviä ja laitan leivän päälle kuten toiset laittavat makkaraa. Toiseksi olen migreenipotilas ja sen vuoksi gyne on kieltänyt kasviestrogeenipitoisen ruoan syömisen. Hänen mielestään soijatuotteet eivät käy ennen menopaussia migreenipotilaille. Onneksi kotimainen härkäpapurouhe on helppokäyttöinen aines korvaamaan soijarouheen. Olen kasvissyöjä ja syön joka päivä papuja ja linssejä muutenkin.
Kyllä soijapapu poikkeaa muista pavuista valkuaiskoostumukseltaan sillä tavoin, että juoksettuu samoin kuin lehmänmaito. Muut pavut ei. Ilmeisesti maapähkinä käyttäytyis samoin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä soijapapu poikkeaa muista pavuista valkuaiskoostumukseltaan sillä tavoin, että juoksettuu samoin kuin lehmänmaito. Muut pavut ei. Ilmeisesti maapähkinä käyttäytyis samoin.
Ok, kiva, että jollakin oli tietoa.
Outoa silti, että soijapapu on ainoa näin käyttäytyvä papu. Ilmeisesti tosiaan siemenistä (tai sinun mukaan myös pähkinöistä) voisi tehdä samankaltaista tuotetta kuin tofusta
T:Ap
Mä olen miettinyt ihan samaa, olisiko palstalla soijapapuasiantuntijaa (onkohan edellinen yhdyssana...)?