JOULURUUAT Virallinen 2024 ketju
Olen tehnyt porkkanalaatikon Ruutukokki keittokirjan reseptillä. Nyt kun asia otettiin esille niin taidan tällä kertaa tehdä tällä resptillä, koska tähän menee enemmän porkkanaa ja sitä kun sattuu olemaan. Enemmän porkkanaa, vähemmän riisiä.
https://www.meillakotona.fi/reseptit/perinteinen-porkkanalaatikko
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Kalaa ja vihanneksia. Liha kielletty.
Kalakin on lihaa.
K-Supermarketissa on vielä tänään tarjouksessa punajuuret ja lantut. Oliko 69c/kilo.
Kun kuorii lantun, niin pitää kuoria kaikki "valkoinen" myös pois, että kitkeryys lähtee.
Ei porkkanalaatikkoon tarvitse laittaa ollenkaan riisiä eikä ryynejä. Teen aina ilman. Parempaa niin tulee.
Enää ei ole marketeissa isoja trukkilavoja juureksia halpaan hintaan Joulun alla.
Oivalsin syyn hiljan. Sen takia ei ole, kun ei niitä osteta. Kuluttajat ei halua jalostamattomia punajuuria ja lanttuja. K-ketju vielä jotain yrittää myydä.
Vierailija kirjoitti:
Ei porkkanalaatikkoon tarvitse laittaa ollenkaan riisiä eikä ryynejä. Teen aina ilman. Parempaa niin tulee.
Laita resepti.
Vierailija kirjoitti:
Ei porkkanalaatikkoon tarvitse laittaa ollenkaan riisiä eikä ryynejä. Teen aina ilman. Parempaa niin tulee.
Porkkanamurske The Royle Familyn tapaan.
Maksalaatikko, virallinen murheenkryyni joka vuosi:)
Tähän asti opittua. Kannattaa laittaa ohraryynejä joko kokonaan tai puoliksi riisin kanssa. Ohra tekee maksalaatikosta irtonaista ja kuohkeaa. Ei semmoista jämähtänyttä, kuten ainakin puuroriisillä tulee.
Maksan kanssa on ne suurimmat ongelmat. Ehkä on niin että paras olisi ostaa maksapala ja keittää sitä kunnolla ja sen jälkeen jauhaa/murustaa. Tällä lailla maksalaatikosta saa maksan tympeän sivumaun pois.
Viimeisen päivän maksa ei ole toiminut koskaan. Siitä ei saa sivumakua pois millään. Paitsi että en ole kokeillut tuota maksapalaa ja sen reilua keittämistä.
Kalaa ja vihanneksia. Liha kielletty.